Na rabatach widać teraz dziury, ale uwierzcie mi, że wepchnąłem tam ile mogłem

Teraz podsumowanie

Róże rabatowe rosły za gęsto, więc je przerzedziłem, a trzy sztuki trafiły pod płot. Kocimiętka i trzykrotki rosnące obok poszły out - na ich miejsce trafiły irysy, orliki oraz naparstnice - oraz kilka kocimiętek dałem przy murku. Borówki dostały eksmisję i jeszcze nie wiem gdzie trafią - czekają w garażu...Lokum znalazła tam lawenda w ilości 3 sztuk, a w ich nogi posadziłem firletki. Na miejsce irysów przesunąłem piwonię, która dostała jako plecy siewki jeżówek. Przesadziłem również róże "The fairy", które teraz rosną tam, gdzie wcześniej były lawendy, piwonie i firletki. Za Fairy wcisnąłem jeszcze perovskię, kilka siewek jeżówek oraz firletki kwieciste - przed różami będą rosły bordowe żurawki. Przywrotniki i szałwia jedynie pozmieniały miejsca i teraz są ze sobą przeplecione, a nie rosną w szeregach jak wcześniej. Tam gdzie były orliki rosną teraz rozchodniki okazałe, za nimi irysy syberyjskie i floksy. Obok nich są teraz fiołki rogate i pierwiosnki w nich schowane
Teraz druga strona - o ile ktoś to w ogóle czyta

Carexy Amazon Mist poszły ciut dalej, a na ich miejsce sadzonki turzyc ptasie łapki

Potem do jeżówek nic nie zmieniałem - sam nie wierzę w to co piszę, ale zostawiłem kawałek rabaty w spokoju! No dobra - będą zmiany, ale wiosną, bo na miejsce liliowców co rosną w gazonach pójdą kanny lub Zebrinusy

)
Dalej były rozchodniki, jedna róża, perovskia, sadzonki żurawek, turzyc Ice dance, łan bodziszków, żurawek no i te nieszczęsne liliowce. W nogi kosmosów poszły ostróżki, przed nimi szałwia wymieszana z carexami AM. Jeżówki dostały w nogi bordowe żurawki, a obok nich umieściłem rozplenicę i perovskię. Za turzycami rosną teraz rozchodniki okazałe, a potem znów rozplenica (swoją drogą ciekawe czy przeżyją...). Za trawą posadziłem znów ostróżki wymieszane z różami rabatowymi i sadzonki jeżówek. Na końcu róże podsadziłem bodziszkami, a przed nimi rosną przywrotniki

Koniec rabaty!
Aha - i jeszcze najważniejsze - pomiędzy to wszystko wsadziłem jeszcze 4 graby

Dodatkowo z frontowej rabaty wyciepałem purpurowe żurawki i wsadziłem tam Ice dance
O rany - ale się rozpisałem!