Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 09:24, 23 maj 2022

Jolu, Basiu, tej wilgoci w ziemi zdecydowanie poskąpiła nam ta wiosna. Zalecają oszczędzać wodę, ale wobec tego jak ratować swoje roślinki? Hasła mówią swoje, a życie pokazuje swoje...
Martka 12:47, 23 maj 2022

Rumianko, jestem bardzo ciekawa, gdzie posadziłaś ten kolumnowy las. Ależ zakupy Widziałam rok temu Green Pilar, miał dobre 20m wysokości. Obrazek mnie jednak powstrzymał przed posadzeniem tego cuda u siebie...

Za wilczomlecze bardzo dziękuję, to bardzo miłe, ale tak się zdarzyło, że te wysiane przeze mnie ruszyły jak szalone i niebawem grozi mi "zawilczomleczowanie", jeśli wszystkie wytrwają

Ewa777 13:35, 23 maj 2022

Bardzo szkoda tych pomidorków. Dobrze, że kupiliście nowe, to szybko zapomnicie o stratach. Wszystkie nowe drzewka bardzo ładne. Pamiętaj o podlewaniu ich. Zwłaszcza przy tych naszych wiosennych suszach.
anpi 14:52, 23 maj 2022

Piękne drzewka kupiłaś, ogród nabierze ciałka, nie będzie taki "płaski" Choć może to za mocno powiedziane, bo już trochę drzewek i krzewów masz.
Szkoda, że nie zabezpieczyłaś pomidorków włókniną, moje w gruncie pod takim wlukninowym wigwamem przetrwały. Przymrozek o dziwo tracił tylko jedną dalię, ich zapomniałam przykryć.
Na deszcz też czekam z utęsknieniem,u nas od 13-tej się chmurzy, ale jedynie spadło parę kropel. Teraz jest dobry czas na deszcz, bo warzywa wysiane i trawy ruszają, byliny powinny nabierać siły... A potem jak będzie lało w trakcie kwitnienia róż i clematisow, znów poniszczy kwiecie!
malgorzataka... 21:56, 23 maj 2022

Same piękne drzewa posadziłaś Eliso-drapaków green pilarów zazdraszczam,bo nie mogę zdobyć--zamawiałam w 2-ch szkółkach ale odpisywali ze już wysprzedane-mają drapaki powodzenie.
Czy Twoje jarząby są kolumnowe?--ładne są.
hankaandrus_44 12:09, 24 maj 2022

U mnie przymrozek liznął górą krzewy rodków. Pomidorom pod szkłem nic nie zrobił. Tulipany za to szybko przekwitły.

Powodzenia w dalszej uprawie.

anabuko1 21:34, 24 maj 2022

Rumianka napisał(a)
Na tej rabacie też dosadzone jarząby Rowan

tu przesadzone klony jesionolistne Flamingo, tam gdzie rosły miały mało słoneczka

Piękne widoczki
Wdać dojrzały i świetnie przemyślany ogród
Rumianka 18:34, 26 maj 2022

Martka napisał(a)
Rumianko, jestem bardzo ciekawa, gdzie posadziłaś ten kolumnowy las. Ależ zakupy Widziałam rok temu Green Pilar, miał dobre 20m wysokości. Obrazek mnie jednak powstrzymał przed posadzeniem tego cuda u siebie...

Za wilczomlecze bardzo dziękuję, to bardzo miłe, ale tak się zdarzyło, że te wysiane przeze mnie ruszyły jak szalone i niebawem grozi mi "zawilczomleczowanie", jeśli wszystkie wytrwają

Martko 10 nowych drzewek posadziłam a one wcale nie zrobiły tłoku w ogrodzie. Dwa jarząby posadziłam na rabacie z kotwicą. Fotka wykoślawia widok. Stąd zabrane dwa kloniki Flamingi, które poszły na rabatę półkolistą.

Dwa kolejne jarząby przy koszykach jalowcowych

Jeden dąb przy totemie z okiem a przy białej ławce buk

Drugi dąb na lewo od pergoli

Trzy buczki na rabacie z okienkiem
Joku 19:51, 26 maj 2022

Patrzę na twoją koniczynę, bez bukszpanów też ładnie wygląda. Te kopulaste krzaczki na brzegu (berberysy?) tworzą fajną obwódkę. A z drzewami poszłaś na całość .
Martka 22:15, 26 maj 2022

Lepiej niż Joku bym tego nie określiła poszłaś na całość drzewka okazałe i dostały dobre miejscówki. Będzie mocno kolumnowo, teraz trzeba jeszcze odrobinę rozłożystości koron dołożyć? Ja mam u siebie za dużo kolumnowych, dopiero teraz to widzę. Dosadzam jablonki, derenie i heptacodium.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies