Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 13:17, 08 cze 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu pozwoliłem sobie też powąchać petunie. Ślicznie masz na balkonie.

Dziękuję
O balkonowe łatwo zadbać, bo mam je blisko i zajrzeć mogę w każdej chwili czy czegoś nie potrzebują ...
Petunia pachnie dość intensywnie, ale mój ulubiony zapach to chyba piwonie

otulają mnie swoim zapachem chyba już od miesiąca i jeszcze nie mam dość
Nasz mały świat 13:02, 08 cze 2011

Do góry
Trzy lata czekania i wreszcie zakwitł...

PROSZĘ o pomoc .... brak pomysłu 12:54, 08 cze 2011

Do góry
Proszę o pomoc z zagospodarowaniem tego nasypu. Zrobiony jest ze względu na różnice poziomów. Nasyp znajduje się wokół domku.
Odpada trawa...myślałem o zrobieniu palisady z podkładów kolejowych około 120 cm od budynku. Tą przestrzeń od budynku 50 cm wysypać kamykiem (ścieżka) resztę wypełnić ziemią i obsadzić np rododendronami....ale podkłady przy dzieciach wszyscy mi odradzają. Następnie myślałem o zbudowani palisady ze starej używanej cegły, ale taka ściana palisady i mróz znów lipa. Pod uwagę tez brałem wymurowanie bloczkami i oklejenie imitacją cegły ale znów nie pasuje. Może wy mi pomożecie, może macie podobne coś pod domem....proszę o pomoc

dziękuje za pomoc
ogrodoweimpresjejolki 12:36, 08 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Jotka co znalazłam odnośnie powojnika, to, że pochodzi z grupy Flammula/ Recta, pędy zima zamierają do podstawy, wys. osiągalna to 2 m, kwiaty pachnące, male, ziemia dobrze zdrenowana, przepuszczalna, na rabaty, między krzewami, przy niskich podporach, trzeba podwiązywać, idealne do uprawy w pojemnikach i kompozycjach z innymi roślinami, nie maja szczególnych problemów zdrowotnych, obsadzać przy ławkach, oknach ze względu na zapach)
pelargonia śliczna)

Dziękuję Aniu, jak zawsze można na Ciebie liczyć
Mój od dwóch lat dorasta do 1m, ale może kiedyś ...

petunia i dla Ciebie

Nasz mały świat 12:32, 08 cze 2011

Do góry
Viki napisał(a)
Aniu, tytoń sadziłam pierwszy raz, pojedynczo, na próbę. Ale chyba muszę go przesadzić, bo rośnie w tej chwili w pełnym słońcu i chyba nie bardzo mu to służy bo więdnie. Co prawda po podlaniu odzyskuje swój wygląd.

Jeszcze raz wstawię zdjęcia Blue Moon, bo je "wcięło"...

Mój tytoń jeszcze nie kwitnie -ma pąki.Róże -cudowne...
Mój kawałek raju 12:29, 08 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
wczoraj musiałam, przesadzić rośliny we wszystkich skrzynkach na balkonie, nasadzili bez składu i ładu, zawsze zamawiam u naszej "Zieleni", ale i dobrze, bo w ani jednej skrzynce nie było kapki nawozu (, dałam osmocotę i żel pod rośliny i wymiesza łam ten torf z kompostem, teraz niech sobie pięknoty rosną)
obsadziłam standardem jak co roku u góry stojące pelargonie i bakopa, na dole pojedyncze zwisające)
a teraz idę jakiś chłodnik zrobić na obiad) upał niesamowity)

Ale urokliwie!Tak swojsko.
Mój kawałek raju 12:24, 08 cze 2011

Do góry
wczoraj musiałam, przesadzić rośliny we wszystkich skrzynkach na balkonie, nasadzili bez składu i ładu, zawsze zamawiam u naszej "Zieleni", ale i dobrze, bo w ani jednej skrzynce nie było kapki nawozu (, dałam osmocotę i żel pod rośliny i wymiesza łam ten torf z kompostem, teraz niech sobie pięknoty rosną)
obsadziłam standardem jak co roku u góry stojące pelargonie i bakopa, na dole pojedyncze zwisające)
a teraz idę jakiś chłodnik zrobić na obiad) upał niesamowity)
Ostróżka ogrodowa (Delphinium cultorum) 12:03, 08 cze 2011

Do góry
Pierwsze juz kwitną. Połamane przez majowy śnieg jakoś sie pozbierały
Ogródek Lilki 11:35, 08 cze 2011

Do góry
o tych pisałam), mnie każdy, miałam przeróżne, powywalałam, a teraz znowu zbieram)
U Justyny 11:20, 08 cze 2011

Do góry
mój jest dopiero taki( nie wiem przy czym go posadzić)
U Justyny 11:04, 08 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Justynko, a jak długo rosną, szczególnie zebrinus?

co roku sa potężniejsze kępy i coraz wyższe pędy....potem kępy w środku mogą jakby pustoszeć, i kępa rozrasta się na zewnątrz....
u mnie np. 3 maja zebrinusy były takie - może 30 cm......robiłam zdjęcie śniegu

czy o to chodziło, Aniu?
ogrodoweimpresjejolki 10:47, 08 cze 2011

Do góry
balkonowe "w zasięgu reki", więc podlane od rana - teraz wygrzewają się w czerwcowym słońcu

działkowe muszą liczyć na łaskę niebios lub moje wieczorne podlewania ...
Cały rok w ogrodzie 10:33, 08 cze 2011

Do góry
Dzwoneczki

Czy róż rzeczywiscie kłóci sie z żółtym ?

U Justyny 10:29, 08 cze 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Piękny Twój perukowiec Musze się przyjrzeć swojemu, czy on ma zamiar w tym roku zakwitnąć?

Przywrotnik śliczny - poczytałam sobie trochę o nim, bo go dotąd nie znałam i okazuje się, że liście jego są jadalne i w dodatku ma własności lecznicze ...

Nie wiedziałam, że ta werbena jest rzadko spotykana, w zeszłym roku zdobiła mój balkon i cieszyła moje oczy; jak moje drogi z nią się skrzyżują to znowu jej nie przepuszczę

jeju, jeju, jeju!!!!!! ale to piękne......!!!!
tamta - moja- jest z pewnością rzadko spotykana - zobacz różnią się liśćmi....., nie wiem, jak w innych regionach......
U Justyny 10:26, 08 cze 2011

Do góry
aaaaaaaaaa, z koszy kwiatowych i donic już się "wylewa"

U Justyny 10:26, 08 cze 2011

Do góry
Piękny Twój perukowiec Musze się przyjrzeć swojemu, czy on ma zamiar w tym roku zakwitnąć?

Przywrotnik śliczny - poczytałam sobie trochę o nim, bo go dotąd nie znałam i okazuje się, że liście jego są jadalne i w dodatku ma własności lecznicze ...

Nie wiedziałam, że ta werbena jest rzadko spotykana, w zeszłym roku zdobiła mój balkon i cieszyła moje oczy; jak moje drogi z nią się skrzyżują to znowu jej nie przepuszczę

Mój kawałek raju 10:11, 08 cze 2011

Do góry
chociaż choć raz coś u mnie szybciej kwitnie) Tynko rosną oba od przodu
Haniu mam za stary ogród ,żeby zmieniać radykalnie nasadzenia, a i siły mi brakuje, a nie mam nikogo do pomocy, a zresztą lubię czasami taki nieład)
dzisiejsze polowanko) to nie krople deszczu( tylko poranne podlewanie o 6.00))

chyba pożegnanie orlików, zaczynają się sypać
a tutaj następna piwonia się rozwinęła, kwitnie pierwszy rok, ma ładny delikatny zapach nazywa się Krinkled White
U Justyny 10:05, 08 cze 2011

Do góry
i dalszy ciąg detali: szałwia omszona "Jurisici blue", zupełnie inna i filigranowa....

przywrotnik od Łucji, który się przyjął.....

i taka oto - też dość rzadko spotykana - werbena......
U Justyny 09:56, 08 cze 2011

Do góry
Były małe radości wczoraj, a teraz duże radości

perukowiec wyjątkowo obsypany w tym roku tymi swoimi perukami.....

ogólnie widok odradzającego się drzewa, bo strasznie było pusto w tym miejscu............

pieris "Little heat" przymrożony śniegiem majowym - .......odbił jednak...

nieoczekiwany prezent,"Mariken":

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:43, 08 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

W pierwszej chwili pomyślałam,ze to Ty Danusiu,ale zaraz potem myśl -nie, to niemozliwe dla tak pracowitej osoby,ale piwko na takiej ławeczce ...........pełen luz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies