Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł jak zasłonić mój okropny murek oporowy i co zrobić na jego górze
wzdłuż posadze ciski i będę je strzygła równo z nim a u góry 'po rogu' dam pół okrągły parawan z cisa, ten będzie jednak strzyżony w formie takiej niby fali co da efekt tak jakby podwójnego parawanu w dziury od betoniaków albo wsypie kamienie, albo będę wsadzała np begonie. Mam takie oto cisy na przechowalniaku i zastanawiam się jak gęsto trzeba je posadzić by zrobić szczelny parawan który zasłoni to szkaradztwo
murek od strony placu zabaw ma 60cm i takiej wysokości będzie parawan dolny.
Klimatyczne miejsce trzeba to przyznać Właścicielce Widać tu pasję i ręce zawsze gotowe do pracy ...
Ręce gotowe są , ale czas to deficytowy materiał jak to zwykle bywa u kobiety pracującej
Ogród miał wytyczone sztywno ramy mury, mury, mury, stodoła.
Na własnych murach i stodole rosną różne pnącza, przed cudzymi żywopłot liściasty.
Bluszcz przy okazji możecie sobie pobierać Korzonki ma
Danusiu czy ten sam rośnie w lesie? Byłam na spacerze w naszym lesie i znalałam ogromne ilości bluszczu. Wiem, że to las, z resztą i tak już kupiłam sadzonki, ale z ciekawości pytam.
Nie, ten mój dostałam od klientki, ma ogromniaste liście, jak dłoń
Marku jak dla mnie to przy altance powinieneś się wzorować na czyś takim, zwłaszcza, że ten motyw masz już powtórzony w bramce.No chyba, że to ma być część renesansowa ogrodu(o ile dobrze pamiętam, ze taka była w planach) to co innego
ściągnięte stąd:http://www.nastrojowyogrod.pl/2010/05/ogrody-botaniczne-birmingham-uk/
Ewentualnie tu coś jeszcze możesz znaleźć i dopasować do swojego stylu. Proste nogi murowane obłożone łupkiem dla gotyku, kolumny dla renesansu, góra ażurowa http://www.historiasztuki.com.pl/022_OGRODY_07_ARCH.html
Dziękuję Ci Aniu za wizytę.
Myślałam, że juz nikt do mnie nie zagląda
Ale skoro goście są to i ja mam nowe zdjęcie
Taadddam.... moje kordylinki Narazie same w doniczkach czekają na kompanów
Bardzo mi się podobają, są takieeee egzotyczne...
Justynko spóźnione gratulacje, ale jak szczere z przekroczenia 100-ny
2 dni goście, na forum byłam z doskoku nie zauważyłam, sorki piękny kosmos , biele chwaliłam
Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł jak zasłonić mój okropny murek oporowy i co zrobić na jego górze
wzdłuż posadze ciski i będę je strzygła równo z nim a u góry 'po rogu' dam pół okrągły parawan z cisa, ten będzie jednak strzyżony w formie takiej niby fali co da efekt tak jakby podwójnego parawanu w dziury od betoniaków albo wsypie kamienie, albo będę wsadzała np begonie. Mam takie oto cisy na przechowalniaku i zastanawiam się jak gęsto trzeba je posadzić by zrobić szczelny parawan który zasłoni to szkaradztwo
murek od strony placu zabaw ma 60cm i takiej wysokości będzie parawan dolny.