Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Pszczelarnia 13:10, 16 wrz 2011

Sylwia, czy ja się przesłyszałam czy Ty mówiłaś, że już nic nie będziesz robić w tym sezonie...
Zestawienie cisów z miskantem variegatusem to moje naj-ulubione. Hektary pięknie założonego ogrodu masz! I żurawki w tym półkolu tworzą taką piękną tęczę!
isia33 13:42, 16 wrz 2011

Syla napisał(a)
Obecne miejsce spoczynku miłorzębów .....

Taki sam zestaw miłorzębów na trawniku wymyśliłam w moim projekcie. A tu proszę wizualka Pięknie to wygląda. Moje mają być w kwadratach z bukszpanu.
Twój ogród wygląda super, nie mogę się już doczekać jak to wszystko się rozrośnie i powali na kolana swoim urokiem w następnym sezonie.
kaisog1 13:50, 16 wrz 2011

Sylwia zdjęcia z "lotu ptaka" niesamowite.... Teraz świetnie widać całą realizację. Jest cudownie
ewaglen 14:07, 16 wrz 2011

Ale pięknie u Ciebie!!!! Ile masz sadzonek na tych kwiatowych połaciach?
Syla 15:32, 16 wrz 2011

BEATA_S napisał(a)
Ale ładnie
Sylwio, a co to za miskant na zdjęciu poniżej? Czy to jest variegatus?

Tak zgadza się
Syla 15:38, 16 wrz 2011

popcarol napisał(a)
Jesli to miskanty to beda mialy ze 2 metry... a zanim urosna cisydo tej wysokosci minie ladnych pare lat... bedzie z czego ( z miskantow) robic sadzonki

Bardzo fajnie

Dokładnie , taki jest zamysł ..... Posadziłam kolumnowego cisa "Wojtek" trochę czasu minie zanim wysłoni dziurę od sąsiada ..... a tak to trawa zrobi to zdecydownanie szybciutko
Syla 15:40, 16 wrz 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, czy ja się przesłyszałam czy Ty mówiłaś, że już nic nie będziesz robić w tym sezonie...
Zestawienie cisów z miskantem variegatusem to moje naj-ulubione. Hektary pięknie założonego ogrodu masz! I żurawki w tym półkolu tworzą taką piękną tęczę!

Pszczółko ..... kupiłam za dużo cisa i musiałam coś z nim zrobić .... ogromnie się cieszę , że Ci się podoba .... parawan wysłoni wizualnie wlot od szamba .....
Syla 15:41, 16 wrz 2011

Taki sam zestaw miłorzębów na trawniku wymyśliłam w moim projekcie. A tu proszę wizualka Pięknie to wygląda. Moje mają być w kwadratach z bukszpanu.
Twój ogród wygląda super, nie mogę się już doczekać jak to wszystko się rozrośnie i powali na kolana swoim urokiem w następnym sezonie.

Przynajmniej do czegoś się wreszcie przydałam Dziękuję
Syla 15:44, 16 wrz 2011

Ewaglen , Gosiu .... dziękuję , a co do nasadzeń begonii to jest ich znaczna ilość .....Różowych np w kompozycji ze świerkami to ok 50 szt lub trochę więcej ???
anna_lastowska 17:07, 16 wrz 2011

Sylwuś
Dopiero na tych zdjęciach z góry widać dokładnie całą przemyślaną kompozycję...

Twój ogród zaczyna przypominać kuferek z biżuterią - każda roślinka na swoim miejscu i nie ma miejsca na przypadkowy klejnocik

Miłorzęby na trawniku są strzałem w 10-tkę