Jak trochę trawka podrosła to trzeba było znów wszystko rozkopać- jakoś tak nie szło rozplanować wszystkich prac remontowych na jeden termin.
To brakowało jakiegoś projektu, innym razem zgody a potem czasu albo kasy.
Mimo to nieustannie próbowałam zazielenić teren choć na chwilkę i nawet wtedy gdy wiedziałam, że za chwilę znów będziemy kopać.
NAPRAWDĘ otoczenie było szpetne i tak bardzo chciałam ładu i porządku.
Do cywilnego bukiet robiłam sama był z astrów a kryzka była z liści serduszek (tych drobnych - taki "koperek").
Zdjęcie zapożyczone od Kriss
Już byłam ogrodniczką. Kwiatek z woalką we włosach to było różowe cymbidium, a gdzie ono do astrów, ale co tam. Kto wtedy zwracał uwagę na takie szczegóły
U bukszpanach wtedy nie marzyłam, nie wiedziałam, że je tak polubię.
Jak na razie wzięłam się za ostatni nie ruszany od budowy kawałek ogródka.
Idzie jak po grudzie - nie tylko w przenośni
Musiałam sobie zrobić przerwę, bo ręce odmawiają mi posłuszeństwa.
Tak było wczoraj
wszystko zarośnięte zielskiem po kolana
a tak po dwóch godzinach godzinach walki z chwaściorami - później przyjechali znajomi, więc roboty stanęły - zdążyłam tylko jeszcze przesadzić tuję, która doczekała się odwodnienia
Nie uwierzycie ile można przekopać w dwie godziny.
Dzisiaj rano zabrałam się ochoczo do pracy
droga przez mekę - dwa metry na szerokość szpadla i piąte wiadro kamieni już w połowie wypełnione !!!
Pozwalam sobie dodać trochę kompozycji Danusi z zeszłego roku
Miałam ostatnio trochę wrzosów, więc "polatałam" z nimi po ogrodzie z przymiarką, jak by to było, gdybym dorzuciła koloru?
Wyszedł z tego niezły bałaganik.
Dla cudownej pary Danusi i Witka, Moc najserdeczniejszych Życzeń, dużo Szczęścia,Zdrowia, spełnienia Wszystkich marzeń,tych osobistych i tych ogrodowych oczywiście
I jeszcze jedno pytanie. Czy mam teraz przyciąć tę wierzbę, czy poczekać do wiosny, jak myślicie? Była przycinana z wiosną dość drastycznie. Latem jej nie cięłam.
Teraz już roślin się nie tnie,bo to co wypuści zmarznie, ale myślę, że wiosną i tak znów będzie ostro cięta bo to młody okazik - tnij