a mnie martwi i zastanawia co się stało, że jeszcze u Ciebie ta werbena nie kwitnie i że jest dość niska .... hmmmmmm......... Myślę, że dałeś jej dobre podłoże i podlewałeś (choć lubi wodę tak jak lawenda), a zatem o co chodzi?
a jednak już jesień...
choć nadal kwitną hortensje...
i budleje
choć ponownie zakwitł clematis
szałwia omszona
i tojeść
przebarwiają się powoli liście winobluszczu
a owoce pigwowca chyba już dojrzałe
Otóż tak : formy pienne bardzo lubię , ale chciałabym tam niskie nasadzenia tak do 40-50cm, cisy bardzo mi się podobają, ale nie mogę ich dotykać, bo bardzo mnie uczulają, więc odpada. O żurawkach też myślałam, ale piekące słońce. Trudno mi tam dobrać rośliny, pomyślałam jeszcze o tawułach jedna już od kilku lat tam rośnie
Witajcie kochani teraz trochę fotek z XXXIV Świętka Kwiatów, Owoców i Warzyw w skierniewicach
W dniach 17-18 września 2011 już po raz trzydziesty-czwarty w Skierniewicach odbyło się Święto Kwiatów Owoców i Warzyw (SŚKOiW). Organizatorem SŚKOiW było Miasto stołeczne Skierniewice . Jest to coroczna organizowana w Skierniewicach we wrześniu dwudniowa impreza o charakterze naukowym, handlowym i kulturalnym. Postawą święta jest kiermasz uliczny, na którym można zakupić m.in. sadzonki drzew i krzewów, cebulki kwiatowe, owoce, warzywa, wyroby pszczelarskie i wiele innych artykułów, niekoniecznie związanych z tytułową tematyką.