Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:09, 07 lip 2011

Do góry
No i troszkę się pochwalę dość fajnym wydarzeniem z 4 siódemkami. Moja Babcia ma dziś urodziny - i to 77. Chyba nie rzadko się zdarza tyle takich samych cyferek koło siebie A tutaj skromniutki torcik - bo przyjęcia nie było
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:06, 07 lip 2011

Do góry
A więc posłuchałem Was i przesadziłem moje żurawki - lecz w całkiem inne miejsce

Jedną nawet rozerwałem na pół, bo miała dwa rozgałęzienia których wcześniej nie widziałem. Oby się przyjęła Oczywiście brakło mi kostki, ale dołożyłem troszkę innej - mam nadzieję, ze zniknie "w tłumie"
Dzisiaj także zrobiłem kanciki, bo mam gości w niedzielę i musi być ładnie

A to mój piesio - lubi tu leżeć. Zawsze go pilnuję żeby na roślince nie leżał, ale on zawsze idealnie się ułoży
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:03, 07 lip 2011

Do góry
Zobaczcie kto mnie dzisiaj odwiedził

tak był zajęty obżarstwem, że nawet jak go dotykałam obiektywem to nic sobie z tego nie robił.
Niestety nie pokazał swoich skrzydełek rozłożonych
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:58, 07 lip 2011

Do góry
Sebek dziękuję, było wspaniale.
Iwonko zapraszam nie tęsknij tylko przyjeżdżaj!
Ja właśnie zaspokoiłam tęsknotę za włoskimi klimatami

Mój mały raj na ziemi :) 17:58, 07 lip 2011

Do góry
Może podniosę jeszcze bardziej,ale bez złośliwości- ta przystań to moje ulubione miejsce spacerów poza sezonem,i są zrobione już schody do zejścia na plażę od rybaków
.
Mój mały raj na ziemi :) 17:33, 07 lip 2011

Do góry
zobaczcie , zobaczcie !!!!

N A R E S Z C I E
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 17:26, 07 lip 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Podpowiedzcie mi co mogę wysypać na ten pas pod bukszpanem, gdzie rośnie tojeść? dopóki się nie rozrośnie w dywan to tam trochę goło i ziemia szybko wysycha i się robi skorupa no i nieładnie to wyglada. Czy tojeść będzie rosła jak dam kamyk? Może drobniejszy?

i jescze raz zapytam, bo kiedyś tam pytałam, skąd mogę wziąć kompost? Pytać u ogrodnika?

Co do kompostu to nie mam bladego pojęcia. Jak pytam po szkółkach to opowiadają bzdury i nawet ich nie będę cytować. Wiem , że Danusia takową kupuje , ale nie wiem gdzie .

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 17:17, 07 lip 2011

Do góry
Podpowiedzcie mi co mogę wysypać na ten pas pod bukszpanem, gdzie rośnie tojeść? dopóki się nie rozrośnie w dywan to tam trochę goło i ziemia szybko wysycha i się robi skorupa no i nieładnie to wyglada. Czy tojeść będzie rosła jak dam kamyk? Może drobniejszy?

i jescze raz zapytam, bo kiedyś tam pytałam, skąd mogę wziąć kompost? Pytać u ogrodnika?
Ogród zmyślony 16:20, 07 lip 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
ogród piękny co to za róża zwisająca bordowa? powiedz tacie,że lilia nie Antoniego ale trąbkowa dwubarwna, tak wygląda ta właściwa

U nas mówią: lilie Św. Józefa. A babcie u nas mówią: "Jozef leluja". Fajnie, nie?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:56, 07 lip 2011

Do góry
Ufff, w czasie drzemki Antona wywiozłam całą korę z rabaty z bukszpanem i iglakami i rozsypałam pod tujami i na innych rabatach, zerwałam agrowłókninę i zaczęłam wysypywać tam kamyk.

Bawię się w kopciuszka, bo z pasa pod bramą (tą automatyczną) wybieram kamyk, przesiewam z kory i ziemi i czysty wrzucam na rabatę mozolna robota

Na tym pasie pod bramą chciałabym kostkę, ale nie wiem jak M zareaguje na wieśc o tym, bo ma spooooro jej do polożenia. Jak nie to dam tę grubą agrowłókninę i nasypię nowy kamyk
Kubusiowo 14:34, 07 lip 2011

Do góry
No ale dziś miałam bardzo fajny dzień, a to dzięki Danusi, która mnie odwiedziła. Dostarczyła tym samym roślinki dla Ani. Danuś porobiła troszke zdjęć mojego balkonowego królestwa, które jest teraz w opłakanym stanie
Oczywiście musiałam koniecznie "wykorzystać" Danusię i podpytać o samotnię.... Danuś chwyciła tylko ołówek w dłon i poprzestawiała wszystko Wyszło super i bez natłoku gatunków! Sami zobaczcie

Mało tego będą rosliny, które już goszczą u mnie w "ogrodzie" - chociażby Limelight-y

Danuś wpadałabyś częściej na kawkę Całusów sto dwa i dziękować za projekcik
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:54, 07 lip 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Kochana, ile płaciłaś za te klocki?jakich one wymiarów są?czy masz je tylko tak poukładane czy jakoś zabezpieczone dodatkowo co by się nie osuwały?
Mój kawałek raju 13:46, 07 lip 2011

Do góry
w tym roku będą pigwy, a wiśnie tylko na pojedzenie, mam jeszcze zapasy to nie szkoda) mniej roboty, będę stawiała tylko porzeczki i agrest i potem gruszki , w starym ogrodzie po przycięciu, grusza obsypana owoc pigwy nie mylić z pigwowcem) wiśnie, praktycznie do zbierania, ale podjadałam z drzewa jak tam byłam w tamtym tygodniu)
no i stara przedwojenna grusza, która była radykalnie podcięta wiosną , obsypana owocami zdjęcie robione z balkonu
oki, jadę na rybkę do Stegny, będę później jak odpalę kompa)
Ogródek Hanusi po zimie 13:31, 07 lip 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Konewki dziś mają wolne,przynajmniej u mnie......

O te konewki to też dziś zabytek chyba Haniu ???Ogrodowe koneserskie !
Mój mały raj na ziemi :) 13:22, 07 lip 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)
zapłakane kuchenne okno

Jeszcze raz puszczę w obieg bo strasznie słodkie te etykietki
Mały eden Ewy 12:40, 07 lip 2011

Do góry
Kwitnące hosty

zbliżenie po deszczu

juka

Ogród zmyślony 11:57, 07 lip 2011

Do góry
ogród piękny co to za róża zwisająca bordowa? powiedz tacie,że lilia nie Antoniego ale trąbkowa dwubarwna, tak wygląda ta właściwa
Ogród zmyślony 11:37, 07 lip 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
lilie św. Antoniego-upojny zapach

Te są królewskie L. regale

Pozdrowienia dla Taty, już teraz wiem skąd takie ciągotki do pięknego ogrodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:28, 07 lip 2011

Do góry
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:06, 07 lip 2011

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies