Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Agnieszkowy ogródek

Agnieszkowy ogródek

Sebek 21:02, 03 lip 2011

Agnieszka napisał(a)

A może to hosta f aureomarginata, bo wydaje mi się, że mam identyczną
goniak 07:58, 04 lip 2011

Agnieszko, zawijasek wygląda teraz rewelacyjnie, jak okazały pierścień z cudnym oczkiem
Pwl 13:39, 04 lip 2011

Agnieszka napisał(a)

Tę kupiłam w ogrodniczym, ale nie wiedzieli co to jest. Wygląda jak Halcyon, ale nie wiem jakie ma kwiatki. Za kilka dni się zdemaskuje, tylko że my będziemy nad morzem...

Dobrze typujesz Poznam ją wszędzie Udanego wyjazdu życzę
Po takich powrotach zawsze ogród zmienia się nie do poznania więc
pewnie Cię coś zaskoczy jak wrócisz
Sebek 14:27, 04 lip 2011

Pawle - a jakiej wielkości jest ta hosta. Bo wydawała mi się, że będzie o wielkich liściach, a mają po kilka cm - taka mini mini jest. Czy będzie większa?
Pwl 17:16, 04 lip 2011

Sebek pewnie widziałeś Blue Angel, ona jest jedną z największych, rośnie gigant Halcyon mimo,
że jest również niebieska rośnie trochę kapryśnie, na początku właśnie jest bardzo mała i ma mizerne
listki, wiem.. można zwątpić hehe Ona zawsze jest taka tyci na początku Z każdym rokiem liście
będą coraz większe. Docelowy rozmiar osiągnie po 2-3 latach. W sprzyjających warunkach będzie mniej
więcej takiej wielkości, ale do tego trzeba jej już "parę" dobrych latek
Sebek 22:50, 04 lip 2011

No to dobrze - bo już zwątpiłem
Agnieszka 13:45, 14 lip 2011

Och, Kochani, jak to miło, że zaglądaliście do naszego ogródka w czasie mojej nieobecności. Podobno strasznie lało. My nad morzem mieliśmy 2 bite dni deszczu, 5 dni skwaru z mocnym słońcem, a reszta raczej umiarkowana. Zdążyliśmy się jednak opalić, nauczyć dzieci grać w karty (kuku, świnia i makao, na tysiąca przyjdzie czas ), wychorować (tylko ja i jeden z chłopców ocaleliśmy), więc w sumie urlop był udany .

Aniu: dzięki za linka o hostach. Spróbuję coś dopasować do tych roślin, które mam.
Sebek: Ty zawsze jesteś na posterunku! Dzięki.

Gosiu: Mówisz "pierścionek z oczkiem"? Zobacz jak to teraz wygląda:

Bukszpanów już prawie nie widać. Przymknij oko na chwasty, bo nie zdążyłam jeszcze z nimi zawalczyć. Begonie zakryły bukszpany i teraz nie wiem czy ciąć te begonie, czy nie? ale martwię się, że zaszkodzi to bukszpanom. Są takie stłamszone... Nie sądziłam, że te maleńkie, niepozorne begonie tak się rozszaleją! Wręcz kipią z tego zawijaska !

Pwl: dzięki za życzenia, wyjazd był istotnie udany, choć wymagał od nas większego zaangażowania w organizowanie czasu dzieciom. Ale to wyjdzie nam tylko na korzyść .
Agnieszka 14:09, 14 lip 2011

Pwl, ogród istotnie mnie zaskoczył!

Lubię wracać z wyjazdów. Zazwyczaj wracamy późnym popołudniem, prawie wieczorem. Słońce już zaszło, ale zdążyło na tyle nagrzać wszystkie rośliny, że w powietrzu unosi się ich zapach. Czuć jak rośliny zaczynają oddychać pełną piersią. Po dwóch tygodniach jest ogromna różnica w ich wyglądzie. Zawsze mam wrażenie dzikości i jakiegoś nieokiełznania tej natury, mimo że ogród jest niewielki. Chodzę w pogłębiającym się półmroku i podziwiam....

jakieś gigantyczne te lilie w tym roku, nie były takie. Pięknie będą wyglądały, jak rozkwitną...:

A tu zwykłe, ale też piękne:
Sebek 14:22, 14 lip 2011

No ślicznie wszystko rośnie - a chwastów nie widzę - no chyba, że chodzi Ci o niedociętą trawę
Begonie rzeczywiście ogromniaste
Agnieszka 14:25, 14 lip 2011

Moje liliowce też zachwyciły mnie urodą:

Podobnie jak clematisy:

Tego ostatniego chyba przesadzę, bo się marnuje w tym miejscu, nie ma gdzie poszaleć...