Dzięki Aniu za ciekawe linki
Wokół oczka chciałabym posadzić coś na pniu ale żeby na zimę nie gubiło igieł czy liści żeby nie zanieczyszczać dodatkowo wody .A rybom przyda się odrobina cienia.
Ach, a znajoma widząc moje grzebanie w ziemi obdaruje mnie cebulami szachownicy cesarskiej - zobaczcie jaka jest śliczna! Cielakwe czy u mnie tez taka będzie?? No i gdzie ja ją mam posadzić??
Druga rabata zgrabiona, uprzątnięta, agrowłóknina zerwana, kule bukszpanowe posadzone - czekam na dostawę żurawek citronelle (a może dac też purpurowe?), tojeść w rogu i białe rododendrony. Do tego kamyk oczywiście
Tak dziś wygląda taras - deszcz pokrzyżował plany i dach będziemy montowac dopiero w poniedziałek
a efektem ubocznym wczorajszej wizyty u ogrodnika były poziomki Oj dokupię jeszcze! Juz czerwienią się pierwsze owoce!
fotorelacja z wczorajszych postępów - zdjęcia średnie, bo dziś pada
Pierwsza rabata już z bukszpanową obwódką, kulami na środku - czekam jeszcze na drzewo - chyba zdecyduję się na klon Globosum jednak, pod iglakami będzie kamyk zamiast kory i ZERO agrowłókniny!! wywalczyłam Tojeść czeka na wsadzenie, wczoraj już nie zdązyliśmy...
a tutaj fotka z tego samego miejsca dzisiaj i pomimo że daaaaleko jeszcze do ideału to jestem zadowolona że nie ma już tego paskudnego klepiska, no i poza roślinami wyrósł domek sąsiadów za płotem
na ostatnim zdjęciu tam gdzie nie ma trawy ma być ścieżka żwirowa i widać też ubytki w trawce które trzeba dosiać bo wymyło nasiona
właśnie przeglądałam zdjęcia z ubiegłego roku jak tylko wprowadziliśmy się do domu i jak tak patrze teraz to jestem baaaaardzo zadowolona, pomimo tego że jeszcze mnustwo pracy przed nami.
zobaczcie
Widać, że talent do robienia pięknych zdjęć jest. Ale sprzęt też chyba dobry?
Dziękuję Tak sprzęt mam dobry.
monteverde spróbuję i twojego sposobu. Dam znać czy się udało
Rozwinęła się angielka heritage. Utworzyła dorodny krzak z mnóstwem pąków. W prawdzie wiatr dokucza listkom i coś zaczyna się na nich dziać, ale kwiaty rekompensują wszystko.