Zaległe fotki metamorfozy
Przed ....
Teraz
Jak widzicie wstępny zarys rabaty jest. Zastanawiam się czy robić kanciki czy dać kostkę, ale na pewno coś wymyślę
Po robotach z płotem nie mam dużych strat, w sumie tylko w trawniku. Na szczęście skończyli, bo zawału bym chyba dostał jakby byli dłużej. No ale cóż.....
Witaj Marta, niebieskiego hibiskusa nie widziałam. Czy u sąsiadki rośnie jako kwiat pokojowy czy w ogrodzie? Ketmia ma kwiaty podobne do hibiskusa i może mieć niebieskie kwiaty. Hibiskus jest kwiatem pokojowym.
Danusiu to są te bukszpany o których Ci pisałam. Na razie dwa, ale jest jeszcze kilka, których nie przywiozłam. Wszystkie wyglądają podobnie. Rosły blisko siebie.
Ponieważ sporo już u mnie łuków i zakrętasów przy ścianie budynku wymyśliłam sobie coś prostego (zaczerpnięte oczywiście od Pani Danusi)
Wklejam fragment i czekam na opinie
Przepiękne miejsce róże znalazły swoje miejsce na ziemi ! Bardzo mi się podobają .U nas nie ma ładnych i już w OBI byłam jakiś czas temu to wszystkie się ruszały W ogrodniczym sama czerwone i żółte "zwykłe" Miałam już wielkokwiatowe białą ,żółtą i czerwoną zostało po nich tyle
Posiadam klon kulisty o bordowym ulistnieniu. Drzewko posadziłam wiosną tego roku. Czy należy je przycinać czy samo formuje się w kulę? Jedna gałązka jakoś tak dziwnie wystrzeliła
Danusiu cieszę się, że już jesteś Odmiana o zapachu trukawek achhh musi być cudowna.
Gaby prawda, że tam przepięlnie? Nie zauważlyłam tej róży. Muszę tam pojechać z aparatem
Bogusiu dziękuję Ci za przemiłe słowa
Aniu naprawdę nie ma czego. Ja też się bałam a żadne roślinki mi tak się nie udają jak róże. W dodatku wprowadzają taki niepowtarzalny romantyczny klimat.
Moje róże kupowałam w różnych miejscach. Najwięcej mam z rosarium. Kilka miniaturowych udanych krzaczków mam z marketu. Najdorodniejsze i najtańsze korzenie z których wyrosły największe krzaczki dostałam od Slaskiego. Wzięłam po dwa krzaczki compassion, heritage i schneewitten. Chyba też swany, ale wyszła pomyłkowo w innym kolorze co się zdarza każdej szkółce. http://www.szkolkislaski.com.pl/
Wczoraj pojechałam do Cyrzana http://www.cyrzan.com/ i jestem zachwycona. Piękne dorodne krzaki. Mnóstwo odmian (nie ma wszystkich wymienionych na stronie) wszystkie po 18 zł oprócz pnących po 20 zł
Kupiłam 25 krzaczków i pojadę po jeszcze.
No właśnie pojechałam po krzewy, które okazały się drogie a wróciłam z różami! Akurat przywieźli całe palety.
Wybrałam kilkanaście krzaczków i od razu spontanicznie powstały dwie nowe rabatki. Na razie pokażę wam jedną, bo rano ta druga jest częsciowo zacieniona i źle wychodzą zdjęcia.
Skusiłam się też na dwa 80 cm stożki bukszpanowe
Dostałam w końcu żółtą odmianę tojeści
A to już nowa rabatka. Półksiężyc fiskars złamał się i mój kochany mąż robił krawędzie siekirą!
Wszystkich nazw jeszcze nie ogarnęłam niestety.
China gril której szpaler posadziłam przed domem
Graham Thomas - w końcu go mam
Charles Austin
Schneewalzer
Piękna Barcok
Maria Theresia - ta wyjątkowo mi się podoba.
hmmmm
Cudowna budyniowa bomba. Największy kwiat w moim ogrodzie. Nie mam pojęcia co to jest.
Witajcie skowroneczki. U nas na Podkarpaciu pogoda deszczowa i zimno brrr. Jest okazja nadrobić zaległości w domu. Jedyna satysfakcja to, że udało się mi wczoraj skosić ogród. Rano dzisiaj jedyny przyjemny akcent, to nowy kwiatek hibiskusa na parapecie, więc go Wam przesyłam z pozdrowieniami. Ma taki słoneczny kolor.
Próbuję zrobić z niego drzewko. Wszelkie porady mile widziane.
Geniu i Jolu dziękuję bardzo za miłe słowa , zawsze mnie mobilizują do pracy w ogródku
Danusiu jak mnie się podobają bukszpany, oczywiście dzięki Tobie.
Ale też mam sentyment, bo jakoś tak się złożyło , że były pierwszymi roślinkami zasadzonymi na nowo kupionej działce. Pomimo przesadzania rosną mi fajnie
Wypatruję je więc wszędzie gdzie jestem, obiecuję, że jak wrócę to porobię zdjęcia w moim mieście i okolicy, bo trochę ich wypatrzyłam
Danusiu składam spóźnione życzenia imieninowe.Wszystkiego najlepszego i zawsze dużo słońca
Fajny masz znak drogowy w typie umbraculifera
Wogóle fajnie masz, a ja sie wypisuję i zakładam klapki na oczy, bo nawet za 100 lat nie doścignę koniuszka Twojego ogrodu po 9ciu dniach "niebytu"
Posyłam "wiechetka" imieninowego, może zapach Cię dogoni
Haniu buty rewelacja mnie tez się na ich widok morda uśmiechneła się od ucha do ucha, Ogród tonie w kwiatach no i jakie już duże masz winogrono nie ma to jak szklarenki
Witajcie skowroneczki. U nas 12 plus i pada niestety. Robotę przystopowało. I z czego się cieszyć ? Jedynie Waszymi pięknymi kwiatami. Idę se zrobić kawę = lepszy humor ? Stara poczciwa hortensja krzaczasta zakwitła.