Jeszcze bardzo ładne kolory listopadowe
Trawy jak się rozrosną- tak jak u ciebie Aguś to i pózną jesienią są piękne
Te na dole kępy traw to hakonki ?
Śliczne,okazałe i wielkie
Jak rosną po prostu na rabacie a za nimi jakieś inne rośliny to idealna odległość. Za gęsto jeśli na rabacie rosną róże.
Ja sadziłam w kwietniu 2018r. takie mikruski:
Miały tam zdecydowanie za mokro bo woda z dachu tarasu ściekała na nie i dlatego wylądowały na suchej różano-lawendowej rabacie.
Wyjątkowo pięknie wije się ta ścieżka, a jak będzie wykończona to ten widoczek będzie jeszcze na plus. Kontrolerzy pierwsza klasa, nic nie przejdzie ich uwadze... Lubię jak tak się coś dzieje...
Witaj Irenko. Pięknie u Ciebie w ogrodzie nawet w jesiennej odsłonie. Trawy lekko powiewają na wietrze, drzewa przystrojone w barwne liście. Ten zakątek z wiszącymi donicami z rozchodnikami na murze szczególnie urokliwy. Podziwiałam go latem i podziwiam teraz. I jeszcze donic przybyło.
Sylwia, z zapartym tchem obejrzałam Wasze poczynania...prawdziwa tyrka...Podziwiam za wytrwałość i pomysłowość...Oby tama nie musiała przechodzić żadnych testów.
A żywopłot zimozielony może być z mahonii lub suchodrzewu...jedno i drugie to bardzo wdzięczne rośliny, szczególnie mahonia, bo ma takie błyszczące liście, ładnie kwitnie i owocki dobre na sok lib dla ptaszorków. Na dodatek obcięte gałązki wetknięte w ziemię przyjmują się w 100%.
U mnie jest taka...
Dekoracje jesienne przed domem, choć w tym roku jakoś wyjątkowo szybko mnie korci na zimowe klimaty i kupiłam już malutkiego świerczka w donicy przed dom.
Pamiętacie moje dwie giga kule przed wejściem?
To już ich nie ma. Wczoraj wycięliśmy. Były już tak ogromne, że zarastały wejście do domu - pomiędzy nimi było już tylko nieco ponad pół metra przestrzeni. Cięłam je od dawna, ale teraz już nie było jak - były od środka łyse a zielonego może z 10 cm na samych końcach. Więc wycięliśmy. Strasznie pusto teraz...
Dla porównania - fota jeszcze z 2017 r. i z dziś (jeszcze nie posprzątane do końca)