Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Petunie, surfinie 19:22, 10 sie 2011

Do góry
Ale piękne

A moje niestety w opłakanym stanie. Co trochę doszły do siebie, to od wczoraj znowu wyglądają jak takie zmoknięte kury.....
Miniaturowy ogródek 19:07, 10 sie 2011

Do góry
Ale piękne jeżówki......wow......
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:37, 10 sie 2011

Do góry
Dziękuję bardzo

A dziś nareszcie rozkwitła mi róża chińska

Latarenki, lampiony i ... 18:37, 10 sie 2011

Do góry
Jeszcze 2 z mojej kolekcji,pierwsza drewniana b.stara a druga współczesna

Malwa 18:27, 10 sie 2011

Do góry
Martek napisał(a)
Elewacja sąsiadów dała jej tło

Zakochałam się na zabój, to mój kolor!!
Gdzie taką można dostać??
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 18:16, 10 sie 2011

Do góry
Czas pokazac "postępy" na ogrodzie.
Dziś "wyhapałam" miejsce pod ławeczkę - M mial układać kostkę, ale znów pada

Mi też przeszkodził deszcz, więc zajęłam się odnawianiem mojego kawowego stolika...wrrr.....mozolna robota

Mniejsza rabata japońska czeka na nasadzenia, a mi pomysłów brak Pomożecie?
Mam już do dyspozycji kosodrzewinkę na pniu, 3 kostrzewy sine, świerczka-poduszkę, cebule szachownicy cesarskiej....co dac tu jeszcze? coś wysokiego na pniu? Tak sobie myslę, że chciałabym tu troszku kwiatów, bo rabata jest dokladnie na wprost tarasu....

Hortensjowy szpaler nadal nie gotowy Och, coś mi ostatnio nie idzie....nie wiem czy wsadzać te nowe hortensje na miejsce czy nie - czy czekać aż zakwitną, żeby wiedzieć co to za odmiana?

W ogródku Niage 18:14, 10 sie 2011

Do góry
Genia mam nadzieję, że coś pomogą te zdjęcia

Nasze sposoby na rozmnażanie roślin 17:02, 10 sie 2011

Do góry
A tu jedna sadzonka. która nie wypuściła jeszcze korzonków, chyba była bardziej zdrewniała, ale ma już kropkowate zgrubienia, więc lada moment...

Nasze sposoby na rozmnażanie roślin 17:00, 10 sie 2011

Do góry
........i te nieco mniejsze, świeżutkie

Zauważcie jak wysoko puszczają korzonki. Ja odrywam zawsze półzdrewniałą gałązkę z piętką i wkładam ją prawie do końca tej małej doniczki. W tym roku przy tak deszczowej pogodzie dużo sadzonek ukorzeniałam od razu w gruncie.
Nasze sposoby na rozmnażanie roślin 16:56, 10 sie 2011

Do góry
Moje ukorzenione bukszpanki

te większe już

Ogród Leny. 16:05, 10 sie 2011

Do góry
P iękna żurawka.U mnie jasnowybarwione lepiej rosną w cieniu i półcieniu -musiałam przesadzić z pęłnego słońca -przypalały się.
Ogród Leny. 16:00, 10 sie 2011

Do góry
Pięknie zaczynasz ją prowadzić.
Ogród Marty 15:49, 10 sie 2011

Do góry
Jasnotą podsadziłam w tym roku miejsca zacienione pod tujami i iglakami,ładnie się rozrastają i są niewrażliwe na niedostatek wody,a o to właśnie mi chodziło.Pozdrawiam serdecznie.
W cieniu - zacieniona 15:31, 10 sie 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...i jeszcze tytoń -zadziwia mnie ilością kwiatów....

