Też o tym myślałam Limki z pewnością pod tarasem będą się dobrze prezentowały. U Joli rabaty są czaderskie, w domu sobie je zapisze A masz pomysł co zrobił z tym bokiem gdzie jest pas lawendy, bukszpanów, magnolia i tujka? między pasami miałam dać róże sztamowe Eden Rose, ale chyba sobie je daruje... jakoś do hortek nie będą mi już pasowały.
I jeszcze takie pytanka:
Z host to któraś mi na słońcu wytrzyma?
U Joli na rabacie jajowatej po bokach hortensji jest trawa. Wiesz co to za miskant?
Obawam się, że byłby konkurencją w perspektywie docelowej (mam platana od 2009 i już jest znaczącym drzewem). Platany i magnolie to dość "soliterowe" drzewa.
Myślę jeszcze o tym, żeby dosadzić prunus 'Nigra' wielopniowe (obok w tym rzędzie rośnie już jedna) - czy nie będzie jednak zbyt bordowo? Dalej zaś w tym rzędzie rosną 2 białe brzozy - może to jest jakiś kierunek?
Ale z drugiej strony zieleń liści magnolii złagodzi ten bordowy odbiór kolorów.
Ewa, ja sama nie wiem jaką on ma pelnić rolę Chciałam dac tam coś wyższego aby magnolia, kiedy podrośnie trochę, nie zdominowała tej części rabaty.
Zrobiłam dzisiaj nawet rysunek tej rabaty malując w Paincie na fotce - tak ją gdzieś zapisalam, ze nie mogę znaleźć - musialo mi sie gdzies zapisać. Albo znajdę albo będe drugi raz robiła
Z begonii jestem bardzo zadowolona Ślicznie rosną. Róże nie wszystkie zdrowe. Chorują mi te kupione w tym roku.
Jak Twoje magnolia?
Moja Genie ma pąk kwiatowy! Jutro zrobię zdjęcie
U mnie jedna magnolia kwitnie i sporo ma kwiatów ale w lisciach nie wyglądaja tak dobrze jak wczesną wiosną. Pięknie kwitną Ci róże, masz do nich rękę......... i serce.
I jeszcze nie pokazałam posadzonych przywrotników...błąd!
Młoda magnolia chce do wiosny...ciekawe czy kwiat rozwinie, bo żółtek ma ich sporo, ale nie rozwija. Na koniec nasza maskotka ogrodowa w locie
Himalajka szybko przyrasta i na szerokość i na wysokość, potrzebuje miejsca, ale jest piękna
Magnolia Genie, mnie zaskakuje...ma dwa kwiaty rozwidlające się na samym szczycie
i widać kolejne pąki
tu młoda Aleksandrina po przycięciu przewodnika, zawiązała koronę
Zastanawiają mnie tylko liście, czy znowu nie mają nazwy pomylonej bo yellow bird ma bardziej lancetowate węższe, a ta miała takie jak yellow river.....wolałabym żeby to była ona Liście wielkie, jak podchodziłam nie spodziewałam się, że to magnolia