Może zamiast grabów posadź gruszę Chanticleer. Przepiekne to drzewko-wiosna jest obsypana mnóstwem białych kwiatów a jesienią fantastycznie się przebarwia. Można kupić w wersji szczepionej jak i jako drzewko o pokroju stożkowatym-widziałam takie na jesieni w szkółce jak kupowałam ambrowce. Może wtedy między gruszami posadź proso-tylko ono dorasta do prawie 2m i może niezbyt fajnie wyglądać przy tych tujkach. Może zamiast prosa - trzcinniki -ja mam Karl Foerster-wcześnie startują i mają bardzo piękne kwiatostany przed nimi możesz posadzić jak piszesz szałwie omszoną bądź przetaczniki.
Albo taki zestaw:
tuja-grusza bądź jak chciałaś grab- i miedzy to perowska?
Darcia, właśnie robię sobie zestawienie różane
Róża o której piszesz na początku kwitnienia jest bardziej pomarańczowa, dopiero pod koniec nabiera różowych rumieńców (kiedy robi się chłodniej). Kształt kwiatu też ulega zmianie. Dorasta do 1,2m. Przesadziłam ją na jesień w bardziej słoneczne, przewiewne miejsce, oby się tam dobrze poczuła.
Dziękuję za wszystkie komentarze takie pochwały uskrzydlają i dają pozytywnego kopniaka do dalszej pracy
Ciemierniki jeden taki wyrywny
A reszta jeszcze w pąkach
Nie bardzo, rośnie na nowej rabacie, na której niewiele jest jeszcze do pokazania. Znalazłam tylko takie zdjęcie(liście na pierwszym planie to on ).
Latem nie wyróżnia się niczym szczególnym, ale ma bardzo ładny pokrój. Za to jesienią przebarwia się na intensywny pomarańcz.
Rzeczywiście oczar to taki przedsmak wiosny. Chciałabym jeszcze kiedyś jasnożółty kupić.
Magara, jak się zdecydować na odmiany nie możesz, to zawsze jedną więcej sobie kup
Ewelina, dla Ciebie uaktualniona listę zrobiłam i dla Dagmary na pokuszenie
Takie mam(+ jeszcze jedna nn):
Te(na ten moment ) dojdą w tym roku:
Chciałabym jeszcze jakieś delikatne o pojedynczych płatkach, ale wielkiej presji nie mam.
Dziękuję bardzo.Uczę się, próbuję i coś tam maluję.
Na wolne chwile zajęcie bardzo fajne Lubię malować
Dziękuję i dla was wszystkiego dobrego w cały 2022 Roku!!
Na parapecie coś tam kwitnie
Dziękuję Aniu.Wciągnęło mnie malowanie
Sikoreczki obserwuje niemalże codziennie.Specjalnie karmnik zawiesiłam naprzeciw okna kuchennego aby móc je lepiej i częściej widzieć.
Tak przed świętami trochę bańieczek też robiłam.Część odprzedałąm, część dla bliskich na prezenty a jakieś zawsze co roku nowe zostają dla mnie
Na wiosnę chyba to już wszyscy czekamy.Ja też
Plany ogrodowe zawsze jakieś są. Co z nich w tym nowym sezonie się ziści.....zobaczymy
Na razie przeglądam rózne strony z daliami.
Na wiosnę jeszcze kilka drzewek chce dokupić.
Czy coś już wysiewasz ??
Dziękuję bardzo Aniu.I tobie też wszystkiego dobrego w tym Nowym 2022 roku i dużo radości ogrodowych i nie tylko