Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na 300 metrach kwadratowych 18:18, 14 lip 2011

Do góry
Może te aksamitki widział jakiś wspólczesny Gagarin, ale nie dał mi o tym znać. Dzis już nie ma szans - aksamitek na działce sztuk 0.

Za to kwitnie powojnik 'Polish Spirit'. Będzie sobie tak kwitł do października. To zdjęcie z września zeszłego roku.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:15, 14 lip 2011

Do góry
Zielony konik wpadł w odwiedziny
Ogród Iwci w Niemczech 17:26, 14 lip 2011

Do góry
Troche czasu nie mam , ale wstawiam narazie z projektow obrazki
To miejsce po lewej z zaznaczonymi liczbami to nasz dom i "ogrod"

A tutaj pokaze dom jak wyglada teraz

i potem

Mieszkamy na gorce tzn w terenie gorzystym i nasze podworko to tez gora takze mam bardzo utrudnione zadanie :-/

Wieczorem wkleje jeszcze zdiecia z aparatu -martwie sie bo teraz przed budowa juz mamy balagan no i dzieci zabawki leza bo ciagle sie nimi bawia -wiec prosze na to nie patrzec
Cały rok w ogrodzie 17:07, 14 lip 2011

Do góry
Dzięki Wam bardzo za te opinie,ja niestety nie jestem do końca zadowolona z ogrodu,ale ponoć wg porzekadła,jesli ogrodnik jest zadowolony ze swego ogrodu ,to znaczy,że na niego nie zasługuje

Nasz mały świat 17:02, 14 lip 2011

Do góry

Malwa 16:49, 14 lip 2011

Do góry
Tegoroczne, tylko biala moja

Pogaduchy skowronków 15:47, 14 lip 2011

Do góry
Fotka nie bardzo wyrażna, bo ze skanera. Początek imprezy, jeszcze mały ogień ale kiełbaski już na patykach. Wybraliśmy się po deszczu i rozpałka była mokra.To było chyba 20 lat temu, jeszcze nie było cyfrówek.

Zapomniałam jeszcze napisać, że Zbyszek pięknie gra na harmonijce ustnej, ale wtedy nie może śpiewać.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:39, 14 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Relacja z sadzenia
Świeżo po posadzeniu

Ziemia to prawie sam piach - a na pewno 3/4 ziemi. Wymieszałem go z małym workiem czarnej i dodałem trochę rodzimej.

A tu po rozgarnięciu kory

Ładne sadzoneczki lawendy.Swoją z siewu posadziłam na miejsce stałe i po dwóch dniach zagniezdziły się mrówki,wczoraj je podsypałam - ale całą noc niemiłosiernie lało,była niekończąca się burza - i chyba z mojej pracy nic nie zostało.
Szykuję się do wiosny 15:31, 14 lip 2011

Do góry
grazyna_michalik napisał(a)
lato pachnie

moje czarne cudo

Lilie przepięknie Ci kwitną.Grażynko -spacerowałam po Twojej działeczce i znalazłam kawałek o kobeii.u Ciebie już kwitnie? Moja wysoka -siega pięterka -ale kwiatów brak,Danusia radziła uszczknąć -jest już wysoko i nie mogę dosięgnąć.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:50, 14 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Chyba jednak nie. Zauważ że ta podwyższona wyspa z realizacji Danusi jest w zupełnie innych "okolicznościach przyrody". Twoja rabata ma szansę przysłonić też murek, nie widzę go w całości ale chyba nie jest szczególnie cenny widokowo i dekoracyjny.

Niee - skalniak po prawej zostaje.
Chodzi mi mniej więcej o coś takiego - chyba się domyślisz?

Nie lubię być podglądany, a to jedyny zakątek nie osłonięty od ludziów

Popieram, wiem, że linię dopracujesz zgodnie z linią z prawej
Ale jak to się będzie miało do obwódki z kosteczki?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:34, 14 lip 2011

Do góry
Byłam dziś na różnych spotkaniach i pojechałam po oprysk na bukszpany i przy okazji Wiesia poprosiła o kwiatki. Byłam w centrum u nas na rondzie w Pęcicach ("Twój Ogród"). Nawet niezłe są tam teraz kwiatki, a szczególnie urzekły mnie hortensje. Zobaczcie jaki mają kolor

Agnieszkowy ogródek 14:34, 14 lip 2011

Do góry
Niestety, po powrocie z urlopu czekały mnie też mniej sympatyczne akcenty...

Niestety uschła jedna z moich jarzębin, dwie chorują. Walczą o przetrwanie. Zdążyłam je popryskać karate, a wieczorem spadł deszcz. Szkodników już nie widać. Zostały jednak dziurki i chorujące drzewka. Mam jednak wrażenie, że nie marnieją dalej. Zobaczymy za tydzień. Spryskam je wtedy jeszcze raz, na wszelki wypadek.

Przy tarasie zatem znowu łyso (na pierwszym zdjęciu lepiej widać jarzębiny, a na drugim ogólniejszy widoczek)

Ta prawa strona w ogóle jakaś trefna jest. Dwie jodły koreańskie, które sadziliśmy kolejno w tym miejscu (jedna po drugiej) już padły, teraz jeszcze jarzębina. Jedynie akebia pięknie tam rośnie. W przyszłym roku może posadzę na niej jeszcze tego clematisa JPII, to będzie się po niej piął bez ograniczeń. Powinno mu się to spodobać.

Jarzębiny miały stworzyć coś na kształt parawanu, parasola, przez który będzie delikatnie przeświecać słońce. Akurat jak by dorosły, to pewnie to zadaszenie się rozpadnie. A tak, znowu muszę coś wymyślić... .
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:27, 14 lip 2011

Do góry
Relacja z sadzenia
Świeżo po posadzeniu

Ziemia to prawie sam piach - a na pewno 3/4 ziemi. Wymieszałem go z małym workiem czarnej i dodałem trochę rodzimej.

A tu po rozgarnięciu kory
Agnieszkowy ogródek 14:25, 14 lip 2011

Do góry
Moje liliowce też zachwyciły mnie urodą:

Podobnie jak clematisy:

Tego ostatniego chyba przesadzę, bo się marnuje w tym miejscu, nie ma gdzie poszaleć...
Ogród na skraju sadu 14:17, 14 lip 2011

Do góry
shrekol napisał(a)

Pomidorki z aksamitkami

Jakie już dorodne masz pomidorki tylko słońca im brakuje żeby kolorów dostały to tak jak i u mnie

Dzięki. Twoje też oglądałam. Super pysznie wyglądają. U mnie będą same żółte, czerwone wszystkie padły.
Agnieszkowy ogródek 14:09, 14 lip 2011

Do góry
Pwl, ogród istotnie mnie zaskoczył!

Lubię wracać z wyjazdów. Zazwyczaj wracamy późnym popołudniem, prawie wieczorem. Słońce już zaszło, ale zdążyło na tyle nagrzać wszystkie rośliny, że w powietrzu unosi się ich zapach. Czuć jak rośliny zaczynają oddychać pełną piersią. Po dwóch tygodniach jest ogromna różnica w ich wyglądzie. Zawsze mam wrażenie dzikości i jakiegoś nieokiełznania tej natury, mimo że ogród jest niewielki. Chodzę w pogłębiającym się półmroku i podziwiam....

jakieś gigantyczne te lilie w tym roku, nie były takie. Pięknie będą wyglądały, jak rozkwitną...:

A tu zwykłe, ale też piękne:
Agnieszkowy ogródek 13:45, 14 lip 2011

Do góry
Och, Kochani, jak to miło, że zaglądaliście do naszego ogródka w czasie mojej nieobecności. Podobno strasznie lało. My nad morzem mieliśmy 2 bite dni deszczu, 5 dni skwaru z mocnym słońcem, a reszta raczej umiarkowana. Zdążyliśmy się jednak opalić, nauczyć dzieci grać w karty (kuku, świnia i makao, na tysiąca przyjdzie czas ), wychorować (tylko ja i jeden z chłopców ocaleliśmy), więc w sumie urlop był udany .

Aniu: dzięki za linka o hostach. Spróbuję coś dopasować do tych roślin, które mam.
Sebek: Ty zawsze jesteś na posterunku! Dzięki.

Gosiu: Mówisz "pierścionek z oczkiem"? Zobacz jak to teraz wygląda:

Bukszpanów już prawie nie widać. Przymknij oko na chwasty, bo nie zdążyłam jeszcze z nimi zawalczyć. Begonie zakryły bukszpany i teraz nie wiem czy ciąć te begonie, czy nie? ale martwię się, że zaszkodzi to bukszpanom. Są takie stłamszone... Nie sądziłam, że te maleńkie, niepozorne begonie tak się rozszaleją! Wręcz kipią z tego zawijaska !

Pwl: dzięki za życzenia, wyjazd był istotnie udany, choć wymagał od nas większego zaangażowania w organizowanie czasu dzieciom. Ale to wyjdzie nam tylko na korzyść .
Cały rok w ogrodzie 12:29, 14 lip 2011

Do góry
badara napisał(a)
Ogród w stylu "mieszanym "

Jak się nazywa ten krzew o zielono-żółtych liściach i różowych kłosowych kwiatach?
Ten "ogród w stylu mieszanym" ma piękne kulisy, które pasują do tego mieszania....... Pychotka.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:35, 14 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Moje zakupy

Jeszcze ich nie sadziłem i mam tu do Was pytanie - jakie jest idealne podłoże dla nich?

suche, bez ceregieli
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:33, 14 lip 2011

Do góry
Moje zakupy

Jeszcze ich nie sadziłem i mam tu do Was pytanie - jakie jest idealne podłoże dla nich?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies