Mąż ułożył kostkę przy mniejszej różance (widać, że jednego bukszpana brakuje - wyrzuciłam, reszta podlana Topsinem i oskubana z grzyba). Dzis lub jutro zamówię róże, teraz myslę jakie i ile sztuk...oj ciężko mi idzie
Poraździe, czy robić wewnętrzną obwódkę z małej kostki i pod bukszpany dawać żwirek, czy po całości razem z różami podsypać korą???
Kawałeczek za bukszpanowymi kulkami tez doczekał się kostki nareszcie - tylko nadal nie wiem jakie drzewko tam wsadzić
Żwirek jasny wysypany, białe otoczaki pozbierane, czekają na inne miejsce
Potrzebuję jakieś krzewy do cienia co w szpalerze (rzędzie) będą rosły i pasowały do hortensji. Wiem, że to może pytanie bez kontekstu zdjęciowego i planu ogrodu ale .... . Mam najpierw 3 tardivy (wzdłuż 2 śladu kamiennego, po prawej stronie, więcej słońca) potem szpaler przechodzi w cień (północna wystawa). I chyba się zamotałam... . Zamieszczam zdjęcie lokalizacji. Istniejący busz - to rozszalała śnieguliczka do okiełzania.
Nie wiedziałem, że dalie kwitną i kwitną - będę je pędzić co roku
Na jednym krzaczku urosła mi także różowa ostróżka - mam trikolorową
Na koniec zieloności
Danusiu, jaki jest ten miskant biały? Tzn. jaka odmiana. Rozpoznaję moją Twoją ulubioną realizację. Moja ulubiona ale Twoja realizacja... .
Czy za lawendą są tawuły? A za tawułami? Mam bardzo podobnie, tylko jeszcze jarząby i jarzębiny. A co powiesz o trzmielinie oskrzydlonej (eleata?).
pod pierwszym oknem dałam Rh cunnigham's white, pomiędzy dwoma stożkami, za Rh jeszcze miskant, ale chyba go zlikwiduję stamtąd...
Dalej 2 x Annabelle, Gracillimus, 2 x Limelight, stożek i jeszcze raz gracillimus
Wszystko podsadzone bukszpanowymi kulkami...+ powtykam tam cebule tulipanów
Danusiu masz jeszcze miejsce do obsadzenia?
Co stoi za magnolią?
Za magnolią stoją wysokie bukszpany, co miały załatać tę kulę, co ją "obnażył" Sebek po Święcie róż.
Teraz po tej chorobie, muszę takich więcej załatwić, bo dziur w bukszpanach mam więcej.