Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:26, 26 cze 2011

Do góry
Aż trudno uwierzyć,że to już...... z Wami powstał nasz obecny ogródek jak patrzę na początki...ech - tak nie mogło zostać )) to też w zasadzie początek do przyszłego ogrodu.
Dziękuję Wam za wsparcie, pomoc, wszelkie konstruktywne uwagi I PROSZĘ O JESZCZE

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:26, 26 cze 2011

Do góry
Kasiu to na tą 100-chnę)
Ogród na końcu świata- Dominika 12:58, 26 cze 2011

Do góry
I jeszcze na koniec prośba o pomoc. Dlaczego wierzbie Hakuro brązowieją tak brzydko listki? Może mieć za mokro czy to jakieś choróbsko?

Ogród na końcu świata- Dominika 12:53, 26 cze 2011

Do góry
Pierwsze kwiaty floksa się pokazały

A to taki śliczny chaber. Niby chabry są niebieskie ale te dwa się pokrzyżowały z fioletowym groszkiem polnym
Ogród na końcu świata- Dominika 12:48, 26 cze 2011

Do góry
Kradziejki mi najlepiej rosną a te akurat są z plebanii Obecny ksiądz o swoje roślinki wogóle nie dba. te wydłubałam z trawy po kolana, taki skalniak ma Narazie wetknięte aby przechować.

A to hosta posadzona w znalezionej w szopie miedniczce glinianej potem przy oczku będzie a narazie tak sobie stoi
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:42, 26 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Kasiu Twoje nie są płożące rosną w kępach, najwyżej się trochę rozłożą, wstawię Ci zdjęcie płożącej)

faktycznie, inaczej wygląda, inne liście. Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że trzykrotki tak się rozkładają... sądziłam, że tworzą zwarte kępy )
Ogród na końcu świata- Dominika 12:41, 26 cze 2011

Do góry
Nareszcie znalazł się czas żeby kończyć produkcję oczka calutkie wyłożone będzie polnymi kamieniami. Pompa do fontanny i kaskady też już jest. Burza przerwała nam pracę i nalała ciutkę wody
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:34, 26 cze 2011

Do góry
Kasiu Twoje nie są płożące rosną w kępach, najwyżej się trochę rozłożą, wstawię Ci zdjęcie płożącej)
Ogródek Agam 12:32, 26 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Nie zawsze nadmiar roślin jest dobrym rozwiązaniem. Można poszerzyć rabatę i dodac wyłacznie hortensje np. Annabelle lub Limelight (nasze ulubione na forum) wtedy zyskasz efekt spektakularny. Dosadzanie na siłe zawsze odradzam.

Witam na Forum po powrocie

Dziękuję bardzo Danusiu za poświęcenie uwagi i porady.
Wiem że nadmiar roślin to niezbyt dobry pomysł, ale tak się składa że cały mój ogród jest "kolorowy" i większość roślin tu rosnących to te "śmieciowe" Gdybym robiła go teraz wyglądałby zupełnie inaczej. Teraz muszę bazować na tym co mam.

Kupiłam już 2 szt. hortensji Limelight (więcej nie mieli, muszę dokupić), 3 szt. derenia białego Ivory Halo i 1 szt. derenia białego Elegantissima.

Proszę o pomoc w rozmieszczeniu roślin, nie chcę narobić sobie bałaganu, a mi przychodzi to bardzo łatwo Czy można gdzieniegdzie posadzić miskanta gracillimusa?

Cała rabata wygląda tak

i chciałabym ją połączyć w jakiś sposób z tym czymś Myślę o przedłużeniu tej rabaty do rogu chodnika i całkowitej zmianie nasadzeń, tylko jeszcze nie wiem co tu posadzić.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:07, 26 cze 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dobrej .......

Haniu, dziękuję ależ niesamowity widok i zdjęcie
ogrodoweimpresjejolki 12:02, 26 cze 2011

Do góry
Niage napisał(a)

Piękna kratka,kupowana gotowa?A może twój zdolny M sam ją wykonał?

