Bardzo wdzięczna roślinka, żołta kokorycz. Mam ją od zeszłego roku. Przez kilka lat obserwowałam ją rosnącą na murku przy ruchliwej ulicy. Kwitła bardzo długo, miałam wrażenie że nie straszna jej susza.
Róża NN nadal w donicy. Niestety, notoryczny brak czasu
Bardzo ładnie i obficie kwitną macierzanki.
Do rozpaczy doprowadzają mnie ślimaki winniczki. Pożerają niemal wszystko, a najbardziej smakują im rośliny dla mnie z jakiegoś powodu cenne, rosnące w doniczkach. Ale dla ślimaków to żadna przeszkoda.
Kwitnie już róża Bonica. Była bardzo zmarnowana w poprzednim roku po mocnym przycięciu. Teraz wygląda o wiele ładniej.
witam wszystkich, pracowałam dzisiaj w ogrodzie, walczyłam z chwastami, wczorajszy pierwszy pomidor z folii dzisiaj został skonsumowany, wieczorem miałam grilla, pokazuję go na prośbę Bogny w przekroju)
Czterodniowa przerwa w bytności na działce, to bardzo dużo.
Mnóstwo przekwitłych róż! Wszystkie oczyściłam łącznie z pnącą przy altance. Najgorsza do czyszczenia jest pnąca przy furtce, ale ją zastawiłam 'na zaś'
Wyciełam ostrózki, szałwię, przymiotno.
Zrobiłam tylko trzy fotki, bo mi wysiadła bateria
Tylko dwie lilie królewskie zakwitły i to pojedyńczo Lwiepaszcze - samosiejki w dwóch kolorkach, skromniutkie, ale cieszą.
Kwitną tawułki, ale zdjęcie z 28 czerwca. Brak zasilania uniemożliwił mi zrobienie aktualnego zdjęcia.
Witam wszystkich chetnych zaglądnięcia do mojego ogrodu. Ogód powstał 3 lata temu na 15 arowej działce. Dużo pracy i przebudowy jeszcze w planach .Wszystkie porady i krytyki cenne.
Witaj. Na załączonym zdjęciu murek niweluje różnicę poziomów a odsunięty od tarasu tworzy przed dużą "donicę". A na jednym z Twoich zdjęciu widać że ta skarpa ciągnie się do tarasu z którego przydało by się jakoś schodzić. Na taki murek można użyć kostkę granitowa, łupek, gnejs, piaskowiec itp. Pojawił się nawet konkurencyjny cenowo łupek chiński.
No szkoda, że padało, ale i tak zrobiłaś coś użytecznego nie tylko dla ogrodu. Piękne widoki i także mój trawnik urósł jak szalony - nie wiem jak go skoszę w poniedziałek
Sebek, jeszcze trzy dni będę malowała dechy na płot, bo trzeba 3 razy malować. Po pracy do garażu i do wieczora Mam już taką wprawę, że zawodowy malarz lepiej nie zrobi
A ogródek czeka na mnie Kupiłam 2 cisy i czekają na posadzenie. Mają około 1 metra wysokości. Nie wiem, czy mam je już ciąć?