Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

monteverde 22:53, 05 lip 2011

Ana to moja anabelka ze starego ogrodu, no nie wiem czy ma mały kwiatostan, zdjęcie nie było przybliżane, wręcz odwrotnie) dopiero rozkwita
Joanka 23:00, 05 lip 2011

Śliczna....
Neska 23:47, 05 lip 2011

Moje Anabelki też mają wielkie kwiatostany.
inya 08:03, 06 lip 2011

Aniu, czemu lekarz podniósł Ci ciśnienie? Czyżby kręgosłupik?
Na temat braku talii to ja też coś niecoś wiem

A jakbyś dała dwie anabelki i jedną limelight?
coli 08:57, 06 lip 2011

Ana napisał(a)
Sebku - i Grandiflora szczepiona na pniu po 190 zl Przepiękna!!

Załamałam się Marze o takiej i w mojej okolicy nigdzie nie ma
Ana 09:26, 06 lip 2011

Karolinko - a daleko masz do mnie?

Marta - jeśli chodzi o moich lekarzy to mnie nie ruszają, ale lekarze dzieci potrafią...wrrrr....moja teściowa nie może przeżyć, że Anton jeszcze nie chodzi i umowiła go bez mojej wiedzy do ortopedy. Pojechałam, gość usiłował mi wmówić, że dziecko zaniedbałam (bo nie przychodziłam co 3 m-ce na kontrolę) i że go okłamuję (bo powiedziałam, że moim zdaniem rozwija się normalnie w swoim tempie, nie używam chodzików i lezaczków i zaczął pelzać mając 8 m-cy - co jego zdaniem jest nieprawdą - no to mąż mu pokazał pierwszy filmik z pełzania z lutego)...Byłam wściekła, wydane niepotrzebnie spore pieniądze, a on stwierdził, że Anton ma slabe mięśnie podtrzymujące kręgosłup, bo nie chciał wykonać jednego ćwiczenia.
Wykonał je na spokojnie w domku....a na codzień ciężko go utrzymać w miejscu, bo wszędzie wejdzie (raczkuje jak szalony)...szkoda gadać. Już to przerabiałam bo mojaTuśka też zaczęła późno chodzić, a jest zdrowym i normalnym brykającym dzieckiem. z resztą obojgu dzieciom robiłam usg stawów biodrowych i z pewnością niczego nie zaniedbałam....
a teściowa po prostu nie może się sąsiadom pochwalić, że wnusio chodzi, bo oni mają mlodszego juz chodzącego...ugh....

Tak właśnie myslę o 3 szt, annabelki podobają mi się zdecydowanie bardziej i te u ogrodnika mają ogromne kwiatostany!, większe chyba niż moja głowa także zdecydowanie zdjęcie Ani odzwierciedla ich wielkość
jotka 09:53, 06 lip 2011

Aniu, nie przejmuj się głupim gadaniem

Każdy człowiek jest inny, i inaczej się rozwija nie można dzieci traktować statystycznie lub książkowo; Mam 3 dorosłe córki w tym bliźniaczki Wszystkie są zdrowe i fantastyczne.
Każda z nich rozwijała sie swoim tempem - jedna z bliźniaczek nie miała żadnego zęba w wieku 10 m-cy i wtedy usłyszałam, ze powinnam iść z tym do lekarza - chyba do ortodonty po sztuczna szczekę
Jako Mama na pewno wiesz najlepiej bo obserwujesz swoje dzieci 24h. A jak Cie coś niepokoi to do specjalisty, żeby się upewnić.

Jeden z moich wnuków - bliźniaków tez później zaczął raczkować to Córka z godnie z zaleceniem lekarza robiła mu masaże pokazane przez rehabilitanta.
Wszystko będzie dobrze

Zdrówka Tobie i całej Rodzinie
coli 09:55, 06 lip 2011

Baaardzo. Okolice Stolicy

Tym chodzeniem wcale sie nie przejmuj, kazde dziecko jest inne. Moja siostrzenica zaczela chodzic jak miala rok i osiem miesiecy, po prostu byla bardzo szczupla i slabiutka, za to gadala jak szalona i wszyscy ja rozumieli. Moja cora chodzila wczesnie, a dzis ma wlasnie rok i osiem miesiecy i niewiele mowi i tylko my wiemy o co akurat prosi.
Matka 10:05, 06 lip 2011

Ana, lekarze (niektórzy) to powinni leczyc na Marsie!nie przejmuj się, ajk mówi Jola każde dziecko ma swoje tempo!moja Hania wogole nie rakowała a zaczela chodzic jak miała 16miesięcy, Szym jak miał 10-więc sama widzisz, niby rodzeństwo a każde inne!Ale Babcie tak mają!Nie dziw się dla nich wnusie to skarb którym się chwalą przed całym światem!!!ja swoich dzieci nie uczyłam 'na siłę" siadania, rakowania i chodzenia-nie obkładałam poduchami żeby siedząc mogło się "oprzeć" o coś!uwarzam to za głupote bo skoro dzieciak jeszcze nie wykazuje chęci to znaczy że nie jest gotowe!Sama znasz swoje dziecko i wiesz co już potrafi i umie-skoro wszędzie Go pełno to znaczy że mięśnie wcale nie są wiotkie(czy jak tam nazwał to ten lekarzyna)daj luz...sa gorsze nieszczęścia na świecie-zawsze to powtarzam jak mam doła, albo coś mi nie wychodzi!!!
inya 10:09, 06 lip 2011

Oj te teściowe

Moja Lena też późno zaczęła chodzić, miała 16 miesięcy, ale wcale jej nie zmuszałam Byłam z nią kiedyś na badaniu rozwoju (przy okazji takie darmowego programu, w którym brałam udział jeszcze w ciąży) i pani doktor powiedziała, żeby się nie przejmować, że dzieci, które raczkują, mają lepiej rozwinięte półkule w mózgu i lepiej się później uczą

Moja jeszcze nie mówi - uparciuch, a ma 2 latka i 3 miesiące, gada po swojemu, ale wszyscy ją rozumieją. Niech się rozwija w swoim tempie Ważne, że zdrowe i żywotne te dzieciaczki nasze