Ja wczoraj poczułam w końcu ich zapach Do tej pory sporadycznie wąchałam każdego z osobna .Dziś wiem ,że najmocniej pachnie średni mocno różowy i biały bez znaczenia tu rozmiar ...Wiatr powiał wieczorny i udało się coś złapać ))Kwiaty faktycznie ładne tyle ,że większość w pełnym słońcu się zamyka i nie wierzę ,że z braku wody ...Widać stanowiska pół cieniste są odpowiedniejsze dla tej rośliny ...A jak u ciebie Bogusia z tym aromatem niesamowitym ...???
Zapachy są też różne zauważyłam ,te kolory ,o których wspomniałam są delikatne i przyjemne ,niektóre pachną coś jak pelargonia ...?????
Ogród zapachów u Jasi 15:20, 10 sie 2011

Do góry

Ogród "wylał się" za ogrodzenie.
Jasiu wygląda to przecudnie. Ogród utrzymany w fajnym klimacie. Oglądając zdjęcia ma się wrażenie jakby był gdzieś za granicą Anglia może Belgia. Jestem pod wielkim wrażeniem.

W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 15:05, 10 sie 2011

Do góry
Żeby nie było,że tylko planuję to pokażę, że coś nowego jednak robię.
Na forum powtarzają sie rady,że jeżeli nie wiadomo od czego zacząć, to trzeba po kawałku. Zabrałam sie więc za kawałek, nazwijmy go "pod płotem".
Na początku posadziliśmy tam świerk (chyba jakis odmianowy,bo dość zgrabnie rośnie) , jodłę koreańską i sosnę czarną. Potem dosadziłam kosodrzewinę i płożący jałowiec.Poza tym panoszyły się chwasty i przerastała trawa.
Postanowiłan nie czekać na nowy chodnik tylko wyznaczyć jakies ramy- wykorzystałam resztki kostki granitowej.Przy okazji powiększyłam rabatę.
Na tym zdjęciu widać też kawałek mojej "rozmnażarki".

Cis - Taxus 15:04, 10 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ten żywopłot to cudowny pomysł. Kolega męża posadził malutkie i wcale tak długo nie czekał, a ma gęsty i śliczny od samego dołu, bo był super cięty co roku. No i podlewany.
Nawet nie posadził tak gęsto.

Ja bym jednak radziła gęsto, jeden przy drugim, jesli są małe.
Gdzie małe można tanio kupić wysłałam na PW. Wtedy stać Cię na dużą ilość.

Natomiast co do dużych - to zależy jakiej jakości są okazy. Czasem są ogołocone od dołu a kosztują powyżej 200 zł. To już straszny majątek.
Ja na Twoim miejscu poszukałabym po różnych miejscach, zapisywała sobie co, gdzie, po ile i jakie, dopiero potem ustawiła sobie w sklepie jeden przy drugim, szczelnie i policzyła ile potrzeba.

Uwielbiam jeśli żywopłot z cisa wygląda właśnie tak

Ale zakręt ja pikole,też tak lubię ...
Jeżówka - Echinacea 14:52, 10 sie 2011

Do góry
Składałam reklamację nawet ostatnio (to sklep internetowy), bo robiłam tam zakupy późną jesienią i na wiosnę.
Teraz wyrasta mi nie to co zamawiałam albo nie wyrasta wcale, bo padło.
Nie uwzględniono mi reklamacji..
Po terminie jest..
Aż tam zadzwoniłam i mówię że jak miałam wcześniej to zgłościć, jak rośliny dopiero teraz zakwitają .

Więcej zakupów tam nie zrobię..
Liliowiec - Hemerocallis 14:39, 10 sie 2011

Do góry

'Slunecny Trpyt'
.
Niecierpek - Impatiens 14:36, 10 sie 2011

Do góry
Ja też sadzę w grunt - wysiewam waleriany, lepiej rosną w gruncie niż nowogwinejskie i wolę je na wszelkie obwódki niż begonie. U mnie rosną w półcieniu - ale podobno dobrze znoszą i słońce.

Zdjęcie mojej koleżanki /mam zgodę/ Białe ... mnie obrodziło w różowe i czerwone w tym roku...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies