Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród Nety- moje marzenie 11:17, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

może rozplenice albo molinia
jak niewiesz co dawać to szukaj traw zawsze czad będzie

Ania, to u mnie większość traw będzie, bo w większości miejsc nie wiem co dać
A rozplenice to może nie jest zły pomysł.. Mam ze 30 Hamln do wykorzystania. Do tego jeżówki albo werbena jako kolor, co?

Edit- tylko pod rozplenice chyba nie bardzo pasują żurawki? Chyba lepsze byłyby carexy, co?
Ogród Nety- moje marzenie 11:07, 19 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Dziewczyny a co widziałybyście jako średnie piętro przy wejściu- tam gdzie były żółte żurawki? Tam jest wąsko, bo tylko z pół metra. Teraz jest tam odętka biała, ale przy nowym kształcie rabat chyba nie będzie pasowała.

może rozplenice albo molinia
jak niewiesz co dawać to szukaj traw zawsze czad będzie
Ogród Nety- moje marzenie 11:06, 19 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Aniu, no własnie też myslę o czymś wielopniowym. Grujecznik śliczny, ale czy za duży nie urośnie?

niby do 10m ale grujeczniki mozna ciąć
zagladasz do jazzy, zobacz ona sobie pare wokoł tarasu strzeliła. cudnie będzie miała bo to przepiekne drzewa.
poza tym jest też odmiana pendulum dorastająca do 5m
Tu ma być ogród :) 11:02, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pierwsza wiśnia, jest wciągnita w rabatę frontową - to widać na tym zdjęciu.

A tu koniec rabaty - przy okazji widać, że powiększam rabatę z serbami, kiedyś już to było omawiane i zdecydowałam się ją poszerzyć aż do posadzonych drzew, na razie tylko na fragmencie jest zdjęta darń.

wiesz co mamy podobny areał a u Ciebie jakoś więcej sie wydaje..moze ja tez mam miejsce na tulipanowca? hmm..
Ty tam pod umrami korę miałaś? jezu nie znoszę jej zdejmowania w rewolucjach.. miłej pracy Edyta!
Tu ma być ogród :) 10:57, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ania, szaleje bo drażnią mnie niektóre rzeczy, znasz to skądś prawda ?

ja to non stop rozdrażniona chodzę
śnieg spadnie to się wyluzuję
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:54, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie grujeczniki pod koniec kwietnia w jedna noc ścięło..obsrana na maxa byłam bo posadziłam je z 2 tygodnie wcześniej! ale po miesiącu zaczęły puszczać od nowa, tak więc niby one delikatne ale w środku twardzielki to chyba kobiety som...

Dobre
Tu ma być ogród :) 10:38, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Edyta świetny pomysł
i gratulacje również dla Asi za główną myśl szalejesz projektowo kobieto!

Ania, szaleje bo drażnią mnie niektóre rzeczy, znasz to skądś prawda ?
Ogród z pergolą 10:35, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

serio?? ale miło
jakie cisy? na żywopłot czy kostki? ja zamówiłam baccate, mam nadzieję że je utrzymam na ok 50cm.................
eeeeeeeee ty masz rację z tym kibelkiem...
wiesz i tak trzeba wybierać co jakiś czas to napewno lepiej żebym ja czy Pan Szambowy dał rade to podnosić tak czy siak

Cis jako żywopłot przed domem. Niby oczywiste, ale jakie to było odkrycie, że JA tak zrobię ha ha A kostki mi się baardzo podobają, może to też kwestia czasu i będą u mnie.
Mąż bakterie rozpuszczał w misce z wodą, zostawiał na pół godziny, a potem siup do kibelka
Ogród z pergolą 10:33, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

naprawdę tak myslisz? bo ja to mam wrażenie że wszyscy działaja szybciej niż ja..
cierpliwosci mi brakuje..sadze, sadze i słabo wierzę ze wyjdzie mi tak jak sobie to wyobrażam :/
teraz pierwsza część cisow, na wiosne z Agata jeszcze zamówię bo chce duuużo cisowych kostek

I tu sedno jest- wydaje nam się, że pozostali robią więcej niż my
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:01, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie grujeczniki pod koniec kwietnia w jedna noc ścięło..obsrana na maxa byłam bo posadziłam je z 2 tygodnie wcześniej! ale po miesiącu zaczęły puszczać od nowa, tak więc niby one delikatne ale w środku twardzielki to chyba kobiety som...
Czytałam o tym zjawisku w wątku o grujeczniku i jestem gotowa na taką kolej wypadków. Może rzeczywiście dobrym rozwiązaniem będzie okrycie ich na chwilę wiosną przed zapowiadanymi przymrozkami.
Ogród Nety- moje marzenie 09:43, 19 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Kochani, myślę ciągle o drzewie/krzewie, które mogłoby być przy tarasie. To jest strona południowa, mocno nasłoneczniona. Drzewko miałoby wypełnić optycznie dziurę pomiędzy platanem a wierzbą, osłonić taras od ulicy i zamknąć widok na resztę ogrodu, żeby ładne wejście się zrobiło.

Na razie wymyśliłam Nigrę, Amanogawę, Magnolię- coś co rośnie do 5-6 metrów i nie jest zbyt duże, ale może podpowiecie co może być innego blisko tarasu.

pierwsze co pomyślałam to wielopniowy grujecznik bo piekny i slicznie pachnie i chyba by bardziej zasłonił. tylko czy tą patelnie u ciebie wytrzyma..musiałby miec nawodnienie. ja swoje mam na patelni i narazie dają rade ale leje na nie konkretnie
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:39, 19 paź 2016

Do góry
jestem z kawą
u ciebie to wszystko z takim rozmachem, skarpa gigant, mur gigant, lampy mega goganty... przeginasz!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 09:31, 19 paź 2016

Do góry
Tu ma być ogród :) 09:27, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Umbr w takim zestawieniu będzie 6.

Róże są nie do ruszenia.

A tu moja kolejna wersja.
Uparcie przesuwam ten bukszpan na zewnątrz rabaty - powód, miskanty musze posadzić co najmniej 30 cm od ogrodzenia, jeśli posadzę bukszpan tak jak proponowałaś, to miskanty będą kiedyś miały zbyt mało miejsca.

Edyta świetny pomysł
i gratulacje również dla Asi za główną myśl szalejesz projektowo kobieto!
Ogród z pergolą 09:22, 19 paź 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Wydaje mi się że chodzi o metalowe panele, takie jak się zamiast ogrodzenia z siatki robi. To takie jakby rusztowanie dla bluszcza by było.

takie, wygiąć i na to bluszcz?
Ogród z pergolą 09:20, 19 paź 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

O super pomysł!

Asia to jak ty znowu lepiej ode mnie zrozumialaś to zobrazujesz mi to?

ja chyba powinnam być facetem bo jestem 100% wzrokowcem :/

musze kawę sobie zrobić
Ogród z pergolą 09:19, 19 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, bardzo odkrywczy dla mnie Twój wątek od jakiegoś czasu. Otóż odkryłam dzięki niemu, że w kwestii całościowego planowania to nie jestem nawet zielona, a żółta z lekkim odcieniem seledynu. Ale moja mózgownica przechodzi tutaj rewolucję i odpowiednie wnioski wyciaga. Np. cisy będę sadzić Już zamówione
A chciałam tylko teraz napisać, że eM niepotrzebnie co 3 miesiące się męczy z pokrywą, toć bakterie wystarczy wrzucić do kibelka i spłyną gdzie trzeba

serio?? ale miło
jakie cisy? na żywopłot czy kostki? ja zamówiłam baccate, mam nadzieję że je utrzymam na ok 50cm.................
eeeeeeeee ty masz rację z tym kibelkiem...
wiesz i tak trzeba wybierać co jakiś czas to napewno lepiej żebym ja czy Pan Szambowy dał rade to podnosić tak czy siak
Ogród z pergolą 09:14, 19 paź 2016

Do góry
Sonka napisał(a)
Może trochę się urwę, jak z huśtawki, ale widziałam na zachodzie europy kostki zrobione z bluszczu, w środku rosły klony, parasole. Obrzeża, konstrukcja - kwadraty, miały zrobione z takich niskich paneli ogrodzeniowych jakie np można nabyć w marketach,( ok 50 zł sztuka) cięte na wysokość może 30 cm, niewidoczne, bo porośnięte bluszczem.Dobrze to wyglądało a i w utrzymaniu dość łatwo.
Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale napisałam.

drewniane panele tak?
niewiem chyba dokładnie jakby to miało wygladać :/
Ogród z pergolą 09:12, 19 paź 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Jankosia to ja ciekawa bardzo, coś tam wycudowała. Ja też z tych cudujacych jestem Ostatni pomysł mi się czkawką odbił

Ale ja podchodzę do tego tak, ze jak nie próbujemy to nam nic innowacyjnego nie wyjdzie spod rąk

ja tez jestem ciekawa co Monika wymysliła moze nam zdradzi

jak to się mawia: kto nie ryzykuje ten nie pije szampana!

zmierzyłam szambo razem z wypasiona podmurówką mojego M - 80cm
Ogród z pergolą 09:09, 19 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Nie, studnię mam z tyłu, a szambo korą przysypuję, i to zwykle jak goście mają przyjść

hahahhah dobre
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies