Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

agata19762 21:45, 13 mar 2016

Marzenko pozdrówka zostawiam ...
Sebek 22:34, 13 mar 2016

oliwka napisał(a)
Madżen czy ty wiesz kiedy ruszają miskanty Morning Lights, miskant etincelle, hammeln wesserbergland i trawa papmasowa ??? Na razie po zimie odbiła mi tylko jedna mała kostrzewa sina ....

U mnie w maju, wiec spokojnie
oliwka 07:02, 14 mar 2016

Sebek napisał(a)

U mnie w maju, wiec spokojnie

Dzięki za odpowiedź Sebku
Kuba 08:16, 14 mar 2016

ślicznie mieszkasz to tak a propos hortensji
Pszczelarnia 09:36, 14 mar 2016

Kuba napisał(a)
Madżen przyprawiasz mnie o wyrzuty sumienia- gdy kładłam się spać jeszcze pisałaś, gdy wstałam już pisałaś ogród mam w stanie niemal nienaruszonym od zimy, mam mocne postanowienie że chociaż dzisiaj godzinkę...

Tak jak i ja.
Marzeno, Twój dynamizm i witalność są nie do podrobienia.
MirellaB 13:24, 14 mar 2016

Madżenko postanowiłam, że wianki i własne kompozycje zaczynam robić od świąt gwiazdkowych

Czy hortensje w domu długo kwitną?
Po przekwitnięciu wsadzasz je do ogrodu?
makkasia 16:15, 14 mar 2016

Pisze u Ciebie Marzenko bo tutaj są wszyscy
Informuję wszystkich zainteresowanych, że W L rzucili mączkę rogową !
Proszę o przekazanie dalej wieczorem zdejmę zdjęcie.

Madzenka 20:24, 14 mar 2016

Makkasia dziękuję za mączkę, już M dostał info co ma zakupić. Ciemiernikow z Gardeni nie widac... Dwa pełne ale nie z G tylko z innego źródła wystawiły listki. Podobno pełne kwitna pózniej. Poczekamy zobaczymy a jak nic nie wyjdzie to beda tylko Nigra, te u mnie sobie swietnie radza.

Mirella - nie wiem czy w domu długo kwitną bo zwykle je w domu ususzę... Więc trudno ocenić. Ale skoro latem sobie swietnie radzą w ogrodzie to jesli ją przesadzisz do wiekszej ilości ziemi i nie zasuszysz, to jest szansa na min 1-2 miesięczny pobyt w domu dopóki nie przekwitną

Pszczelarnia - pobudka w sobote i niedzielę o 5:50 spowodowała, ze wczoraj padłam o 21:30, normalnie poszłam spac z kurami. Wot i moje energia, wyczerpały sie bateryjki

Kuba - mieszkanie wymaga radykalnego remontu ale cos motywacji nie mam. Mysle jakby sie wyprowadzic i nowy dom wybudować Bo ja z zasady remontów generalnych nie lubue a nadchodzi moment, ze wszytsko wymaga zmiany....

Sebek nawet pod koniec maja. Sebek świeca chyba ze znanego nam wszystkim sklepu na I. Mam takie dwie. Polecam bo jest nie do wypalenia...

Agata - pozdrówka !

Oliwka - Sebek juz odpisłaś - miskanty najpózniej ruszaja, w maju a zdecydowani zaczynaja rosnąc dopiero pod koniec maja w czerwcu, podobnie z roplenicami. Teraz oznaki zycia pokazuja kostrzewy i seslerie, reszta jeszcze głeboko śpi a wręcz zawsze obawiam sie , ze padły. Nawet molinie i hakone, ktore wydawało mi sie ze nie sa takie ospale nie daja jeszcze znaku zycia

Zagajanka - mam nadzieje, ze buchnani tak ma z tymi zgniłymi bokami. Kostrzewy pamietasz od kogo dostaniesz? Mam nadmiar! O evergoldy sie nie obawiaj, moje rok temu oszczędzałam niepotrzebnie. I tak potem zbrzydną więc dwa razy nie bede tego robic. Tylko Variegaty zostawiłam na "po świetach" bo forsycje starują a roze zaczynaja szalec z wypuszczaniem pedów. Kopczyki w te sobote rozgarniam i zaczynam ciecie najmniej wrażliwych.

Noemi - Madzia evergoldy tnij, nie żałuj. Na dzielenie bedzie jeszcze czas. Za farbę na razie podziękuje , po świetach jade robić rekonesans lazury do drewna to i olej sobie znajdę . Pewnie potem machne jeszcze wiele innych rzeczy to sie przyda

Kasik ślij te wiosne, nie żałuj jej nam !

Karabela - miałam pusta donice bo mi kroton padł, to ja wsadziłam. Wot i konweniuje biel z czernią i pomyslec ze nie przypadkowo w moim wnętrzu a hortensje w domu podpatrzyłam od Gabi

Ztą te donice to Polnix, wszyscy chyba juz sie w nie obkupilina forum

Maribe- zaraz pokaze fotke, cyknełam je komórką

Pawlus - tak dziełliłam je gdy będzie juz ziemia porzadnie ciepła. Ktos pisał o tym na forum, ze carexy nalezy dzielic gdy ziemia jest juz ciepła i wtedy sie dobrze korzenią. Nie poelcam latem i jesienia jakos słabo carexy reagują na takie zabiegi. Chyba ciepła wiosna jest najlepsza.

Iwonka - evergoldy polecam, ale trzeba sie uzbroić w cieprliwosc bo to na co jes stać pokazuja gdzieś w 2-3 seznie. Nie warto kupować malutkich sadzonek bo wtedy dopiero w trzecim. Ale evergoldy maja żółtawy odcień. Kupiłam teraz Everest - jak wyczytałam na etykiecie to odkryta w Irlandi odmiana Evergoldów z białymi kreskami. Ice Dance maja zdecydowanie szersze liscie, wolę Evergoldy i morrowi Variagata równiez za ich uporzadkowany kępiasty pokrój, nie rozłaża sie

Frezja - u nas w biurze operacje nadgarstków to standard. Ja sie leczę ćwiczeniami jogi, ile asan trzeba na dlońaich robic wie ten, kto wyje z bólu i przypomina sobie o innej pracy dłoni niz stukanie w klawiaturę

Juzia hortki na Wielkanoc w domu to mus, grupa wrocławska tak ma . Spróbuj, moze poczujesz wiosne
Madzenka 20:25, 14 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Hortka okazala.donica piekna ale ten swiecznik...taki minimalistyczny to by mi sie przydal

Jeju ten świecznik dostałam od kolezanki z Almi Decor juz chyba z 5 lat temu.
Madzenka 20:34, 14 mar 2016

malkul napisał(a)
Marzenko musze też kupic mech ile mam liczyć mniej więcej za wór mchu?

Wór mchu? Nie mam pojecia. U nas na giłedzie za kilkanascie złotych kupisz ok 0,5 m2