wstał piękny dzień ! słoneczko świeci, ciepełko.... więc biorę się do pracy ! czas ekobordy od Danusi ulokować w miejsce docelowe (a ja się dłuuugo zastanawiałam, jak to jest, że mi się te kamyki z trawą mieszają....)
miłego pracowitego dnia Ogrodowiczanie ! świętujcie 100-kę z łopatą i sekatorem w łapkach !
Grażynko rzeczywiście we Włoszech na każdym kroku są piękne i urokliwe donice. Sebek musisz koniecznie połączyć wypoczynek z zwiedzaniem, bo to szalenie inspiruje.Sadzonki też przywiozłam
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Ogrodowiska
Sebuś,wszystkiego, co najmilsze sercu Tobie życzę i niech Cię spotka!.
Nad swoimi wyborami się zastanawiaj i przewiduj co może dobrego Ciebie spotkać za lat 50 z okładem w związku z tymi wyborami.Jednym słowem:Udanego życia!
Witam. Moje laurowiśnie w donicach mają problem. Okropnie żółkną, prawie wyłysiały już. Co to jest i co z tym robić? Opryski przeciw grzybom nie pomogły.
W doniczkę, chociaż pod śniegiem przezimuje. Moje donice na tarasie w zeszłym roku przezimowały, ale z białym bluszczem. To co wystawało ponad snieg - zmarzło, reszta przeżyła
Sebciu "Raz w życiu ma się tyle lat co Ty nie pozwól by je porwał wiatr ..."
Samych radosnych dni ,spełnienia marzeń, dopisz sobie w myślach co jeszcze sobie Sam byś życzył ja za to będę trzymała kciuki ! Wszystkiego dobrego Sebastianie z okazji Twoich wspaniałych Urodzin !
dzięki Twoim zdjęciom zwróciłam uwagę na ten egzemplarz u nas w szkółce - w Kościerzyniezostało jeszcze kilka egzemplarzy mogę je przechwycić
w poniedziałek tam będę....
Przechwycaj, a jak po polskiemu się nazywa to cudeńko?
WOW! to moja ulubiona rabatka zaklepuję )) a ławeczkę do posiedzenia przy niej to już sobie przywiozę ))) Proszę o dokładny skład cisy? żurawki chyba CREME BRULE i na obwódce ....trzmielina????
Ja przywiozę łóżko polowe.....i trochę sobie poleżę, wszak od dziś na urlopie jestem, hurrra!
No cudnie to wygląda także na żywo, ale mam pytanie Danusiu - czy taki bluszcz będzie zimować w gruncie?
Bo mi został i chciałbym go puścić na ścianę
Też dołączam się do życzeń i tego pytania , które zadał Sebek. Kupiłam ostatnio taki bluszczyk. Pojawił się w jednym z marketów w bardzo atrakcyjnej cenie. No i nie wiem do gruntu czy w doniczkę?