Nie chcesz się od tej strony odgrodzić? Ja dałbym od prawej strony aż do początku garażu sąsiada
szpaler świerków serbskich. Dalej mogą być bardzo dobre thuje szmarady albo brabanty które są
nieco jaśniejsze, ale mają minus bo szyszkują i jak nie są trzymane w ryzach to mogą wyglądać
tak sobie, plus że bardzo szybko rosną i nie są wymagające jeśli chodzi o podłoże. Fajny projekt
przygotowałaś ale.. może skoncentruj się na podstawach, co będzie dominowało i co będzie tego
uzupełnieniem. Na moje oko trochę za dużo kolorów i faktur, może Ci się potem nie podobać bo
wszędzie będzie pełno 'wszystkiego'. Od strony wschodniej trzeba jakoś powstrzymać dżunglę
od sąsiada, mógłby to rozwiązać wyżej wkopany krawężnik jak przy domu wzdłuż całej siatki.
Wracając jeszcze do widoku z tarasu, w prawym boku działki można pomyśleć nad drzewem.
Zakryje chałupę i ten balkon W planach masz jodłę, też mi się podoba ale choruje na
przędziorka i nie ma mocnych aby tego nie złapała. Pomyśl jeszcze nad nią. Przy samym
tarasie dobrze wyglądałby np. rządek z miskantów zebrinusów, będą się ładnie wychylały
zza barierki. To chyba tyle co mi się nasunęło mam nadzieję że jakoś Ci to pomoże albo
rozwiąże niektóre wątpliwości
I tu na razie pierwsza, pierwsza przymiarka
- wiem, że za dużo gatunków (wypisałam ewentualnie te, z których coś można wybrać)
- nie udało mi się zrobić żadnych "zakamarków"
- nie mam pojęcia co dookoła tarasu
Prosiłabym o Wasze odczucia:
- czy ten kierunek jest w ogóle dobry
- czy te rośliny mają sens (starałam się patrzeć na nasłonecznienie)
I co Wy ogólnie na to?
patrzcie i zazdrośćcie byłam na spotkanie z Mają, kupiłam jej książkę i mam jej autograf
w imieniu nas wszystkich pogratulowałam programu i porosiłam o więcej zwłaszcza takich z udziałem Danusi
ZAZDRASZCZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widzę, że Mai ciąża służy!fajnie wygląda!
A jak książka?ciekawa?pokażcie choć parę stroniczek dla Bogdy z prowincjiw dodatku zasmarkanej i z obolałymi gnatamilecę do łózia się wygrzać(((
Witam serdecznie,
Trzymając się tematyki wątków - przeklejam kilka informacji z mojego wątku i o samym projekcie będzie tutaj
Tak wygląda orientacyjny rzut działki
Tak wygląda widok z frontu domu (północ)
Tak ze wschodniego boku:
Tak z zachodniego:
I tak tył domu z tarasu (południe):
patrzcie i zazdrośćcie byłam na spotkanie z Mają, kupiłam jej książkę i mam jej autograf
w imieniu nas wszystkich pogratulowałam programu i porosiłam o więcej zwłaszcza takich z udziałem Danusi
Bukszpan był kiedyś ładną kulką, ale przemarzł mi na balkonie, chociaż donica była zabezpieczona na zimę w kartonie wypełnionym korą, a roślina okryta agrowłókniną. Oprócz tego były w ziemi jakieś małe robaczki, wygladały jak malutkie przecinki. Podlewałam Polysectem i Magiczną Siłą do iglaków i odbił, ma nowe przyrosty, ale nie wiem, czy jeszcze coś z niego będzie? Jest teraz posadzony w gruncie, na działce.
Będzie, Wiesia tak samo zrobiła, szkoda tylko, że nie podlałaś potem po tych opryskach na szkodniki płynnym Florovitem i dolistnie i doglebowwo, pewnie by lepiej wyglądał. Pokaż go potem na wiosnę, poradzimy co z nim robić Najważniejsze, że żyje.
Możesz podzielić ten zakątek na dwa kwadraty a nie koła, będzie ciekawie.
Twój rysunek jest kanciasty, w realu trzeba by było go wyokraglić, ale rozumiem, że rysowanie nie jest mocną stroną - rozumiem sygnalizuję poprawkę.
Podział na kwadraty pozwoli posadzić ekrany z cisa, żeby powstała furtka, przejście.
To jakiś inny wariant, ale koła też są dobre.
Nadmieniam, że plagiaty tutaj są dozwolone, nie tylko inspiracje. Podział przestrzeni na tak małej powierzchni nie uda sie w zbyt wielu wariantach, w końcu pomysłów nam zabraknie.
Podpowiadanie jednej osobie może służyć także innym, więc kopiowanie ich jest dozwolone - to nie są projekty zawodowe, choć ja czasem wklejam także fragmenty swoich zawodowych projektów.
Można poza tym zamienić rośliny, a układ nasadzeń pozostawić.
I zawsze jakieś zmiany wszystko idealnie przemyślane
Poczytałaś pierwszą stronkę?
"Edytowywuję" i zamieniam zdjęcia na te ze znakiem wodnym. i na świeższe
No i tak zaczęłam, myślisz, że to dobre zdjęcie na początek?
To nałóg
Twój ogród zamiast śniadania a wieczorami Ogrodowisko do łóżka biorę zamiast męża