Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 23:24, 28 lip 2011

Do góry

Ogród zapachów u Jasi 23:23, 28 lip 2011

Do góry
Poziomka napisał(a)
Ogród ma dwa najładniejsze okresy , pierwszy to czas kwitnienia kalin, drugi gdy zaczyna kwitnąć budleja skrętolistna.
Zdjęcia są z drugiego okresu.

Modrak sercolistny w towarzystwie dzwonków

Róża Gruss an Aachen z gipsówką

Jaśminowiec

Przepiękne widoki!
Miniaturowy ogródek 23:09, 28 lip 2011

Do góry
Ciurkadełko - marzy mi się jakieś lusterko za nim, ale to chyba niemożliwe na takim płocie:

Przynajmniej modrzew ładne ma przyrosty i nie weszły na niego mszyce, nie mam samych ogrodowych porażek:

Róg z bukiem:

Kwiaty hortensji Endless Summer Bride lekko różowieją - ciekawe, czy przetrwa zimę bez okrywania i zakwitnie na nowych pędach:

Miniaturowy ogródek 22:50, 28 lip 2011

Do góry
Po tych deszczach nie bardzo jest co oglądać. Dzisiaj udało się wieczorem wyjść do ogródka, ale komary zjadały żywcem.

Udało mi się jednak zrobić kilka zdjęć szczegółów.

W ogródku jest kilkanaście bergenii, jedna postanowiła zakwitnąć:

Funkie młodziutkie, ale całkiem ładne. Wypuściły wysokie kwiaty:

Kiścień makijażowy i towarzystwo (czy ktoś go uprawia i może się podzielić wrażeniami po zimowaniu?):

Hortensja ogrodowa nn - Sprzedawca powiedział "co za różnica, ważne, że ładna":

Ogrody Hortulus w Dobrzycy 22:42, 28 lip 2011

Do góry

Ogrody Hortulus w Dobrzycy 22:40, 28 lip 2011

Do góry

Ogrody Hortulus w Dobrzycy 22:38, 28 lip 2011

Do góry
I ja też byłam kilka dni temu Nawet pogoda tego dnia dopisała, a zawsze lało. Jestem zachwycona tymi ogrodami

Mój kawałek raju 22:35, 28 lip 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
moje idą po siatce nie depcze po nich nie po wąsach tylko po pędach

Aniu pokazywałam mojemu M twoje rusztowanie to wzruszył tylko ramionami i powiedział, tak wiem, że tak można i nic koniec kropka nie mam rusztowań tylko gąszcz i wąsy, muszę uważac żeby nie deptać
Mój kawałek raju 22:30, 28 lip 2011

Do góry
moje idą po siatce nie depcze po nich nie po wąsach tylko po pędach
Mój kawałek raju 22:21, 28 lip 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
To prawda, że jak się nadepnie na wąsa to wyrośnie z niego gorzki ogórek????

Pierwsze słyszę. To moje będą gorzkie bo się tak porozrastały, że nie sposób ich oberwać nie przydeptując jakiegoś wąsa.
Kubusiowo 22:12, 28 lip 2011

Do góry
Kasia cyknę fotkę jutro bo akurat jadę robić sadzonki skalniaków A ogórki widziałam i się wściekła, że własnych nie mam. Jednak nic straconego... nasi sąsiedzi wysiali 5 paczek ogórków. Wyjdzie z tego chyba z pincet kilo ogórków, więc pójdę do nich na szaber o ile mnie TO nie pogoni.....

i TO

....bo droga do sąsiadów wiedzie przez dwa pastwiska

Ania Kuba nic innego nie mówi jak tylko to, że do Kumbajosia będzie jechał
Brunnera 22:06, 28 lip 2011

Do góry
To ja dorzucę swoje

Brunnera macrophylla 'Jack Frost'

Brunnera sibirica

Brunnera macrophylla 'Langtrees'

Brunnera macrophylla "Variegata"

Brunnera macrophylla 'Mr.Morse'
Agnieszkowy ogródek 21:54, 28 lip 2011

Do góry
Udało mi się popryskać czereśnię, bo zaatakowała ją plamistość drzew pestkowych. No i ścięłam jednak Edulisa. Okazało się, że wokół pnia, tuż pod korą były jednak larwy tych paskudnych żuczków, które wykończyły mi jarzębiny. Drzewa były zaatakowane aż do samego korzenia.

Na ostatnim zdjęciu widać zaatakowany pień jarzębiny. Myślę, że dobrze zrobiłam, że je wycięłam. Nie uratowałabym ich raczej. Tak było w kilku miejscach. Co to za tałatajstwo tak je zaatakowało?...

Kurcze, miałam podlać previcurem! Zapomniałam, teraz za późno!

Mam tylko problem jak wyciągnąć korzeń i resztkę pnia jarzębiny z mojego bukszpanowego zawijasa z begoniami? Przecież ja to zniszczę!!!
Ogród na skraju sadu 21:33, 28 lip 2011

Do góry
Neska napisał(a)
A na dowód, że zbierałam wstawiam zdjęcie. Ogóreczki w gotowości do kiszenia.

I już w słoiczkach

zdjęcia i ogóreczki pierwsza klasa!! nic tylko do poradnika ja też kładę pod gumkę w weki
Kubusiowo 21:21, 28 lip 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Danuś dzięki za gratulacje

Tabliczka faktycznie boska i sama samotnia super. Zarówna ta nad wodą jak i ta trawiasta. Każda inna, i każda ma swój niepowtarzalny charakter

Chciałam oglosić wszem i wobec, że w koncu po długich poszukiwaniach nabyliśmy drogą kupna KOSIARKĘ!!!!!! Najnowszy model, super kolorystyka, duża powierzchnia cięcia, ergonomiczna, jedyna wada - nie ma kosza

Sprzęt przecież trzeba odrazu sprawdzić

...a przede wszystkim trzeba zobaczyć czy pasuje do nas

Wszystko to otrzymasz w promocyjnej cenie 18 złotych plus koszty wysyłki!!!! hahahahahha

Gosia rozbroiłaś mnie ta kosiarą czytam w napięciu jakie to cudo kupiłaś i ups... fotka... i salwa śmiechu powiedz Kubusiowi, że kosiara SUPER!!
Jaki dumny i zadowolony!

Dwa światy 21:16, 28 lip 2011

Do góry
hania napisał(a)
To z dzisiejszego dnia:

Mój pięcioletni wnusio mówi, babciu tam są jeszcze porzeczki, dużo... pytam gdzie? a on mi pokazuje owoce wiciokrzewu musiałam mu wytłumaczyć, ze to nie porzeczki i żeby nie ich jadł
Kubusiowo 20:38, 28 lip 2011

Do góry
Danuś dzięki za gratulacje

Tabliczka faktycznie boska i sama samotnia super. Zarówna ta nad wodą jak i ta trawiasta. Każda inna, i każda ma swój niepowtarzalny charakter

Chciałam oglosić wszem i wobec, że w koncu po długich poszukiwaniach nabyliśmy drogą kupna KOSIARKĘ!!!!!! Najnowszy model, super kolorystyka, duża powierzchnia cięcia, ergonomiczna, jedyna wada - nie ma kosza

Sprzęt przecież trzeba odrazu sprawdzić

...a przede wszystkim trzeba zobaczyć czy pasuje do nas

Wszystko to otrzymasz w promocyjnej cenie 18 złotych plus koszty wysyłki!!!! hahahahahha

Tytoń ozdobny 20:29, 28 lip 2011

Do góry
Nie czułam jeszcze jego pełni zapachu ...
Dwa światy 20:14, 28 lip 2011

Do góry
To z dzisiejszego dnia:

Ogród na skraju sadu 20:10, 28 lip 2011

Do góry
Pozostając przy cytrynowym smaku kto mi podpowie do czego można dodawać bazylię cytrynową. Wyhodowałam sobie i nie wiem co z nią robić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies