A moje ławki są takie. Drewniane, w kolorze złotego dębu. Mam ich 5. Dwie dłuższe, 3 krótsze. W aktualnej aranżacji pod altaną stoją 3 i po jednej przed domem i przy południowej ścianie domu, przed klombem. Zastanawiam się, czy przy renowacji nie zmienić im koloru. Trochę jest w chwili obecnej za pomarańczowy jak dla mnie.
Co sądzicie o kwiatach na parapety?? Jaki kolor wg Was pasuje do tej elewacji??
Tutaj pasuje tonacja biało-żólto-niebieska. Niebieski ciemy - granat. Coś jak moje petunie, czy heliotropy.
Długie, zielone bluszcze jako rośliny zwisające.
A jaki kolor donic tutaj będzie najbardziej odpowiedni? Czy takie pasują? Mam na myśli te pierwsze w wątku, szare. Te mi się bardzo podobają. https://www.ogrodowisko.pl/watek/146-rodzaje-donic?page=1
Chociaż mogłyby być jeszcze trochę ciemniejsze, takie grafitowe. Co myślicie na ten temat?
Ponieważ Twoje róże są małe, a więc delikatne, należy je okrywać na zimę, ale trzeba z tym poczekać do listopada. Najlepszym materiałem będzie ziemia - kopczyki z ziemi, ale aż różom mróz zmrozi listki.
Obsypiesz każdy krzaczek i wszystko powinno być dobrze. Starsze róże okrywowe będą ukorzeniać się pędami do ziemi i ich okrywanie potem już będzie niewykonalne, ale póki co - okryj na tą zimę.
Danusiu,nie mam rudych kwiatków Zapewne niedługo caly ogród bedzie w tonacji rudo-brązowo-czerwonej.
Pierwszy kwiatek,niezła kapryśnica z tej trójsklepki
Aster linosyris
Zaczyna pokaz trzmielina,obok hortensja Variegata,którą mam kilka lat i nigdy nie zakwitła
Na koniec reanimowana fuksja,prześliczna i delikatna
Taki sam zestaw miłorzębów na trawniku wymyśliłam w moim projekcie. A tu proszę wizualka Pięknie to wygląda. Moje mają być w kwadratach z bukszpanu.
Twój ogród wygląda super, nie mogę się już doczekać jak to wszystko się rozrośnie i powali na kolana swoim urokiem w następnym sezonie.