Dziewczyny szałwia jednoroczna była i już nie nadawała się po dwóch nocach przymrozku, a nie sposób okryć wszystko , ale będę ją sadzić na wiosnę znowu bo cudna jest/była/będzie
I nie ma szałwii, pusto się zrobiło, ale trudno to zapełnić na zimę, bo śnieg spada i niewiele chce przetrwać w zimie w tym miejscu. Ale w lecie dżungla
Jakby się zamroziła w takiej postaci kwitnącej na zimę to było by miodzio .... biały śnieg i sterczące kwiatostany niebieskiej szałwii
A przy Sebastianku grzebałam nie tak dawno .... zabrakło mi kulek bukszpanowych na brzozowej to sobie zabrałam a tam dosadziłam nadwyżkę brązowych trawek
Liczę na to, Mariolo. Oby potem ślimaki się do niej nie dobrały, bo tę którą poprzednio miałam bardzo zniszczyły.
Jak eksperyment z Luciferami Ci się uda, to w przyszłym roku też nie będę wykopywać.
Sylwia, jak zwykle pięknie.
Szałwia niesamowita w tym kwitnieniu, no i jakby mało było cudownosci w ogrodzie, to za płotem też masz fajny widok
Fajne miejsce do mieszkania, zawsze marzyłam o domu na jakimś wzgórzu, a mieszkam na idealnej równinie
No to ja sobie tylko powzdycham nie wiem co chwalić bo wszystko mi się podoba, ale w szczególności szałwia, która kwitnie jak goopia i chyba nic nie robi sobie z tego, że koniec października się zbliża... w ogóle ta donica gabionowa wyszła Ci znakomicie
No to ci powiem, że za stożkami, a pod limką mam skitrane zielone żurawki, wiosną host jeszcze wydłubiemy troszkę i skubniemy biało-zielone sedum, niestety tylko różowe jeżówki u mnie nie osiągalne...ale czerwone, proszę, nasiona zebrałam i jak sobie wysiejesz i dzieci odchowasz będziesz mieć czerwone
Szałwia się rozsiała, to tez będzie coś fioletowego
Moje horti, to hortensje bukietowe LIMELIGHT limonkowy HIT......wszystkie bukietowe są niezawodne, moje rosną już około 5 lat, są przepiękne w swoim limonkowym kolorku, nie lubię jak zmieniają kolorek, natomiast wanilki są przepiękne właśnie wtedy kiedy zmieniają kolorek, chcę jeszcze je dosadzić w ogrodzie...i żeby tylko
a tutaj szałwia balkonówka jeszcze kwitnie
Aniu , ja ostatnio mam tylko chwilkę dlatego również skupiam się na obrazkach ... A jesienią u mnie to liście , rozchodniki no i szałwia się popisała ku mojemu zdziwieniu
wiesz .... trawa załatwiła wszystko szałwia teraz daje po oczach ... choć ona reszta do zimy gotowa .... zwiększyłam obroty bo jeszcze kilka egzemplarzy cisa do posadzenia w trudnym w dostępie miejscu .... ogarnąć ciężej bo i ja jakoś już ze skłonnością do zimy a i jeszcze sadzonki żurawkowe domagają się miejsca