Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:52, 09 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Marzen, kondycji zazdroszczę... no bo w kilka godzin taką robotę w ogrodzie wykonać, toż to rekord niemal.
A teraz pytanko: jeśli stipa przetrwała zimę, to czy, i kiedy można ją podzielić?
Nie śmiej się, ale ja traw nigdy nie uprawiałam i się nie znam.

Z dzieleniem poczekaj do prawdziwej wiosny. Wcześniej niż w II połowie kwietnia bym nie ryzykowała. Dzielenie wg mnie gorsze od przesadzania, gdy z duża bryłą ziemi możesz ją niemal bez szkody przenieść. Dopytaj specjalistek od dzielenia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:53, 09 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
wow, stipa w tych kulach wygląda obłędnie! zazdraszczam bliskości TEJ plantacji pozdrawiam!

Dzięki, ale nic już nie pomoże - nakaz eksmisji dla stipy wystawiony
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:44, 09 mar 2015

Do góry
wow, stipa w tych kulach wygląda obłędnie! zazdraszczam bliskości TEJ plantacji pozdrawiam!
Ogródek Iwony 11:25, 09 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
No Iwonko poszalała Pani. Donice pierwsza klasa, reszta zakupów również. Wybór buszpanów O MATKO!!!!
Najbardziej uśmiałam się, z wideł i obornika, kto by pomyślał, że taki prezent może tak ucieszyć
powiedz co chciałaś odnośnie tych kulek wynajde poza wątkowo, na wątku nie pamiętam stron

Ana, nadal mam dylemat z moją rabatą przy szambie. Jest tam betonowa płyta, na której nic nie posadzę, ale zasypałam korą, jak pan wywozi szambo, to się odgarnia. Płyta ma wymiary 70x70 i jest na rabacie. Za nią posadzone są 4 hortensje Vanilia, szerokość rabaty dla nich to 1 metr za szambem, sadzone co 80 cm. Chciałam tam zostawić sedum, ale potrzebuje miejsca, którego tam na szpaler jest za mało, bo wchodzi płyta betonowa. Wymyśliłam, że zrobię tam zielone kulki bukszpanów i jakieś trawki (tylko nie wiem, czy stipa, czy inną trawkę) albo żurawki. Kulki muszę tak ustawić, aby ten pusty kwadrat betonu przykryty kora się nie rzucał w oczy. Chciałam się zainspirować twoimi kulkami
Tak to wygląda:

A tutaj z sedum, ale nie poszło po całości przez ten beton

No i zimą potrzebuję coś zimozielonego, bo rabata przy wejściu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:31, 09 mar 2015

Do góry
Iwonko, stipa. Sadzona w maju urosła potffornie i pożarła mi kulki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:30, 09 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko, co jest posadzone między kulkami bukszpanowymi? Czy to jest stipa, czy coś innego?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:19, 09 mar 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Agniesiu, oj jak pięknie!
Nie mogę się wiosennej kawki u Ciebie doczekać

Stipa dla mnie tez jest zbytnią bałaganiarą, zwłaszcza pomiędzy roślinami.
Monia ma jedynie cudną rabatę, bo na niej same pole stip.

Właśnie - pole stip najbardziej mi się podoba.
Tylko jeszcze się zastanawiam nad drugą opcją, czy nie przesadzić ich za jakiś żywopłocik bukszpanowy - będzie ją widać?
Kawka koniecznie, tylko muszę najpierw trawnik doprowadzić do porządku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:08, 09 mar 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
No właśnie. To co wygląda cudownie nie zawsze jest praktyczne. Stipa w kulach jest boska, ale wyrzucasz. Kusiło mnie na wypełniacz pomiędzy kulami, ale posadziłam tulipany tylko w jednym miejscu i lawendę w sadzie. Zobaczymy czy mi się odmieni.
Ramy ogrodu pięknie urosły Aga od kiedy jesteś na forum. Aż miło popatrzeć. Mnie się tuje podobają.

Monia, ale u mnie w tych kulach będzie wypełniacz - mimo wszystko , tylko nie stipa, a moje ulubione hakone. Nie rozwala się jak stipa i można szybciej wyciąć, zanim cebulki ruszą. Jest z tym trochę zachodu, ale widok kulek w hakone - bossski

Borbetka napisał(a)
Aga, po prostu bosko!
Magda napisała mi o tataraku, że wypija wodę. To tak na ratunek bukszpanom. Masz go gdzieś może w siebie? Szukam u Magdy też.

Jeszcze nie mam tataraku, ale planuję mieć. U Madzi wygląda super na mokradle . Tylko musi mieć też słoneczko. W pierwszym roku pamiętam, że dziewczyny narzekały, że brzydki po zimie, ale szybko się zregenerował, szybciej niż turzyce.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:33, 09 mar 2015

Do góry
U mnie też stipa stanęła. Moim zdaniem ona potrzebuje słońca. A tego znowu dzisiaj u nas nie ma
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:31, 09 mar 2015

Do góry
Hellooooł
Się naczytałam mądrości i lecem do Was boo ...dziś chyba nie popracuje

PS- nie pikowałam stipa staneła ale wyciągnełam jedną i ma NITECZKĘ
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 08 mar 2015

Do góry
Marzen, kondycji zazdroszczę... no bo w kilka godzin taką robotę w ogrodzie wykonać, toż to rekord niemal.
A teraz pytanko: jeśli stipa przetrwała zimę, to czy, i kiedy można ją podzielić?
Nie śmiej się, ale ja traw nigdy nie uprawiałam i się nie znam.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:55, 08 mar 2015

Do góry
tak dzisiaj wyglad amoja stipa

a tak petunia i ostrozki...jakies marne
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:34, 07 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Moim zdaniem to stipa. U mnie wygląda teraz identycznie.
To u CIebie ta roślinka rozumiem? I próbujesz zidentyfikować, co to takiego?
Kasia ma rację - pamiętaj o dokumentacji fotograficznej. Ja wlaśnie odczuwam jej brak
Słoneczka życzę do tej ogródkowej pracy

cieszy mnie to w takim razie bardzo moja ina moja i tak do końca nie byłam przekonana cóż to za trawka. Ze zdjęciami macie rację super się ogląda zdjęcia PRZED i PO także jutro nadrobię.

Beatka i miłego świętowania życzę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 05:31, 07 mar 2015

Do góry
Jak stipa sie ma?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:01, 06 mar 2015

Do góry
Moim zdaniem to stipa. U mnie wygląda teraz identycznie.
To u CIebie ta roślinka rozumiem? I próbujesz zidentyfikować, co to takiego?
Kasia ma rację - pamiętaj o dokumentacji fotograficznej. Ja wlaśnie odczuwam jej brak
Słoneczka życzę do tej ogródkowej pracy
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 17:01, 06 mar 2015

Do góry
stipa czy nie stipa oto jest pytanie ???

wyrwany kłos
x
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 16:53, 06 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Sprawdzam co u Ciebie słychać i pozdrawiam.

W sumie jest ok Stipa zwolniła po pikowaniu, ale stoi to chyba będzie żyła Tulipany wychodzą, doczekać się nie mogę I przejeżdżałam dzisiaj koło bratków takich niebieściunich aaaach jak jutro mnie znowu tamtędy poniesie to się skuszę chyba
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:53, 06 mar 2015

Do góry
Agniesiu, oj jak pięknie!
Nie mogę się wiosennej kawki u Ciebie doczekać

Stipa dla mnie tez jest zbytnią bałaganiarą, zwłaszcza pomiędzy roślinami.
Monia ma jedynie cudną rabatę, bo na niej same pole stip.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:23, 06 mar 2015

Do góry
No właśnie. To co wygląda cudownie nie zawsze jest praktyczne. Stipa w kulach jest boska, ale wyrzucasz. Kusiło mnie na wypełniacz pomiędzy kulami, ale posadziłam tulipany tylko w jednym miejscu i lawendę w sadzie. Zobaczymy czy mi się odmieni.
Ramy ogrodu pięknie urosły Aga od kiedy jesteś na forum. Aż miło popatrzeć. Mnie się tuje podobają.
To tu... 12:33, 06 mar 2015

Do góry
Przekopałam wlasnie widłami 9m kw. ziemi wzdłuż muru wydłubujac chwasty, korzenie i kłącza perzu. Sezon rozpoczęty. Jeszcze tylko 5 razy tyle i wzdłuż muru będzie przyzwoicie. Na szczęście wiosenny zapał mnie nie opuszcza. Jeszcze.

Stipa ma się całkiem nieźle. Rozpalenia też rośnie. Jak ja to luuuubię!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies