Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

magja_ 00:15, 24 cze 2011

zbigniew_gazda napisał(a)

Od północnej strony domu od kilku lat bardzo dobrze rośnie leśna paproć.

Z kilkunastoletniej ketmii zaczyna się robić poważne drzewo.

Zbyszku wpadłam - jak obiecałam i nie wiem jak dotrwam do końca - już muszę się Ci wpisać /choć nie wiem co jeszcze będzie dalej/ - ta piwonia.... ta feeria barw letnich kwiatów... te dorodne paprocie.... a na dobicie ketmia...ALE JAKA TA KETMIA!!! Masz przepiękny ogród - ogród z duszą... większości współczesnych ogrodów z ich wysmakowanymi ponad miarę rabatami niestety tego brakuje ... Patrze na nie i myślę - ale ładnie, ale szyję wykręcam sobie jak mijam takie właśnie ogrody jak Twój.
Kontynuuję wpadanie - coś czuję, że po uszy
Martek 00:42, 24 cze 2011

No i się Jakaś zakochała ...Nie dziwi mnie to Zbyszek i jego żonka mają śliczne roślinki i otoczenie
monteverde 01:12, 24 cze 2011

Zbyszku szkoda,że wcześniej nie zajrzałam, ale na takie pokuszenie, żadna pora nie jest zła, pysznie wygląda)) a ziemniaczki Twoje?)
zbigniew_gazda 08:30, 24 cze 2011

Magjo dzięki. Przerobiłem trochę ogród. Jak masz "zdrowie" to jeszcze zaglądnij .

Marto dziękuję ale jak widzisz trwa modernizacja trochę. Ja się zakochałem w Twoich liliach z kolei.

Aniu niestety to nie moje ziemniaczki. A tak po cichu Ci powiem że z żoną wcale nie jemy ziemniaków ( poza pierogami ruskimi ) . A torcik był przepyszny faktycznie .
asiasz83 08:38, 24 cze 2011

Oj widzę Zbyszku że chociaż ty się pojawiłeś na ogrodowisku ale masz piękną okolicę śliczne widoczki, ketmia bardzo okazała a zdjęcie z paprociami urzekające
zbigniew_gazda 08:42, 24 cze 2011

asiasz83 napisał(a)
Oj widzę Zbyszku że chociaż ty się pojawiłeś na ogrodowisku ale masz piękną okolicę śliczne widoczki, ketmia bardzo okazała a zdjęcie z paprociami urzekające

Dzięki Asiu. Ale za chwilę spadam i zawitam później.
grama 10:18, 24 cze 2011

Ach, ta ketmia, coś pięknego...
zbigniew_gazda 18:11, 24 cze 2011

Muszę pokazać moją drugą pnącą różę (nn) .Pięknie pachnie i powtarza kwitnienie. Teraz rozkwita wśród rusztowań.

Płożąca biała też ładna jest

A te rabatowe - pewnie należą do grupy "historycznych "

jotka 18:28, 24 cze 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Muszę pokazać moją drugą pnącą różę (nn) .Pięknie pachnie i powtarza kwitnienie. Teraz rozkwita wśród rusztowań.

Płożąca biała też ładna jest

A te rabatowe - pewnie należą do grupy "historycznych "

Twoja pnąca i moja to chyba siostry

monteverde 18:31, 24 cze 2011

Zbyszku ta pierwsza to nie New Dawn?, widzę frezję to żółta, a wiesz ,że mnie jedna ketmia wypadła, została się ta z pstrymi listkami, i dwu kolorowymi kwiatami a ja Tobie powiem,że lubię ziemniaczki, nie dalej jak wczoraj piekłam młode z czosnkiem, tymiankiem i piersią z kurczaka do tego były zazyki, pychota