Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 08:31, 18 sie 2011

U mnie Aniu zawsze jest przeładowane, ale postaram się przearanżować dekorację.

W koszyku nie mogły tak być, bo były pochylone i nie można byłoby ich podlewać. Mnie się też to podobało, ale nie da rady. Ten koszyk ma w sobie coś

Instagram Ogrodowiska
Lena 09:11, 18 sie 2011

Kasia jak ty piękna kobitka jesteś
Szkoda że nie mam takich sąsiadek co by z obiadkiem pukały do mych drzwi-szczęściara z Ciebie Danusia.....
Twoje przedmioty na stole mnie zachwycają, kule szklane też znaleziska?
Takie butle też posiadam ale przy moich pannach raczej na stole ich nie postawię
Pszczelarnia 09:17, 18 sie 2011

Piękny szczegół z naburmuszonym aniołkiem (nie dostał kolacji .....?).
Czy Kasia zamieści zdjęcia ze swojego ogrodu, pusto tam było bez niej! Danusiu, masz na to jakiś wpływ?
Ana 09:55, 18 sie 2011

Lena napisał(a)

Takie butle też posiadam ale przy moich pannach raczej na stole ich nie postawię

i ja posiadam i stoją na najwyższej półce w kuchni na stole to najlepiej nic, bo zaraz zmiotą
Pszczelarnia 10:07, 18 sie 2011

Te butle to są klosze (zwane dzwonami "bell") wiktoriańskie (choć ten, co Danusia posiada to nie do końca model wiktoriański). Służyły do nakrywania roślin przed niepogodą albo do "szklarniowania". Służba w angielskim dworze (manor) biegała i nakrywała nimi rośliny jak -exempli gratia- padał deszcz .
Danusiu, są w Polsce jakieś tłumaczenia książek ogrodowych pani Jekyllowej albo Vity Sackville? Chyba nie a szkoda .... .
hanka_andrus 10:12, 18 sie 2011

Oj przydałyby się takie dzwony i..........służba!
Ale gdzie tu radość z własnoręcznie,własnonożnie wydeptanych,posadzonych i wychuchanych okazów?
Spacerować i podziwiać wolę u kogoś,a u siebie .......i tak po swojemu......
greglis 12:53, 18 sie 2011

Danusiu, cudne bratki i pieknie je wkomponowalaś Super miec taka sąsiadkę nie dość że przyjdzie pogadac to jeszcze nakrmii
ja tez bratków kupiłam i astrów. pomalutku wychodzę z dolka. Wpadnij kiedyś jak będziesz po drodze
Safoya 16:59, 18 sie 2011

Fajna ta Kasia. Wygląda na przemiłą i szaloną nieco osobę Poproszę o taką sąsiadkę albo nawet dwie z Danusią w komplecie (hihi).
Dekoracje piękne. Aż bratków mi się zachciało
Safoya 17:54, 18 sie 2011

Ana napisał(a)

i ja posiadam i stoją na najwyższej półce w kuchni na stole to najlepiej nic, bo zaraz zmiotą

A ja się wcale nie czaję i stawiam gdzie popadnie. Mam takie cztery i bardzo je lubię. Czasem wkładam do nich figurki lub bombki. Moje chyba miały mieć bardziej gastromiczne zastosowanie.

Gardenarium 19:20, 18 sie 2011

Pszczelarnia napisał(a)

Piękny szczegół z naburmuszonym aniołkiem (nie dostał kolacji .....?).
Czy Kasia zamieści zdjęcia ze swojego ogrodu, pusto tam było bez niej! Danusiu, masz na to jakiś wpływ?

A doniczkę ręcznie robioną kupiłam w ogrodzie Great Dixter (u Christophera LLoyda) jak żył jeszcze

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies