Witam Cię Ewo dziękuję za miłe słowa, specjalistką nie jestem, przynajmniej jeszcze, ale za to miłośniczką żurawek od tego roku tak póki co się "doktoryzuję" w temacie poprzez własne próby i doświadczenia )) sadzę odmiany w różnych miejscach o różnym nasłonecznieniu i "badam" gdzie która będzie wyglądać najładniej i jak się wybarwi
żurawka Marmalade to ta
chyba nie tej odmiany dotyczy Twoje pytanie? ale jeśli o tą chodzi, to jak ją kupowałam to była zielono szara, dosłownie..... a ja znałam ją z opisów w internecie więc wiedziałam jaki skrywa potencjał u mnie rośnie w półcieniu i chyba to najlepsza lokalizacja. Druga jest do południa na słońcu i nie wygląda tak ładnie.
Czy kolor cognacu to ten?
to żurawka Caramel obecnie trzymam ją na pełnym słońcu bo wtedy ma taki kolor jak widać, natomiast jak przez chwilę były w cieniu to zieleniały.... a tego ja akurat nie chcę Jest jeszcze kilka odmian, które podobnie się wybarwiają, ale nie mam ich jeszcze w swojej kolekcji
Mam natomiast żurawkę Vienna,która wybarwia się w podobnej kolorystyce
Aha - kupiłem sobie nową koszulkę najbardziej podobały mi się te, których napisy trzeba by było ocenzurować, więc wybrałem tą, która myślę nikogo nie obraża
Fajna - co?
W tak krótkim czasie,nie sposób wszystkiego obejrzeć,-cela Konrada
ale stwierdzam,że miasto zyskało na odnowie.Jest wesołe ,jest dużo miejsc,gdzie można zjeść,nie przerywając zwiedzania, wypić kawę,piwo,posiedzieć na deptaku.-tu wnętrze naszej restauracji
I pobytem w tym lokalu kończymy naszą wycieczkę
Widok na wieżę telewizyjną
i......pożegnalna tęcza!
Tak - rosną u mnie w ogrodzie - koło huśtawki
Tutaj można porównać tą bordową i czerwoną - a nawet z zieloną - według mnie wszystkie trzy pasują w tych miejscach