Mam fajne poprzeczne żywopłoty, po mocnym przycięciu będą dobrym zaczątkiem podziału ogrodu różanego. Róż mam mnóstwo, ale 99% było z gołym korzeniem, więc siłą rzeczy nie widać ich, bo tylko patyki wystają. Ta Circus tylko była w donicy.
Na wiosnę dosadzę róże kwiatnace, zakupione w donicach, dopasowując kolory do tego, co już posadzone.
Dla wszystkich, kręcących nosem i nie, mini-bukiecik, w którym Koko Loco pokazuje, że jest stworzona do bukietów, Munstead Wood - prawie czarna, ja, że czasem z trudem łapię ostrość, albo i nie, a listopad, że nie jest taki straszny
O i od razu takie piękne zdjęcie ta ściana z różą piekny zakątek, lubię takie klimaty to jest jakaś piwniczka? A tu na Ogrodowisku z tego co mi wiadomo, mówimy sobie po imieniu
Piekne drzewko kiedyś z niego urośnie bardzo fsjną masz tę ścianę z gabionów . Extra .Świetne tło dla roślin .
Czytałam że młode drzewka należy ochronić na zimę. Jak on taki malutki to może go lepiej osłoń
A na tej kamiennej ścianie bardzo fajnie prezentowałyby się śliwy
Masz tam posadzone jakieś drzewka?
Ja mam w pogotowiu takie kosze na gabiony ale u nas to rmialyby przeznaczenie jako siedzisko. Coś wymyślę Myśleliśmy aby wykopać tuje spod ogrodzenia- te między grabami i rabata brzozową i w ich miejscu postawić takie gabionowe ścianki.
Ładnie to u Ciebie wyglada- ta ścieżka z płyt i nasadzenia . Super
Basiek ze średniaków (tych mi znanych) na pierwszym miejscu Joppi -warta swojej ceny, pospolita Fastigiata kolumnowa i łatwo ją utrzymać na odpowiednim poziomie, oścista wolno rosnie i ma ciekawy pokrój i cała masa innych
Ala Moja to Winter Sun ale Winter Light też bardzo ciekawa
Xawery i Winter Sun(żółknie na jesień i zimę).................................Xawery ma igły różnej długości
oścista.........................................................................rumelijska chyba gatunek ale coś za wolno rośnie