Gotowiec, bo mój M. ze względów zawodowych w domu bywa tylko w weekendy, a wtedy ma duuuuużo do zrobienia
Na szczęście tym razem miał pomocników

Widzę, że Twój M. o BHP pomocników zadbał
Pięknie będą się róże prezentować na kratkach Podoba mi się kolor tytoniu narcyzowego. Kwiatki przypominają mojego clematisa.

O BHP zadbali Ich Rodzice i dlatego zostali przez mojego M. dopuszczenie do pomocy
Mam różne kolory tytoniu, bo kupiłam mieszankę, ale ten jest wyrazisty
Ogródek Goniak 10:46, 26 cze 2011

Do góry
goniak napisał(a)

te cegły wyglądają ślicznie. Jak one sa umocowane? Cyz są jakoś zabezpieczone /
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:45, 26 cze 2011

Do góry
A dziś w ogrodzie?
Ostróżki kwitną na całego

Begonie w gazonikach też się rozrosły

Austinek nadal kwitnie

I rozkwitła kanna
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:44, 26 cze 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Ja swoich host jeszcze nie liczyłam, ale przyznaję, że pięknie mi rosną

te poniżej kupiłam wiosną jak miały po dwa listki i w zasadzie wzięłam je na próbę kolorystyczną, a teraz są to jedne z moich ulubionych

Jak pięknie się prezentują -takie dopieszczone.

Dziękuję Bogusiu, miło mi, że zajrzałaś do mnie ostatnio mało się udzielam na forum, ale niestety vis major ...

piękne hosty Kasiu i super pomysł z szyszkami!
Ogródek Goniak 10:29, 26 cze 2011

Do góry
Byłyby jeszcze piękniejsze gdyby miały trochę cienia !!!

Ogródek Goniak 10:18, 26 cze 2011

Do góry
goniak napisał(a)

Przepięęęęęęęęęęęęęęękne te hosty
Ogródek Hanusi po zimie 10:17, 26 cze 2011

Do góry
A ja ich w ogóle nie mam.Kiedyś,były,ale znikły którejś wiosny i już nie szukałam więcej nowych.
W to miejsce zaprosiłam słoneczniczki.Nie kłopotliwe ,i kwitną całe lato i jesień.
Ogródek Hanusi po zimie 10:13, 26 cze 2011

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Haniu, jeśli mogę to zapytam Cie jeszcze o ten kwiatek, w ubiegłym roku kupiłam nasionka i wysiałam, torebke zapodziałam i zupełnie nie wiem co to mi wyrosło

Wyręczę Hanię/chyba sie nie pogniewa?/ i powiem, że to nachyłek - bylina

a moje nachyłki po zimie nie odbiły, mimo okrycia.
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 09:56, 26 cze 2011

Do góry
Dom i widoki masz przepiękne

Na Jana zrobiłiśmy oczywiście ognisko ze znajomymi

A tutaj siedzisz Ty? Bo włosy podobne
Z wizytą u Jana van den Top czyli hostowy zawrót głowy 09:21, 26 cze 2011

Do góry
goniak napisał(a)
Niedawno odbyły się coroczne dni otwarte u znanego hodowcy i autora wielu nowych odmian host.
Po raz kolejny wybraliśmy się z mężem na wycieczkę do Barneweld, by znowu napawać sie pięknem tych fantastycznych roślin.
Pokonaliśmy trasę 1000 km ( w jedną stronę), ale było warto
Różnorodność host , u których w zasadzie nie kwiat stanowi o ich urodzie jest wręcz oszałamiająca !!!
Co roku pojawiają sie nowe odmiany, coraz piękniejsze
Chciałabym Was - forumowiczów zabrać na tę wirtualną wycieczkę do fantastycznie bogatego świata host

Na początek przedstawiam Jana - ten pan z bródką ( po prawej mój M ), niesamowity pasjonat hostowy, o hostach może rozmawiać godzinami.

A nie wiesz czy ma Fire Island? Może ta po lewej to ona?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies