Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe zawirowania 15:16, 30 lip 2011

Do góry
kryniafu napisał(a)

Witaj Krysiu! Ślicznie kwitły twoje azalie i rododendrony. Jak tam teraz, tylko zieleń? Czy dajesz latem coś kolorowego pomiędzy?
Pogaduchy skowronków 15:07, 30 lip 2011

Do góry
Martek napisał(a)

Witam miłego dnia wszystkim

Taki ciepły ten widoczek

Tak nas pięknie witali w Greckiej wiosce wysoko w górach w sąsiedztwie Olimpu
Pogaduchy skowronków 14:36, 30 lip 2011

Do góry
annka napisał(a)
Witam miłego dnia wszystkim

Taki ciepły ten widoczek
Mieczyki zwane inaczej gladiolami 14:20, 30 lip 2011

Do góry
Pierwszy otworzył się dwa dni temu taki bordowy.Widzę kilka piękności u Was kochane .Miałam seledynowe i takie Aniu czerwone może nie wyginęły to zakwitną Ciekawa ta ciemna
Tak w ogóle obiecuje sobie skończyć z mieczykami,ale mi to jak widać nie wychodzi .Mimo swoich gladiatorskich gabarytów nadają lekkości mojej rabacie z daliami jak "trawy"
Mieczyki zwane inaczej gladiolami 13:26, 30 lip 2011

Do góry
Kubusiowo 12:30, 30 lip 2011

Do góry
Ja instrukcję też chętnie poproszę

Bogda.... bo wczoraj musiałam lecieć i nie zdąrzyłam..... mam ukorzenioną tojeść rozesłaną reflektujesz??

Pogaduchy skowronków 11:50, 30 lip 2011

Do góry
Dziewczyny i Zbyszku ważne ,żeby nas pogoda ogrodnicza nie opuszczała .Trzeba świecić czym się da An_tre to wie ! Piękna słoneczna lilia
Róż też rozwesela Bynajmniej powinien ))
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:46, 30 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Hydrangea macrophylla "Schneeball" - Hortensja ogrodowa

Danusiu, piękny masz ogród i te hortensje....cudne wszystkie. Napisz, czy Schneeball zimuje w gruncie?
Pogaduchy skowronków 11:42, 30 lip 2011

Do góry
wawik napisał(a)
Szukam nazwy białych dzwoneczków.

Bardzo piękna naparstnica ,pewnie się wysiała sama Wawi ?Ja mam nakrapianą na brązowo w środku ,a ta na bordo coś koło tego koloru chyba jak widzę .Ładna sztuka
Pomysł na długi i wąski ogród 11:10, 30 lip 2011

Do góry
czy takie zestawienia nie wyglądałyby pięknie?
zdjęcia pochodzą z ogrodu mojej mamy

Raczkujący ogród Iwony 11:03, 30 lip 2011

Do góry
Te rabatki modernizowałam przez ostatnie trzy dni. Wczoraj moja teściówka przywiozła mi wykopane od siebie 3 hortensje ogrodowe, 2 trzykrotki, rudbekie i miodunkę. Nie zdążyłam posadzić wszystkiego, a dzisiaj okropnie pada.
Wieczorkiem ćwiczyłam robienie kancików. Nie idzie mi to jeszcze? najlepiej.

Beatko, dziękuję

Rajski ogród Ani 10:57, 30 lip 2011

Do góry
Na dzień dobry trochę słoneczka
Na razie nie pada ale jest szaro, buro i zimno...

Ogrodowe zawirowania 10:54, 30 lip 2011

Do góry
Witam wszystkich Ogrodników.
Od ponad tygodnia każdą wolną chwilę spędzam na Ogrodowisku, czytam, czytam, oglądam, oglądam, wpadam w zachwyt, zadumę a chwilami w depresję bo swój ogród zobaczyłam inaczej. I wiem jedno mój ogród wymaga modernizacji!!!!!!!!!!
Od ponad dwunastu lat mieszkam na wsi na obrzeżach Koszalina. Przez dwanaście lat wykonaliśmy z M ogrom pracy przy remontach domostwa ale również ogrom pracy fizycznej w ogrodzie, gdzie wszędzie był śmietnik i zarośla nieokiełznane. Wiele jeszcze przed nami bo teren jest duży a nawet bardzo duży..
Ogród przeszedł niejedną metamorfozę nim osiadł w określonym terenie i pewnych ramach. Wiele krzewów a nawet drzew posadzonych na chwilę pozostało na długo a dzisiaj być może za późno by je przesadzić. Wiele roślin kupowałam bo budziły mój zachwyt, wiele roślin posadziłam bo każda roślina-bylina-kwiat w dużym ogrodzie się przyda. Ogród ogromny w porównaniu do pierwszego ogrodu czyli 5 arowej działki skąd przywędrowało sporo pierwszych sadzonek.
Po kolei w miarę wolnego czasu postaram się pokazać historię mojego ogrodu od początku (sama z wielką uwagą przeczytałam tutaj wiele podobnych historii).
Mam też problem z którym nie uporałam się jeszcze do tej pory, skrzyp. Wszędobylski w ogromnych ilościach. Ale "o tem potem".
Dzisiaj chciałam się ujawnić jako nowa fanka Ogrodowiska i wrzucić kilka obrazków z ogrodu.

Ostatnie zdjęcie posiada znak wodny ale jest ono moje własne. Postaram się wymienić na takie bez znaku jak odszukam w zasobach komputera. Już to zrobiłam - wymieniłam, udało się.

Pozdrawiam wszystkich fanów Ogrodowiska z Szefową na czele.
Pogaduchy skowronków 10:53, 30 lip 2011

Do góry
Witam wszystkie skowronki i nie tylko w pochmurną sobotę mam nadzieję, że miejsce spotkań ominie mokra pogoda życzę wszystkim niezapomnianych wrażeń, a nam siedzących przed monitorkami cudownych relacji

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:34, 30 lip 2011

Do góry
Mam "anabelle"
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:03, 30 lip 2011

Do góry
nasturcje zaczynają pokazywać swoje piękno

mam pytanie -
czy mogę już usunąć pędy malin które owocowały w tym roku , czy jeszcze zaczekać ?
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:59, 30 lip 2011

Do góry

macierzanka opanowała mój ogródek w większości już przekwitła, ale i tak wygląda zjawiskowo

ukradłam łące takiego kwiatka - niestety nie znam nazwy. Ten się wyróżniał, bo miał pełne kwiaty, a normalnie na dziko rośnie odmiana chyba pięciopłatkowa

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:51, 30 lip 2011

Do góry
i jeszcze kilka innych nowo posadzonych roślinek

Mój mały raj na ziemi :) 09:48, 30 lip 2011

Do góry
a to moja róża pienna na tarasie, ma wiele pąków i szkoda mi, ze zakwitnie jak mnie nie będzie jutro jadę na mały urlop!

pienna w donicy koło tarasu też pcha się do góry! w przyszłym roku będzie piękny krzaczek

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:48, 30 lip 2011

Do góry
A co nowego - ścieżka z przodu domu!

w ażurku zasiałam trawkę, za dwa trzy tygodnie zrobi się zielono

Mąż szalał przy ścieżce, a ja podjęłam walkę z chwastami, posadziłam kilka roślinek.

macierzanka - na razie przerośnięta trawką, ale niech się tylko przyjmie to i chwasty ujarzmimy

posadziłam ją także w szczelinach na schodkach kamiennych - ciekawa jestem czy będzie tam rosła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies