Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 12:23, 26 sie 2011

Do góry
Ostatnie liliowce wtulone w delikatny anyżek.
W cieniu - zacieniona 12:22, 26 sie 2011

Do góry
Krokosmia też się rozchyla -dopiero teraz będzie pierwszy kwiat.
W cieniu - zacieniona 12:20, 26 sie 2011

Do góry
Wreszcie się otworzyły -jak małe słoneczka.
Nasz mały, zielony świat. 12:18, 26 sie 2011

Do góry
Dzięki Dziewczynki za odwiedziny
Karolina, co za pytanie, zaglądaj, im częściej tym lepiej Ja zaraz wdepnę do Ciebie

Tę konstrukcję wypatrzyłam na allegro już w marcu, kupiliśmy i czeka swojego losu, w międzyczasie ślubny ją trochę podrasował (czyt. szalał frezarką i obrabiał na bardziej półokrągło wszystkie belki po skrajach), pomalował i już nawet ruszyliśmy z montażem 2 dni temu, ale śruby okazały sie do d... i trzeba było nowe kupić.
Dzięki temu, że zaplanowaliśmy tę konstrukcję przed robieniem elewacji i pracami brukarskimi, to pod tynkiem do muru przykręcone są belki a placyk był robiony dokładnie pod wymiar i od razu kotwy zostały zabetonowane pod kostką.

W tym miejscu będziemy mnóstwo czasu spędzać, bo to ma być nasza jadalnia przy letniej kuchni, dlatego będę żebrać o Waszą pomoc w zaaranżowaniu zieleni, żeby stworzyć tam wyjątkową atmosferę.
Do kuchni mamy już nawet piec na drewno, ma być jak na wsi

Zbieram sobie różne "klimatyczne" naczynia, żeby potem z talerzami między domem i letnią kuchnią nie biegać. Z wakacyjnego wyjazdu do mojej Mamy wróciłam ze sporym łupem talerzy, talerzyków, kubeczków, żadna porcelana, tylko siermiężne gliniaki ze szrotów
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:18, 26 sie 2011

Do góry
Vanille Fraise wybarwia się coraz bardziej na różowo.
Ogródek Lilki 12:18, 26 sie 2011

Do góry
Lilka napisał(a)

Ta donica po lewej: renesansowe cudo! Można je gdzieś jeszcze kupić?
Funkiowe zacisze 12:08, 26 sie 2011

Do góry

Joku, chodzi Ci o tę? Sama jestem ciekawa. Pilnie śledzę to hostowisko.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 11:51, 26 sie 2011

Do góry
Pwl napisał(a)

nie mam obiadu !!!!

kot - odkrywca

jaki zdziwiony
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 11:49, 26 sie 2011

Do góry
ell napisał(a)
Pokażę Wam moją biżuterię ogrodową

pięknie z tymi kropelkami! zwłaszcza to ostanie zdjęcie kapitalne!
Ogród Haiki 11:40, 26 sie 2011

Do góry
No i muszę wymienić obrzeże i cały czas chodzą za mną Cunningham White, gdyby tak podsadzić nimi thuje w linii prostej z trzmielinami, a miniatury iglaków w inne miejsce lub w pierwszej linii. Tylko nie wiem czy im orzech nie będzie szkodził.

W ogródku Niage 11:34, 26 sie 2011

Do góry
Niage napisał(a)
Ooo, trawki się podobają Bardzo dziękuję i cieszę się

Ewo, tutaj moja hosta z 2010 podobna do Twojej, prawda ?

jak ona pięknie kwitnie! jaka to odmiana?
Ogród na skraju sadu 10:21, 26 sie 2011

Do góry
shrekol napisał(a)

Czy to oznaki jesieni, czy jakiejś choroby? Tak wyglądają moje trzy derenie posadzone na rabacie. Reszta w innej części ogrodu jest ładna. Nic się z nimi nie dzieje.

Z tą jesienią to żartowałam, ale derenie wyglądają kiepsko.

Kasiu jak na moje oko to po tych deszczach mogło je trochę słońce przypalić oberwij brzydkie liście i będzie ok, a jak pomidory coś dojrzało czy wyrzuciłaś?? U mnie czerwone został jeden krzak żółte jakieś mocniejsze widzę zebrinus fajne centki dostał szkoda, że one u nas tak sporadycznie się kłoszą bo takie ładne kwiatostany mają

Dzięki Przemku. Oberwę więc liście i zobaczymy. Oby to tylko przypalenie przez słońce.
Pomidorki oberwałam wcześniej zielone i dojrzewały w ciemnym miejscu. Dzięki temu wiem jaki mają smak. W tej chwili wszystkie wyrwane leżą na stercie do spalenia. Zaraza żadnego nie oszczędziła. No cóż może w przyszłym roku będzie ładniejsze lato.
ogrodoweimpresjejolki 10:09, 26 sie 2011

Do góry
"ładne kwiatki" powiedział tydzień temu mój M.na widok siniaka, który zrobił mi MÓJ WŁASNY rower!

Dzisiaj odbieram rower z serwisu ( chciałam sprawdzić czy on jest zdrowy na umyśle, żeby swoją panią tak atakować), więc może wieczorkiem pokażę prawdziwe kwiatki z działeczki

Po powrocie z wyjazdu pod hasłem: "przyjemne z pożytecznym" w lodówce tylko światło, więc moje śniadanko wyglądało tak

uwielbiam stary chleb odgrzewany na patelni na kropli oliwy

Wieczorem postaram się odezwać bardziej ogrodowiskowo

p.s.
Przyjemne z pożytecznym to hasło które idealnie pasuje do sytuacji w jakiej byłam kilka dni. Córka poprosiła mnie o pomoc w opiece nad dwoma wspaniałymi czterolatkami w czasie wyjazdu nam morze
Oczywiście pomagałam i wypoczywałam Od dziś ja w domu a na pozostałe trzy dni przyjeżdża zięć - życzę im równie wspaniałej pogody jak była w tym tygodniu

Ogród na skraju sadu 09:56, 26 sie 2011

Do góry
Neska napisał(a)
Czy to oznaki jesieni, czy jakiejś choroby? Tak wyglądają moje trzy derenie posadzone na rabacie. Reszta w innej części ogrodu jest ładna. Nic się z nimi nie dzieje.

Z tą jesienią to żartowałam, ale derenie wyglądają kiepsko.

Kasiu jak na moje oko to po tych deszczach mogło je trochę słońce przypalić oberwij brzydkie liście i będzie ok, a jak pomidory coś dojrzało czy wyrzuciłaś?? U mnie czerwone został jeden krzak żółte jakieś mocniejsze widzę zebrinus fajne centki dostał szkoda, że one u nas tak sporadycznie się kłoszą bo takie ładne kwiatostany mają
Lustro w ogrodzie 09:56, 26 sie 2011

Do góry
Witam, ja też mam lustro w ogrodzie, zwykłe, jak Danusia (łazienkowe).
Klejone na klej jakim się klei lustra i z doświadczenia zawodowego wiem, że z lustrem może się coś dziać, nawet w domowych warunkach! ale moim zdaniem w ogrodzie to doda uroku - jak trzeba będzie wymienić trudno

u mnie, póki co odbija brzydki widok, ale niebawem będzie tam woda, ciurkadło, taras, ławeczka...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:49, 26 sie 2011

Do góry
Ewa napisał(a)
Fajnie było bardzo , ach to Ogrodowisko super jest !!!

hortensja

ogród widziany z balkonu

Ewo ale fajne masz widoki zarówno ogrodowe jak i za płotem!!!! Ładny zadbany trawnik i te kanty
Miniaturowy ogródek 09:44, 26 sie 2011

Do góry
Gabik wrzosy kwitną teraz a wrzośce na wiosnę i wrzośce mają takie cienkie "igiełki"

Wrzos

Wrzosiec

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:29, 26 sie 2011

Do góry
i jeszcze kilka fotek

pierwszy kwiatek zawsze najbardziej cieszy
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:24, 26 sie 2011

Do góry
Pokażę Wam moją biżuterię ogrodową

Pogaduchy skowronków 08:46, 26 sie 2011

Do góry
Ja też witam z kawką w ręce, bez niej ani rusz. Wczoraj wieczorem podlewałam ogródek, a teraz już nie ma śladu.Wieczorem wyszły takie chmury ale nic nie kapnęło. Dzisiaj już leje się żar z nieba, teraz w słońcu 36C.

Te ostróżki co roku wysiewają się same.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies