Mój świerk srebrny jest zdrowy jak "byk" . Ma 22 lata , średnica przy ziemi wynosiła 7 m ( został podcięty na wysokość 2 m ). Kto ma miejsce w ogrodzie - stanowi piękne tło dla innych roślin.
Za Danusi poradą podciąłem go , zrobiłem rabatkę i posadziłem :hosty , hortensje i pachysandrę.
Myślę że jak to towarzystwo podrośnie to będzie na czym oko zawiesić.
Jesień się przeciąga i zimy nie widać (oby jak naj dłużej) z nudów dostałem moją różę do parteru i poobrywałem z niej czerwone korale. Waga pokazuje, że było tego prawie półtora kilkograma.
Część już podsuszona, ale i tak całość zostanie przerobiona na szlachetniejsze różności.
Bogdziu,zdjęcia robiłam juz dość dawno,ale na tej łące była również śliczna koza,może ona była towarzyszką owieczki ,tu niestety jest ten okropny łańcuch
Ewo,"kalinowe " to są Dzidka i Jasia,ja pod ich wpływem zainteresowałam się kalinami,nie mam wielu doświadczeń,moje kaliny sa jeszcze młode.
Mimo linii elektrycznej widok fajny, ale czemu ona taka biedna sama? Owieczki lubią byc w dużym stadzie z kolezankami.Wiem że grymaszę i nie musisz na to nic odpowiadac. Ten krajobraz z rzeczką też śliczny (tylko znów te druty).Wiem że bez śladów cywilizacji już trudno znaleźc piękne miejsca , a bez tych przewodów nie da się już życ.
masz racie Danusiu z pestki nikłe szanse na zakwitnięcie,z sadzonki to co innego oto moja cytryna kwitnie i owocuje przez wiekszośc roku obecnie wygląda tak
tutaj kwiaty
i zawiązki owoców
Witam Justi moze to idobry pomysł z tym bonsai,musiałabyś tylko dobrze zajrzeć do środka może pomysł sam się nasunie ciś sie dobrze regeneruje.
Przesyłam fotke starego jałowca zanim zacząłem ciąć też miałem obawy ale myśle że wyszedł całkiem dobrze
zdjęcie cztery lata po pierwszym cęciu