Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:17, 18 sie 2011

Do góry

Piękny szczegół z naburmuszonym aniołkiem (nie dostał kolacji .....?).
Czy Kasia zamieści zdjęcia ze swojego ogrodu, pusto tam było bez niej! Danusiu, masz na to jakiś wpływ?
Ogród - początek 09:16, 18 sie 2011

Do góry
Bardzo mi się podoba połączenie ostrokrzewu z bukszpanem jak w ogrodzie p.Danuty:

Fajnie też prezentuje się ta trzmielina z ogrodu Sylwii:

Wiecie może jaka to odmiana?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:19, 18 sie 2011

Do góry
Dzięki za pochwały róż

A te ślicznotki przeszły kilka kryzysów i mimo to cieszą mnie ogromnie.
Kupiłam tylko 10, kilka zjadły ślimaki, dość marnie wyglądały w czasie ulew, ale teraz podobają mi się najbardziej

Ogród Leny. 08:16, 18 sie 2011

Do góry

Pogaduchy skowronków 07:47, 18 sie 2011

Do góry
Nie przesadzę jeśli powiem,że dzisiejszy dzień będzie wspaniały!Pogoda,nie ważne ,zawsze jakaś jest,ale gość do mnie zza lasu zawita!
Zdjęcia będą,jak nabędę za moment baterie do fotopstrykacza.

W tej chwili -kawa,i potem spacer z psem i do sklepu.
Ogród Leny. 07:38, 18 sie 2011

Do góry

Ogród - początek 07:13, 18 sie 2011

Do góry
Uzupełnienie:
bordowa kropka buk, zielona bukszapan, a reszta czyli wypełnienie np. trzmielina (ew. w plamach z żurawkami, ale raczej nie czerwonymi a w tonacji żółtej lub zielonej. Tutaj chciałabym zwrócić uwagę, że kolor bordowy w nadmiarze sprawia wrażenie przygnębiania, więc akcent owszem, ale całe bordowe pole to moim zdaniem za dużo).
Ogród - początek 06:56, 18 sie 2011

Do góry
Hortensje dorastają do 2,5 m wys. i szer. czy nie będą za wysokie w tym miejscu (vide czy nie zagłuszą wiśni całkowicie)?
Co do tojeści to w słońcu ma się dobrze gdy ma wilgotne podłoże poza tym ile sztuk musiało by byc na tej rabacie, aby to dobrze wyglądało (pomijąc fakt, że rh to gleba kwaśna a tojeść obojętna, bukszpan zresztą też woli obojętne i zasadowe).
Piszesz: "A może porozrzucam kulki bukszpanu z przodu (żółte pole na szkicu w poprzednim poscie) i wypełnię przestrzenie irgą lub trzmieliną albo berberysem?" To mi sie najbardziej podoba (z tym, że berberys nie jest zimozielony).

Sebek ma rację co do kształtu placu przed wejściem. U Ciebie, aby wszystko ładnie grało wystarczy połaczyć ze sobą dwa półkola o promieniu ca 5.5 m.

Jak niżej (choć linia dojazdu i jego szerokość wymagałaby pewnie korekty)
Zakątek Olgi 06:05, 18 sie 2011

Do góry

Lubię te krople na listkach przywrotnika
O....! 00:06, 18 sie 2011

Do góry
marzena napisał(a)
Marta, no ok

a teraz moja lawenda - rośnie sobie, ale trawa też !

Marzenko wygląda to bardzo fajnie i tworzy wspaniałą harmonię z otoczeniem bliskim i tym trochę przymglonym
WAKACYJNY KONKURS FINKI 00:04, 18 sie 2011

Do góry
No.. najlepszy był ten zraszacz, aż nie wierzę, że trafiłam .
Gratuluję Kochani .
Marto, dałaś nam super zestaw pytań i to wcale nie łatwy .
Dziękuję Ci za super zabawę, która była naprawdę wciągająca.
Wichrowe wzgórze 23:53, 17 sie 2011

Do góry
Dzisiaj znowu odświeżałam obrzeża i plewiłam rabaty z perzu, który po deszczach wyrósł jak szalony. Niektóre byliny musiałam zupełnie wykopać, żeby je odchwaścić, bo tak perz wrósł do wnętrza. Przy okazji niektóre podzieliłam, choć to nie najlepsza pora roku na te czynności.

Byłam też na małych zakupkach i kupiłam kilka lawend, dwie żurawki i 3 petunie na zamianę za begonie, które zbrzydły po długich ulewach.

Wichrowe wzgórze 23:32, 17 sie 2011

Do góry
Joanka napisał(a)
Ja również kibicuję nowej,bardzo ciekawej rabacie

Moniko pochwal się jeszcze moim ulubionym widoczkiem u Ciebie - bajkowym kołem przed domem

Dziękuję, Joasiu
Okrągły klomb wciąż nie jest skończony. Wymaga dosadzenia kolejnego koła z bukszpanów wewnątrz i kolejnego nasadzenia róż bliżej środka koła. Nie mogę się zdecydować, czy dać Aspiryn Rose, która rośnie w pierwszym rzędzie, czy jakąś inną odmianę...
No, może pokażę fragment, a jutro postaram się cyknąć zdjęcie całościowe.

Ogród Sylwii od początku :) 23:23, 17 sie 2011

Do góry
Syla napisał(a)

super Sylwia cyferka ! gratulacje

dziękuję Aniu po prostu piękna ta róża Jasmina ??? podpatrzyłam u Ani

Wygląda podobnie! Anula masz ją??
Ogród Sylwii od początku :) 23:21, 17 sie 2011

Do góry

Jak są siły to i chęci się znajdą! Gratuluję! Mimo,że się nie wpisuję za każdym razem ,ale codziennie u Ciebie jestem,i przez następne 300-setki też chciałabym oglądać Twoje poczynania!
Podziwiam konsekwencję i cierpliwość,w dokumentowaniu działań!
Ogród zapachów u Jasi 23:18, 17 sie 2011

Do góry
Sebku, ucierpiały bardzo w ubiegłym roku . W czasie deszczy czerwcowych myślała ,że się przwrócą - tak było nawodnione podłoże, a liście i kwiaty ciężkie od deszczu. Podwiązywałam je do wbitych żelaznych prętów bo tylko one były w stanie utrzymać krzewy w pionie.

Rosa Agnes

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 17 sie 2011

Do góry
pierwsze po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miskant zebrano, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami

drugie po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miłorząb mops, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami

trzecie po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miłorząb mops i miskant zebrano, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami
Rajski ogród Ani 23:13, 17 sie 2011

Do góry
Joanka napisał(a)
Śliczniutka, widać, że czuje się w ogrodzie jak ryba w wodzie

Lubi przyjeżdżać do babci i dziadka lubi też zabawy z kotkiem i kwiatkami

Rajski ogród Ani 23:03, 17 sie 2011

Do góry
marzena napisał(a)
piękna sceneria z małą Zuzią

Dzięki Marzenko jako jedyna bo najmłodsza nie miała sesji fotograficznej w ogrodzie
Zuzia mówi: babcia nie przycięła drugi raz bukszpanów oj babcia babcia, popraw się

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:59, 17 sie 2011

Do góry

do tego promenada jak nad morzem, molo, plaża, muszla koncertowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies