Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:54, 19 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Poranne przebudzenie w parku Tak mnie to rozśmieszyło podczas przeglądania zdjęć z Anglii, że muszę Wam pokazać

Wituś ? no zadowolony, bo sen na powietrzu jest milusi
Ogród średniowieczny i nie tylko 11:45, 19 sie 2011

Do góry
Joanka napisał(a)
Moja faworyta

On rzeczywiście jest jak dla królewskiej faworyty
To będzie zaczarowany ogród 11:33, 19 sie 2011

Do góry
A tu jeszcze kilka zdjęć
wykopałam stare kwaity z donic i powkladałam pelargonie, calkiem nieźle sie wpasowaly
Róże nadrabiają straty

To będzie zaczarowany ogród 11:24, 19 sie 2011

Do góry
Przepadlam na jakiś czas bo pieliłam, karczowałam, wyrywalam, obcinalam,tępiłam, podlewałam, kopałam a tylko po to aby wreszcie usiąść spokojnie i dać zjeść sie przez komary.
Ale w końcu odgruzowałam nieco i mozna coś pokazać
Pojawiły sie bratki, co mnie zdziwilo bo uważałam je za wiossenne kwaity a tu proszę jak rozweseliły towarzystwo

pojawily sie również jesienne asterki

Wichrowe wzgórze 11:13, 19 sie 2011

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką takiej ślicznej, blaszanej konewusi

Była własnością dekoracyjną sklepu ogrodniczego, ale właścicielka sprzedała mi ją za symboliczne 7zł
Piękna, prawda? Mam dwie blaszane duże, stare z sitkiem, które służą mi do podręcznego podlewania nowych sadzonek, ale ta mnie ujęła - jest mała, ale na tyle duża, że tarasowe surfinie podleję

Haaha, to tak jak ja Właśnie szukam metalowej konewki, bo ostatnio robiłam zdjęcia i w tle stała moja stara plastikowa. Popsuła cały efekt

Beatko, czy Ty też nabyłaś nową konewkę? Dobrze zrozumiałam? Ja z mojej strasznie się cieszę, choć był to zakup zupełnie niespodziewany i nieplanowany
Wichrowe wzgórze 11:10, 19 sie 2011

Do góry
Monic napisał(a)

Była własnością dekoracyjną sklepu ogrodniczego, ale właścicielka sprzedała mi ją za symboliczne 7zł
Piękna, prawda? Mam dwie blaszane duże, stare z sitkiem, które służą mi do podręcznego podlewania nowych sadzonek, ale ta mnie ujęła - jest mała, ale na tyle duża, że tarasowe surfinie podleję

Haaha, to tak jak ja Właśnie szukam metalowej konewki, bo ostatnio robiłam zdjęcia i w tle stała moja stara plastikowa. Popsuła cały efekt
Cały rok w ogrodzie 11:03, 19 sie 2011

Do góry
To może zrobimy "machniom" ?

Kamieniak,nie skalniak,nie ma tam typowych roślin skalnych

Są i trawy,posadzone w tym roku

Nie może zabraknąć hibiscusa

Cunnighams White,jeden skromniutki kwiatuszek

Wichrowe wzgórze 10:48, 19 sie 2011

Do góry
Z życzeniami miłego dnia zostawiam Wam kilka angielskich róż, które właśnie zaczęły powtarzać kwitnienie:
Winchester Cathedral tzw. biała Mary Rose

Mary Rose

Princess Alexandra of Kent

William Morris

Othello

Abraham Darby

No i może jeszcze z serii okrywowych Swany , która w tym roku szaleje z ilością kwiatów - na jedym pędzie tyle, że jakby ściąć, to powstałby ładny bukiet ślubny Od ciężaru kwiatów długie pędy pokładają się na pobliskim trawniku.

W cieniu - zacieniona 10:11, 19 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Ładne początki

Dziękuję Olu za miłe słówka.
Ogród coli 10:10, 19 sie 2011

Do góry
mój nowy nabytek

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:52, 19 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepięknie prezentują się teraz wrzosowiska

[

Widzę ,ze wrzosy pięknie sie rozrosły,teraz to wygląda ,gdy ja byłam,było marnie,wszystko kwestią czasu,szczególnie w ogrodzie .
Wichrowe wzgórze 09:44, 19 sie 2011

Do góry
Tak, Danusiu, to prawda - myślę, że będę ją używać wieczorem do podlewania, a później będzie wracała na dekoracyjne miejsce, tylko z dekoracjami w tym roku mam trochę kłopot, bo jesteśmy w trakcie ocieplania domu i wszędzie pełno kulkowego, sztucznego śniegu. Ot, uroki przeprowadzki do niewykończonego domu
Na szczęście dzisiaj kończy się już układanie i równanie styropianu, więc trochę się odsprzątamy, a domek zyska kołderkę na zimę. Został do wyklejenia tylko portyk od strony ogrodu.

Nawet mój psiak nie może już na to patrzeć i woli tyłem do domu leżeć w ogrodzie i podziwiać rośliny niż budowlańców

Wichrowe wzgórze 09:00, 19 sie 2011

Do góry

kotki (okolice Wawy) 08:50, 19 sie 2011

Do góry
Moi Drodzy,
wiem, ze tu oferujemy rosliny, ale tak sobie mysle, ze jak ktos ma serce do kwiatow to ma tez do zwierzat.
Poszukuje domu dla 3 malych kotkow, moze ktos z Was, albo z Waszych znajomych chcialby przygarnac puszystego przyjaciela?
2 kotki sa jasnoszare w prazki (podobne do tego z reklamy Whiskas), a jeden burasek. Maja ok 2 m-cy i zostaly bez matki, wiec pilnie potrzebuja nowych opiekunow.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:37, 19 sie 2011

Do góry
Poranne przebudzenie w parku Tak mnie to rozśmieszyło podczas przeglądania zdjęć z Anglii, że muszę Wam pokazać

Mój mały raj na ziemi :) 08:23, 19 sie 2011

Do góry
Zdrówka, szczęscia i ogrodowej satysfakcji co dzien!!

Miłego świętowania osiemnastki Anula!!!!!

ogrodoweimpresjejolki 08:15, 19 sie 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czy u ciebie pada?
Słonecznego Ci życzę!

W nocy była burza i padało. Obudziło mnie słonko, ale teraz niebo zasnuło się nieciekawymi chmurami
Wzajemnie miłego dnia
Idę po zakupy i gotować obiad, bo jak zwykle w piątek M. wraca
A pojutrze nasze święto - koralowa rocznica

Już tyle lat patrzymy w jedna stronę jak te kwiatki poniżej

Ogródek Hanusi po zimie 07:58, 19 sie 2011

Do góry
Trochę się przejaśnia!No i dobrze! Kaloszki i do ogrodu!

Troki-Wilno 07:09, 19 sie 2011

Do góry
Wywołaliście temat nagrobków.Na Rossie oczywiście.Oto jeszcze kilka

Ogródek Hanusi po zimie 07:02, 19 sie 2011

Do góry
Poranna burza moje plany niweczy.....Ale może nie potrwa długo?Trzeba zagospodarować czas......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies