Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

myszorek 11:13, 07 lip 2011

Sebek, ale działasz! Podziwiam, żeś tak młodo zaczął Ty wiesz co tam będzie u Ciebie za kilka lat, skoro teraz już tak piknie?
Sebek 18:01, 07 lip 2011

Bogusiu - właśnie chyba ten zakątek daje mi najwięcej spokoju, bo nie widać go z głównej drogi ani nie ma tu przechodniów - jedynie sąsiedzi, ale ich nie często widać

Jolu - niby sąsiedzi podglądają i chwalą, ale gadka zawsze kończy się na tym że za dużo pieniędzy i pracy to pochłania, a przecież inaczej się nie da.

Danusiu - ogród rzeczywiście swoje już przeszedł, ale mam nadzieję, że już nie będzie takich rzeczy.
A dni otwarte to raczej nie u mnie, choć jakby ktoś chciał wpaść to ogród ogrodzony nie jest, więc "otwarty" jest cały czas

Myszorku - no muszę przyznać że zaszalałem w tym roku, bo większość ogrodu jest zrobiona na dzień dzisiejszy. A za kilka lat to nie wiem co będzie, bo po roku malutkie krzewy stały się krzaczorami
hanka_andrus 18:09, 07 lip 2011

Sebastianie ,będziesz ciął!Ogrodnik w jednej ręce ma doniczkę z nową rośliną,a w zanadrzu zawsze sekator.
Sebek 18:19, 07 lip 2011

No cięcie to będzie na pewno, ale codziennie przecież tego robić nie będę.

Na razie idę podlać ogród i zrobić zdjęcia nowym nasadzeniom
anula_wn 18:22, 07 lip 2011

podlać ogród????????
za mało padało u Ciebie ?
Sebek 18:53, 07 lip 2011

anula_wn napisał(a)
podlać ogród????????
za mało padało u Ciebie ?

Podlałem dziś trawnik no bo nawoziłem i chciałem aby wsiąkło. No i trochę zmyłem kosteczkę i podlałem to co posadziłem
Sebek 19:06, 07 lip 2011

A więc posłuchałem Was i przesadziłem moje żurawki - lecz w całkiem inne miejsce

Jedną nawet rozerwałem na pół, bo miała dwa rozgałęzienia których wcześniej nie widziałem. Oby się przyjęła Oczywiście brakło mi kostki, ale dołożyłem troszkę innej - mam nadzieję, ze zniknie "w tłumie"
Dzisiaj także zrobiłem kanciki, bo mam gości w niedzielę i musi być ładnie

A to mój piesio - lubi tu leżeć. Zawsze go pilnuję żeby na roślince nie leżał, ale on zawsze idealnie się ułoży
Sebek 19:09, 07 lip 2011

No i troszkę się pochwalę dość fajnym wydarzeniem z 4 siódemkami. Moja Babcia ma dziś urodziny - i to 77. Chyba nie rzadko się zdarza tyle takich samych cyferek koło siebie A tutaj skromniutki torcik - bo przyjęcia nie było
anula_wn 19:18, 07 lip 2011

no no ! Sebek, dużo się u Ciebie dzieje
zacznę od końca !

torcik - pychota! a dla szanownej Jubilatki serdeczne życzenia !
Piesio - słodziak milusiński !
kanciki - pierwsza klasa !
żurawki fajnie się komponują na tym żwirku ! brawo pracusiu

ps. a czy te donice to z Leroy Merlin? mam takie same na tarasie !
Sebek 19:20, 07 lip 2011

Dzięki Aniu.
Donice kupiłem sobie w castoramie bo tam chyba najtańsze mają. Jednak jakoś z nich nie jestem zadowolony - mają brzydki nalot.