Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 23:02, 18 sie 2011

Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł jak zasłonić mój okropny murek oporowy i co zrobić na jego górze
wzdłuż posadze ciski i będę je strzygła równo z nim a u góry 'po rogu' dam pół okrągły parawan z cisa, ten będzie jednak strzyżony w formie takiej niby fali co da efekt tak jakby podwójnego parawanu w dziury od betoniaków albo wsypie kamienie, albo będę wsadzała np begonie. Mam takie oto cisy na przechowalniaku i zastanawiam się jak gęsto trzeba je posadzić by zrobić szczelny parawan który zasłoni to szkaradztwo

murek od strony placu zabaw ma 60cm i takiej wysokości będzie parawan dolny.
ana_art 23:13, 18 sie 2011

dzisiaj zastanwiałam się również jak zimują trawy w pojemnikach? po prawej stronie domu nam długi podjazd na samochody, na jego końcu tymczasowo stoi drewniana chuśtawka, i całość od płotu do domu czyli ok 5m jest wyłożona kostką. Nie ma miejsca na nic zielonego w ziemi i tak kombinuje a może tam jakeś trawy w pojemnikach dać? tylko jak je przechowywać przez zimę?
monteverde 00:13, 19 sie 2011

w garażu
Gardenarium 00:18, 19 sie 2011

ana_art napisał(a)
Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł jak zasłonić mój okropny murek oporowy i co zrobić na jego górze
wzdłuż posadze ciski i będę je strzygła równo z nim a u góry 'po rogu' dam pół okrągły parawan z cisa, ten będzie jednak strzyżony w formie takiej niby fali co da efekt tak jakby podwójnego parawanu w dziury od betoniaków albo wsypie kamienie, albo będę wsadzała np begonie. Mam takie oto cisy na przechowalniaku i zastanawiam się jak gęsto trzeba je posadzić by zrobić szczelny parawan który zasłoni to szkaradztwo

murek od strony placu zabaw ma 60cm i takiej wysokości będzie parawan dolny.

Na parawan za rzadko jeden przy drugim posadź

Instagram Ogrodowiska
ana_art 22:59, 19 sie 2011

wyczytałam że owoce na rzenskich cisach dojrzeają wczesną wiosną.... a tutaj moje cisy które są na przechowalniku

ana_art 15:52, 22 sie 2011

czy ktoś z Was widzial gdzieś lampy do ogrodu w kształcie kuli, nie takie na nogach tylko taka kula bezpośrednio 'na ziemi' ?
Sebek 19:17, 22 sie 2011

Jasne - Magda takie ma
https://www.ogrodowisko.pl/watek/670-ogrod-zmyslony?page=60
ana_art 19:42, 22 sie 2011

Sebek po tym jak zadałam pytanie weszlam w inne wątki, międzyinnymi w watek myszorka i tam je zobaczyłam
anula_wn 20:57, 22 sie 2011

Aniu, na Allegro są ! oglądałam, bo chciałam kupić ale czekałam na zakończenie pewnego etapu prac.... poszukaj, na pewno znajdziesz !
BEATA_S 20:59, 22 sie 2011

A ja widziałam takie kule (białe i świecące) w Castoramie