Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:10, 14 mar 2016

Do góry
Widzę, ze masz profesjonalą ściągę
Madżenka też tnie kostrzewy, więc nie ma co się stresować

Nie straszcie tym śniegiem, proooszę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:05, 14 mar 2016

Do góry
Gosia tulipany u mnie kwitną po 2-3 sezony , ale oczywisci kolejne kwitnienia są słabsze i juz nie tak spektakularne. Trzymam liscie długo jak sie da (za trawami) , nawoże a i tak trzeba sie liczyc, ze częśc cebul wygnije lub je uszkodzę przy ciągłych rewolucjach.

Poniewaz jednak co roku dosadzam i co roku wyłaża stare to mam mix kolorów biało, rózowo, bordowy.... I wcale mi to nie przeszkadza

Krokusy oczywiscie mniżą sie jak szalone a iryski u mnie maja za cięzka ziemię i jakos słabo powtarzają w kolejnym seoznie kwitnienie. Czosnki oczywiscie niezawodne ale kule coraz mniejsze
Opuchlaki 20:37, 14 mar 2016

Do góry
Walcze trzy lata, wywaliłam juz praktycznie wszystkie zurawki, bo inne rosliny jakoś sobie radza ale nie żurawki własnie. Zostawisz jednego robala w ogrodzie będziesz miała 500 jaj a zatem tyle larw. Stosowałam wrotycz (wywar) , Ema5, Nemasys i Dursban i nadal je mam. Ale ogrniczyłam populacje i bya o to w tum wszytskim chodzi, zeby nie dopuścic do plagi
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:34, 14 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko musze też kupic mech ile mam liczyć mniej więcej za wór mchu?

Wór mchu? Nie mam pojecia. U nas na giłedzie za kilkanascie złotych kupisz ok 0,5 m2
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:25, 14 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Hortka okazala.donica piekna ale ten swiecznik...taki minimalistyczny to by mi sie przydal

Jeju ten świecznik dostałam od kolezanki z Almi Decor juz chyba z 5 lat temu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:24, 14 mar 2016

Do góry
Hop hop pokazuje y technikę ciecia traw
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:24, 14 mar 2016

Do góry
Makkasia dziękuję za mączkę, już M dostał info co ma zakupić. Ciemiernikow z Gardeni nie widac... Dwa pełne ale nie z G tylko z innego źródła wystawiły listki. Podobno pełne kwitna pózniej. Poczekamy zobaczymy a jak nic nie wyjdzie to beda tylko Nigra, te u mnie sobie swietnie radza.

Mirella - nie wiem czy w domu długo kwitną bo zwykle je w domu ususzę... Więc trudno ocenić. Ale skoro latem sobie swietnie radzą w ogrodzie to jesli ją przesadzisz do wiekszej ilości ziemi i nie zasuszysz, to jest szansa na min 1-2 miesięczny pobyt w domu dopóki nie przekwitną

Pszczelarnia - pobudka w sobote i niedzielę o 5:50 spowodowała, ze wczoraj padłam o 21:30, normalnie poszłam spac z kurami. Wot i moje energia, wyczerpały sie bateryjki

Kuba - mieszkanie wymaga radykalnego remontu ale cos motywacji nie mam. Mysle jakby sie wyprowadzic i nowy dom wybudować Bo ja z zasady remontów generalnych nie lubue a nadchodzi moment, ze wszytsko wymaga zmiany....

Sebek nawet pod koniec maja. Sebek świeca chyba ze znanego nam wszystkim sklepu na I. Mam takie dwie. Polecam bo jest nie do wypalenia...

Agata - pozdrówka !

Oliwka - Sebek juz odpisłaś - miskanty najpózniej ruszaja, w maju a zdecydowani zaczynaja rosnąc dopiero pod koniec maja w czerwcu, podobnie z roplenicami. Teraz oznaki zycia pokazuja kostrzewy i seslerie, reszta jeszcze głeboko śpi a wręcz zawsze obawiam sie , ze padły. Nawet molinie i hakone, ktore wydawało mi sie ze nie sa takie ospale nie daja jeszcze znaku zycia

Zagajanka - mam nadzieje, ze buchnani tak ma z tymi zgniłymi bokami. Kostrzewy pamietasz od kogo dostaniesz? Mam nadmiar! O evergoldy sie nie obawiaj, moje rok temu oszczędzałam niepotrzebnie. I tak potem zbrzydną więc dwa razy nie bede tego robic. Tylko Variegaty zostawiłam na "po świetach" bo forsycje starują a roze zaczynaja szalec z wypuszczaniem pedów. Kopczyki w te sobote rozgarniam i zaczynam ciecie najmniej wrażliwych.

Noemi - Madzia evergoldy tnij, nie żałuj. Na dzielenie bedzie jeszcze czas. Za farbę na razie podziękuje , po świetach jade robić rekonesans lazury do drewna to i olej sobie znajdę . Pewnie potem machne jeszcze wiele innych rzeczy to sie przyda

Kasik ślij te wiosne, nie żałuj jej nam !

Karabela - miałam pusta donice bo mi kroton padł, to ja wsadziłam. Wot i konweniuje biel z czernią i pomyslec ze nie przypadkowo w moim wnętrzu a hortensje w domu podpatrzyłam od Gabi

Ztą te donice to Polnix, wszyscy chyba juz sie w nie obkupilina forum

Maribe- zaraz pokaze fotke, cyknełam je komórką

Pawlus - tak dziełliłam je gdy będzie juz ziemia porzadnie ciepła. Ktos pisał o tym na forum, ze carexy nalezy dzielic gdy ziemia jest juz ciepła i wtedy sie dobrze korzenią. Nie poelcam latem i jesienia jakos słabo carexy reagują na takie zabiegi. Chyba ciepła wiosna jest najlepsza.

Iwonka - evergoldy polecam, ale trzeba sie uzbroić w cieprliwosc bo to na co jes stać pokazuja gdzieś w 2-3 seznie. Nie warto kupować malutkich sadzonek bo wtedy dopiero w trzecim. Ale evergoldy maja żółtawy odcień. Kupiłam teraz Everest - jak wyczytałam na etykiecie to odkryta w Irlandi odmiana Evergoldów z białymi kreskami. Ice Dance maja zdecydowanie szersze liscie, wolę Evergoldy i morrowi Variagata równiez za ich uporzadkowany kępiasty pokrój, nie rozłaża sie

Frezja - u nas w biurze operacje nadgarstków to standard. Ja sie leczę ćwiczeniami jogi, ile asan trzeba na dlońaich robic wie ten, kto wyje z bólu i przypomina sobie o innej pracy dłoni niz stukanie w klawiaturę

Juzia hortki na Wielkanoc w domu to mus, grupa wrocławska tak ma . Spróbuj, moze poczujesz wiosne
Wersja mini mini 20:02, 14 mar 2016

Do góry
A pokaż kochana więcej, bo brazylijski turkus widzę
Ogród pod trzema dębami 20:00, 14 mar 2016

Do góry
O jakie sliczne krokusy!
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:58, 14 mar 2016

Do góry
Sylwia wpadnij na chwile i pokaż wiosnę w ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:58, 14 mar 2016

Do góry
Jakś równowaga musi być w przyrodzie. Skoro dopiero co znów była zima we Wrocławiu i do Ciebie moze na 1 dzień zawitać... Chyba tak będzie do końca marca....
Eksperymentarium 19:53, 14 mar 2016

Do góry
Cudne te jaskry, eh moj ulubiony kolor !
Mój ogród pod górkę... 19:51, 14 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Danusiu, ta czarna to tylko fotka ze sklepu dla zobrazowania jak wyglądałyby moje meble z czarną. Ta na fotce jest monstrualnie duża

Ja wybrałam do siebie taką
http://polskielampy.pl/images/!!!!!!!!!!!!!!!!!ORLICKI/lexus_500_s_nero_1.JPG

Dokładnie o takiej pisałam pisząc czarna z kryształam mam nadzieję ze to czarne szkło i jest błyszcząca?
Coś jeszcze, coś więcej... 19:47, 14 mar 2016

Do góry
Nie ciesz się po dzisiszym ślońcu wysyłam na jutro do Ciebie deszcz
Ogródek Iwony 09:14, 14 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
choroba host to dla mnie nowość, dobrze że o tym piszecie
moje krokusy też zwinięte ale dodatkowo leżą wiotkie na ziemi i nie chcą się podnieść
a przesadzanie- też mnie korci, ale nie mam już przed świętami na to czasu, więc może i lepiej
pozdrawiam

Dobrze, ze nie masz czasu ... nie będzie cię korciło. Ja mam teraz 3 dni luźniejsze, to bym chciała podziałać, może dziś kawałeczek dziewiczej rabaty przekopię pod moje wrzosy, jak wrócę z pracy. Mamy rekolekcje,wiec trochę mniej godzin Ale wystawiłam nos za drzwi i schowałam się z powrotem. Opatuliłam tylko bratki w donicy mchem , bo troszkę miałam ... Cieplutki jest, fajnie grzeje ...

Madżenka pisałą, że może się zdarzyć z braku słońca, ze krokusy przekwitną zanim rozwiną kwiaty. Muszę zobaczyć, kto ma ładne krokusy i dopytać się o odmiany. Odmiana też ma chyba znaczenie. jak już rok trzeba czekać, to niech chociaż nie będzie rozczarowania ...
Ogród Mirelli 08:43, 14 mar 2016

Do góry
Dziewczyny CO to skrót Centrum Ogrodnicze

Ja kupiłam w Hurtowni Centrum Ogrodnicze Jucca

Wiem,że na giełdzie też można dostać Madżenka kupuję na giełdzie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 13 mar 2016

Do góry
Madżenka daj namiary proszé na te donice wysokie grafitowe prostokatne długie ...wiesz co masz w nich narcyze chyba.....
Eksperymentarium 18:30, 13 mar 2016

Do góry
U mnie trochę lepiej było, ale snieg do kitu, sztuczny i mokry.
Piekne wianki i doniczki, super to wyglada
Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:29, 13 mar 2016

Do góry
Odechciało mi się dzisiaj nawet sniegu, zimno, mglisto, padało. Chciałabym juz wiosne, taka prawdziwą, słoneczna i ciepłą.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:26, 13 mar 2016

Do góry
Nie liczy sie ilość, liczy sie jakość. Grup nie nalezy porównywać, Grupy współdziałają i sie wzajemnie nakręcają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies