Skowronki witajcie . W nocy tak jak zapowiadali przyszła burza z nad Słowacji. Lało ogromnie . Trochę szkoda Haniu że nie mamy długiego weekendu a tylko dzień jak codzień. Przesyłam Wam fotkę naszych fruwających współbraci. Możecie ich pogłaskać nawet.
A oto miejsce które wymaga zagospodarowania błagam o cenne rady plan jest taki że między szmaragdami bliżej płotu 4 cisy strzyżone w ekran przed nimi klon czerwonolistny zwykły nie palmowy, brakuje tu koloru pod nim zawijasek z bukszapnu w znak zapytania i co jeszcze ewentualnie macie jakieś pomysły na to miejsce, przypomnę że w miejscu żwirku z prawej strony stanie ławeczka zadaszona z pergolą z 3 stron na której chcę puscić klematisy najchętniej białe, na trawniczek nie zwracajcie uwagi jest przed koszeniem w 4 dni tak urósł po obfitych deszczach i rozsypaniu nawozem jeśli dziś się wypogodzi to skoszę i jeszcze kilka fotek dodam
inne spojrzenie na to miejsce
tu na okrągłej rabacie też trzeba coś dosadzić tylko co
Oj widzę że dzisiaj wszyscy jeszcze śpi pustki na ogrodowisku chyba sama tu jestem u nas deszczowo od rana i ponury senny dzień dzięki za wczorajsze rozpoznanie żurawek jesteście kochanie dziś dołączam jeszcze kilka widoczków
Tutaj widać cis którego będę prowadzić na kule na pniu trochę to zajmie zanim się zagęści kupiłam krzaczka cisowego z prostym głównym pniem, opustoszyłam gałązki od dołu i jest
A tu nowy zakup kolejny sosna San sebastian na pniu karłowa sosenka będzie ładną kulką
urzekające listeczki klona Jawor
Nie mogę się doczekać jaki to będzie widok jak wszystki roślinki podrosną
Witajcie,kochane ptaszęta.Święto za nami ,czas do ogrodu zajrzeć.Podlewać nie trzeba,bo padało,ale zielicho nie odpuszcza.i mszyca grasuje.
Może już zakwitła dalia?Albo nowa lilia.
Życzę nowych kwietnych odkryć.
Od północnej strony domu od kilku lat bardzo dobrze rośnie leśna paproć.
Z kilkunastoletniej ketmii zaczyna się robić poważne drzewo.
Zbyszku wpadłam - jak obiecałam i nie wiem jak dotrwam do końca - już muszę się Ci wpisać /choć nie wiem co jeszcze będzie dalej/ - ta piwonia.... ta feeria barw letnich kwiatów... te dorodne paprocie.... a na dobicie ketmia...ALE JAKA TA KETMIA!!! Masz przepiękny ogród - ogród z duszą... większości współczesnych ogrodów z ich wysmakowanymi ponad miarę rabatami niestety tego brakuje ... Patrze na nie i myślę - ale ładnie, ale szyję wykręcam sobie jak mijam takie właśnie ogrody jak Twój.
Kontynuuję wpadanie - coś czuję, że po uszy
Trzymam cię za słowo !))
Mam nazwy .Ta pierwsza jak pisałam narcyzowe niższa mieszanka Roulette Mamy i tak dobrze z kwitnieniem na obu opakowaniach jest napisane ,że kwitnie dopiero od lipca
U mnie kwitną słoneczniki ,widziałam gdzieś też już u kogoś te piękności ,ale powiem szczerze to kwiaty późnego lata chyba takimi powinny zostać ...
Uroczo wyglądają, takie delikatne chmurki Kupiłam niedawno 3 rodzaje tawuł po 5 szt z każdej, malutkie są jeszcze, ale mają nawet kwiatki. Tawuły zamierzam formować w kule
Uroczo wyglądają, takie delikatne chmurki Kupiłam niedawno 3 rodzaje tawuł po 5 szt z każdej, malutkie są jeszcze, ale mają nawet kwiatki. Tawuły zamierzam formować w kule