Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 13:33, 20 lut 2022

Do góry
Wracam dzisiaj do końcówki podsumowania 5-latki okropnie przez te parę ostatnich dni wiało, prądu też nie było, a dzisiaj spokój
skończyłam na roku 2019 oprócz nowych rabat, ten rok obfitował również w zrywanie darni i sianie trawnika...
2019

rok 2021

W Dolinie Muminków 12:59, 20 lut 2022

Do góry
Mimo pogody - w domku wiosna
Cztery łapki - zwierzęta domowe 12:54, 20 lut 2022

Do góry
I w kolejności dowolnej

Cztery łapki - zwierzęta domowe 12:22, 20 lut 2022

Do góry
Moje zoo , jest z nami od ponad 4. lat. Najpierw pojawił się pies - kundelek zwany Majką, "spadek" po moim zmarłym tacie. Za nim przyszła z sąsiedztwa Tosia a za nią jej synek. Dużej miłości między nimi nie ma ale jakoś się wzajemnie tolerują. Czasami któreś oberwie łapą, zwłaszcza rudzielec Kichuś od swojej mamy Tosi.
Majka lubi mieć człowieka w zasięgu wzroku więc łazi za mną, koty chodzą najczęściej swoimi drogami. Mamy z nimi wszystkimi kupę radości ale trudno nam się gdziekolwiek wybrać razem na dłużej. Właściwie ja już zaakceptowałam to że trzeba jeździć oddzielnie, M ma z tym póki co problem ale powoli oswaja się z myślą.

Majka

Tosia, najbardziej cwana i bojowa

Kichuś

W ogródku emerytki 12:19, 20 lut 2022

Do góry
sylszu napisał(a)
Z ciekawości zerknęlam na pierwsze strony Twojego wątku. I to albo jest inny ogrod albo minęło 20 lat. Niebo a ziemia. Cudnie jest u Ciebie. Na bogato ale przepiekne połączenia kolorystyczne. Trawy, rozchodniki i te dziwne czosnki mnie też urzekły.

Sylwio, dziękuję za pochwały

Wiesz, też zajrzałam na początek mojego wątku i sama się zastanawiam, czy to mój ogród
Rzeczywiście zmiany niesamowite, aż nie chce się wierzyć oczom
Sierpień 2020

Wilczy ogród 11:54, 20 lut 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

skrzynie czekają na pierwsze wysiewy

Magda, z czego masz te pałąki białe?
Muszę zrobić w tym roku osłony dla truskawek bo mi sójki wyjadają
Czegoś niskobudżetowego potrzebuję

W Dolinie Muminków 11:27, 20 lut 2022

Do góry
U Nas dziś pracę na drabinie. Mąż przykrecał blachę przy dachu. Wiatr zimny, przeszywajacy.
Ogród bez reguł 10:32, 20 lut 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam Twoje przylaszczki.
Tradycyjnie podczas pełni myślałam o Twojej księżycowej pasji. Już mi tak pewnie zostanie.
Żurawie uchwycone bezbłędnie. Jakby na Ciebie czekały.
Piątek spędziłyśmy na tych samych działaniach.
Rugosy traktuj tak jak inne krzewy. Kiedy dojrzeją, to co roku wiosna wytnij przy ziemi najstarsze pędy. Dla rozkrzewienia można pozostałe pędy przyciąć o 1/3. Większość rugos wypuszcza odrosty. jedne bliżej, inne nawet 1.5 m od macierzy. Jeśli to ma być soliter, a nie żywopłot, to ograniczaj te odrosty, bo powstanie krzaczor nad którym trudno będzie zapanować.
Dziękuję za rady rugosowe Mądrego posłuchać to sama przyjemność
Piątek był owocny w działaniu, choć u mnie zdecydowanie krótki. Ciężko teraz korzystać z okna pogodowego, które najczęściej przypomina lufcik Drapię się po głowie, drapię się po d...e i nie wiem, jak to wszystko ogarnę...
Żurawie mają kilka miejsc stołówkowych przy drodze, którą przejeżdżam. Do perfekcji opanowałam stawanie w miejscu Miejsca postojowe dobrze wybrane, można działać.
A w ub. roku pierwsze przylaszczki były 26 marca... Aż wierzyć nie chciałam Inna sprawa, że u mnie w lutym rok temu był śnieg...

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:29, 20 lut 2022

Do góry
Posiałam pasternak, marchew I pietruszkę do tacek w nowej szklarni. I buraczki choc tutaj trzeba uwazac zeby nie zmarzly. Pada deszcz, pod poliweglanem sucho i nie wieje. A M robi rusztowanie dla winogron

Docelowo ma byc cien dls igloo

Wilczy ogród 08:20, 20 lut 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Madzia, Martka, A co to za akcje, co ?

Martka, do bramy z napędem powinnaś mieć taki „klucz”,

Magara akcje z bucikami ogrodowymi

a mój klucz wygląda ,jak taki zwykły domowy .....ale szczerze -nie pamiętam ,jak go użyć

ja za chwilkę biorę się za przesadzanie moich wysianych pelargoni

Miłej Niedzieli
Wilczy ogród 08:17, 20 lut 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dobrze kombinujesz z tymi uskokami

Sylwuś mam nadzieję chciałabym jeszcze zrobić rabatę z moliniami

moje pierwsze ozdoby doniczkowe
nawtykałam gałęzi z borówek haha

wiosna w domu

Miłej Niedzieli
Wilczy ogród 08:13, 20 lut 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Magdo, mnie się te uskoki podobają teraz już rozpoznaję zamysł ale nie potrafię doradzić czy tak czy nie, to sama ocenisz najlepiej, bo masz pogląd na całość i wiesz co Ci w duszy gra i w jakim tempie

Madziu Wczoraj była świetna akcja czekamy na efekty a numer wybrałaś? U mnie nadal kurz i pył, dziś prac nie było, prądu nie było, wichury, noc nieprzespana, bez jedzenia bo nie było jak odgrzać, auto uwięzione w bramach otwieranych automatycznie - posypał się świat… a to tylko dzień bez prądu … nadal nie mam internetu, w telefonie przeglądanie słabo idzie, „kłopoty ludzi pierwszego świata”, jak moja znajoma mawia. Spokojnego weekendu

Martka te uskoki ,to już na spokojnie -jak się pogoda poprawi

numer wybrałam -mam nadzieję ......zaraz sprawdzę na zamówieniu .....akcja przefajna

bez prądu to lipa straszna -u mnie na szczęście był ,ale wiało tak ,że strach mnie nie opuszczał ......

do bramy powinnaś mieć klucz -ja mam taki wyglądający jak zwykły klucz do domu .....ale szczerze nie pamiętam ,jak go użyć

Miłej Niedzieli

Wilczy ogród 08:08, 20 lut 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)

Zrobiłam zakupy a potem gniłam w łóżku
Co do rabat zrobisz jak będziesz chciała, ale ten długi pas był fajny bo auto może wjechać a na samym końcu zrobiłabym żywopłot zasłaniający jagodnik i ławeczkę, taki punkt widokowy z góry jak się schodzi.....żeby był cel przechadzki

Ula zobaczymy nad żywopłotami zasłaniającymi cały warzywnik -przede wszystkim od wiatru - też myślę .....

skrzynie czekają na pierwsze wysiewy

kompostownik powiększony -myślałam ,że go dziś osłonię tymi matami ,ale pogoda znowu do bani

w tle widać jak mojemu sąsiadowi połamało foliak

jak już wyszłam na przegląd ,to jeszcze kilka fotek lutowych cyknęłam

Miłej Niedzieli
Ps .ja dziś biorę się za pikowanie papryk

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 07:50, 20 lut 2022

Do góry
Nowy płotek

Wstalismy o 7, bo bezwietrznie. Wszystkie ścięte do tej pory byliny poszły z dymem. Nastepnym razem miskanty. Powoli zaczyna wiać znowu, ma też padać większą część dnia...

Miłego
Ptasi gaj 00:45, 20 lut 2022

Do góry
Tak Danusiu Vanilla ma bardzo delikatne kwiatostany to nie są miotełki i bardzo piękny kolor jasny seledyn a później dopiero przechodzi w biel.

Byłam dzisiaj na wsi. Kurza stopa tak wiało stanęliśmy z eMem przy świerkach szumiało jak nad morzem w czasie sztormu.
Na działce armagedon gałazki z brzozy, igliwie z sosem i jeszcze liście na dodatek. Na sosnach były liście z brzozy wszystko wywiało.
W żwirze wszystko zmieszane pracy się szykuje.

Tyje z suchych wyczyszczone na maksa rozsypane po całej posesji.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:58, 19 lut 2022

Do góry
troche wiosny

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 22:49, 19 lut 2022

Do góry
Oby jutro taki dzień się budził
Mieliśmy dziś z Mężem ciąć brzozy nowym fiskarsem na wysięgniku. Nie dało się.
Jutro ma padać śnieg z deszczem.
Ta wiosna nie współgra z moimi weekendami

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 22:47, 19 lut 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Przesłodka psina .

Dzięki Judi

Ogród prawie wymarzony … 22:45, 19 lut 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Proszę

Tu porcja mojej córki - z lodami.

No jestem jestem
Pięknie wygląda muszę i spróbować upiec.
A wiesz że miałam pisać gdzie ta szarlotka
RODOS - trochę inaczej 22:41, 19 lut 2022

Do góry
Minęło trochę czasu. Widzę że o wiele łatwiej z telefonu komórkowego korzystać z ogrodo. Super. U mnie przez zimę załatwianie formalności zwiazanych z domkiem. Zgodę mam, za chwilę będzie woda. A na ranczo tak.
Ogród bylinowy

Lepiężniki japońskie i ich kapustki ( wszystkie żyją)

Ciemierniki cuchnące zaczęły kwitnąć w listopadzie- dziś wyglądają tak

19.02 chyba trochę za szybko - powojniki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies