Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Justyny

U Justyny

jotka 10:26, 08 cze 2011

Piękny Twój perukowiec Musze się przyjrzeć swojemu, czy on ma zamiar w tym roku zakwitnąć?

Przywrotnik śliczny - poczytałam sobie trochę o nim, bo go dotąd nie znałam i okazuje się, że liście jego są jadalne i w dodatku ma własności lecznicze ...

Nie wiedziałam, że ta werbena jest rzadko spotykana, w zeszłym roku zdobiła mój balkon i cieszyła moje oczy; jak moje drogi z nią się skrzyżują to znowu jej nie przepuszczę

tyna 10:26, 08 cze 2011

aaaaaaaaaa, z koszy kwiatowych i donic już się "wylewa"

tyna 10:29, 08 cze 2011

jotka napisał(a)
Piękny Twój perukowiec Musze się przyjrzeć swojemu, czy on ma zamiar w tym roku zakwitnąć?

Przywrotnik śliczny - poczytałam sobie trochę o nim, bo go dotąd nie znałam i okazuje się, że liście jego są jadalne i w dodatku ma własności lecznicze ...

Nie wiedziałam, że ta werbena jest rzadko spotykana, w zeszłym roku zdobiła mój balkon i cieszyła moje oczy; jak moje drogi z nią się skrzyżują to znowu jej nie przepuszczę

jeju, jeju, jeju!!!!!! ale to piękne......!!!!
tamta - moja- jest z pewnością rzadko spotykana - zobacz różnią się liśćmi....., nie wiem, jak w innych regionach......
jotka 10:33, 08 cze 2011

Masz rację powinna już non stop posługiwać się okularami
tyna 10:33, 08 cze 2011

hanka_andrus napisał(a)
Dla mnie,to wszystko niespodzianki: perukowiec,catalpa,werbena,szałwia, nawet przywrotnik od Łucji ,który u mnie tez się przyjął i nawet zakwitł.
Dla każdego z nas ,jakaś ciekawa roślinka widziana u kogoś-jest niespodzianką.

i święta racja Haniu

Ja akurat właśnie po to zaglądam do innych ogrodów..
tyna 10:36, 08 cze 2011

jotka napisał(a)
Masz rację powinna już non stop posługiwać się okularami

jak się ma za dobry wzrok, to tez niedobrzeza dużo szczegółów może rozpraszać, wiem, coś o tym.....
monteverde 10:50, 08 cze 2011

Justynko, a jak długo rosną, szczególnie zebrinus?
natasha 11:00, 08 cze 2011

Perukowca masz po zbóju Mój męczy się od lat trzech, albo przemarza, albo bez peruk. Iluletni Twój okaz?
tyna 11:04, 08 cze 2011

monteverde napisał(a)
Justynko, a jak długo rosną, szczególnie zebrinus?

co roku sa potężniejsze kępy i coraz wyższe pędy....potem kępy w środku mogą jakby pustoszeć, i kępa rozrasta się na zewnątrz....
u mnie np. 3 maja zebrinusy były takie - może 30 cm......robiłam zdjęcie śniegu

czy o to chodziło, Aniu?
tyna 11:09, 08 cze 2011

natasha napisał(a)
Perukowca masz po zbóju Mój męczy się od lat trzech, albo przemarza, albo bez peruk. Iluletni Twój okaz?

z 2007 roku, wiosna, a to już zdjęcie z jesieni 2007, po ułożeniu kostki........trochę się zmienił, i w ogóle troche się zmieniło.........