Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:32, 28 cze 2011

Do góry
Ale trochę koloru być musi - smolinoski

Trzykrotki

I jedna część alejki
Problemy już na wstępie czyli brak konkretnego pomysłu 13:30, 28 cze 2011

Do góry
Witam
Oto zdjęcia z realizacji

Sadzonki są jeszcze mało rozkrzewione dlatego zastanawiam się czy je już podcinać czy poczekać. Jak radzicie?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:30, 28 cze 2011

Do góry
Zaległe fotki metamorfozy
Przed ....

Teraz

Jak widzicie wstępny zarys rabaty jest. Zastanawiam się czy robić kanciki czy dać kostkę, ale na pewno coś wymyślę
Po robotach z płotem nie mam dużych strat, w sumie tylko w trawniku. Na szczęście skończyli, bo zawału bym chyba dostał jakby byli dłużej. No ale cóż.....
Pogaduchy skowronków 13:22, 28 cze 2011

Do góry
Witaj Marta, niebieskiego hibiskusa nie widziałam. Czy u sąsiadki rośnie jako kwiat pokojowy czy w ogrodzie? Ketmia ma kwiaty podobne do hibiskusa i może mieć niebieskie kwiaty. Hibiskus jest kwiatem pokojowym.

Powyżej krzew ketmii i jej kwiat w przybliżeniu.

To hibiskus, wygląd kwiatu podobny do ketmii.
Też chcę mieć piękny ogród 12:43, 28 cze 2011

Do góry
ściana:
Ogród na skraju sadu 12:43, 28 cze 2011

Do góry
Zakwitła różowa tawułka.

Ogród na skraju sadu 12:41, 28 cze 2011

Do góry
Danusiu to są te bukszpany o których Ci pisałam. Na razie dwa, ale jest jeszcze kilka, których nie przywiozłam. Wszystkie wyglądają podobnie. Rosły blisko siebie.

Też chcę mieć piękny ogród 12:39, 28 cze 2011

Do góry
Ponieważ sporo już u mnie łuków i zakrętasów przy ścianie budynku wymyśliłam sobie coś prostego (zaczerpnięte oczywiście od Pani Danusi)
Wklejam fragment i czekam na opinie
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 11:35, 28 cze 2011

Do góry
Przepiękne miejsce róże znalazły swoje miejsce na ziemi ! Bardzo mi się podobają .U nas nie ma ładnych i już w OBI byłam jakiś czas temu to wszystkie się ruszały W ogrodniczym sama czerwone i żółte "zwykłe" Miałam już wielkokwiatowe białą ,żółtą i czerwoną zostało po nich tyle
Cyprysik na pniu 11:01, 28 cze 2011

Do góry
Proszę o poradę czy mój cyprysik szczepiony na pniu wymaga przycinania? Kiedy powinno się to robić?
Klon o czerwonych liściach 10:59, 28 cze 2011

Do góry
Posiadam klon kulisty o bordowym ulistnieniu. Drzewko posadziłam wiosną tego roku. Czy należy je przycinać czy samo formuje się w kulę? Jedna gałązka jakoś tak dziwnie wystrzeliła
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:42, 28 cze 2011

Do góry
ell napisał(a)
Coś dziwnego stało się z moimi nowymi hostami. Nie wiem dlaczego ale zmieniły kolor z ciemnozielonego no żółtawy. Może ktoś wie co im dolega. Może trzeba im coś podsypać, aja niestety nie mam pojęcia co.

Tak wyglądały zaraz po posadzeniu

A tak teraz

Kupiłam jasnozielone ,prawie żółte -takie chciałam ;potem zmieniły kolor na zielony {były nieciekawe} a terz wypuszczają młode listki koloru żółtego i jest fajnie -widocznie zmieniają nasycenie barwy.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:38, 28 cze 2011

Do góry
ell napisał(a)
Dostałam dzisiaj od mamy roślinkę, ale niestety nie mam pojęcia co to takiego. Może Wy wiecie, bo nie wiem czy dobre miejsce jej znalazłam. Podobno kwitnie nawet w zimie. Dziwne, ale wszystko możliwe.

Ale pięknie rozrośnięty ten ciemiernik! Ile będzie kwiatów!
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 10:37, 28 cze 2011

Do góry
Danusiu cieszę się, że już jesteś Odmiana o zapachu trukawek achhh musi być cudowna.

Gaby prawda, że tam przepięlnie? Nie zauważlyłam tej róży. Muszę tam pojechać z aparatem

Bogusiu dziękuję Ci za przemiłe słowa

Oj nęcisz i kusisz tymi różami, a ja się ich tak boję...jednak kąt różany zaplanowany i muszę się przemóc! Spisuję nazwy od Ciebie

Kupujesz może w Rosarium?

Aniu naprawdę nie ma czego. Ja też się bałam a żadne roślinki mi tak się nie udają jak róże. W dodatku wprowadzają taki niepowtarzalny romantyczny klimat.
Moje róże kupowałam w różnych miejscach. Najwięcej mam z rosarium. Kilka miniaturowych udanych krzaczków mam z marketu. Najdorodniejsze i najtańsze korzenie z których wyrosły największe krzaczki dostałam od Slaskiego. Wzięłam po dwa krzaczki compassion, heritage i schneewitten. Chyba też swany, ale wyszła pomyłkowo w innym kolorze co się zdarza każdej szkółce.
http://www.szkolkislaski.com.pl/
Wczoraj pojechałam do Cyrzana http://www.cyrzan.com/ i jestem zachwycona. Piękne dorodne krzaki. Mnóstwo odmian (nie ma wszystkich wymienionych na stronie) wszystkie po 18 zł oprócz pnących po 20 zł
Kupiłam 25 krzaczków i pojadę po jeszcze.

No właśnie pojechałam po krzewy, które okazały się drogie a wróciłam z różami! Akurat przywieźli całe palety.
Wybrałam kilkanaście krzaczków i od razu spontanicznie powstały dwie nowe rabatki. Na razie pokażę wam jedną, bo rano ta druga jest częsciowo zacieniona i źle wychodzą zdjęcia.

Skusiłam się też na dwa 80 cm stożki bukszpanowe

Dostałam w końcu żółtą odmianę tojeści

A to już nowa rabatka. Półksiężyc fiskars złamał się i mój kochany mąż robił krawędzie siekirą!

Wszystkich nazw jeszcze nie ogarnęłam niestety.
China gril której szpaler posadziłam przed domem

Graham Thomas - w końcu go mam

Charles Austin

Schneewalzer

Piękna Barcok

Maria Theresia - ta wyjątkowo mi się podoba.

hmmmm

Cudowna budyniowa bomba. Największy kwiat w moim ogrodzie. Nie mam pojęcia co to jest.

Resztę róż może uda mi się pokazać wieczorem

Pogaduchy skowronków 10:35, 28 cze 2011

Do góry
Witajcie skowroneczki. U nas na Podkarpaciu pogoda deszczowa i zimno brrr. Jest okazja nadrobić zaległości w domu. Jedyna satysfakcja to, że udało się mi wczoraj skosić ogród. Rano dzisiaj jedyny przyjemny akcent, to nowy kwiatek hibiskusa na parapecie, więc go Wam przesyłam z pozdrowieniami. Ma taki słoneczny kolor.

Próbuję zrobić z niego drzewko. Wszelkie porady mile widziane.
Pogaduchy skowronków 10:02, 28 cze 2011

Do góry
Witajcie skowronki, ależ okropną pogodę mamy dzisiaj. Non stop pada i to mocno. Moje dzieci zrobiły mi pobudkę o 6.30, brr. Dzisiaj jest tak.

Wczoraj było tak.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:52, 28 cze 2011

Do góry

Geniu i Jolu dziękuję bardzo za miłe słowa , zawsze mnie mobilizują do pracy w ogródku

Danusiu jak mnie się podobają bukszpany, oczywiście dzięki Tobie.
Ale też mam sentyment, bo jakoś tak się złożyło , że były pierwszymi roślinkami zasadzonymi na nowo kupionej działce. Pomimo przesadzania rosną mi fajnie
Wypatruję je więc wszędzie gdzie jestem, obiecuję, że jak wrócę to porobię zdjęcia w moim mieście i okolicy, bo trochę ich wypatrzyłam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:34, 28 cze 2011

Do góry
Danusiu składam spóźnione życzenia imieninowe.Wszystkiego najlepszego i zawsze dużo słońca

Fajny masz znak drogowy w typie umbraculifera
Wogóle fajnie masz, a ja sie wypisuję i zakładam klapki na oczy, bo nawet za 100 lat nie doścignę koniuszka Twojego ogrodu po 9ciu dniach "niebytu"
Posyłam "wiechetka" imieninowego, może zapach Cię dogoni

Ogródek Hanusi po zimie 09:02, 28 cze 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Haniu buty rewelacja mnie tez się na ich widok morda uśmiechneła się od ucha do ucha, Ogród tonie w kwiatach no i jakie już duże masz winogrono nie ma to jak szklarenki
Pogaduchy skowronków 08:09, 28 cze 2011

Do góry
Witajcie skowroneczki. U nas 12 plus i pada niestety. Robotę przystopowało. I z czego się cieszyć ? Jedynie Waszymi pięknymi kwiatami. Idę se zrobić kawę = lepszy humor ? Stara poczciwa hortensja krzaczasta zakwitła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies