Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na końcu świata- Dominika 11:12, 31 maj 2011

Do góry
Wrzucam nowy zamysł na rabaty i linię trawnika.
Przy wschodniej ścianie domu trochę "łyso" ale tam już nie można nic więcej zrobić, musi zostać dojazd do studzienek. Tym razem rysowałam na papierze więc dokładniejszy plan. Pozostaje już tylko wymóżdżyć kompozycje na rabaty. I tu się zaczynają "schody" bo ciężko u mnie dostać jakiekolwiek bylinki
Problemy już na wstępie czyli brak konkretnego pomysłu 10:46, 31 maj 2011

Do góry
To z tymi jałowcami mnie trochę załamaliście . Mówili mi, że się tak pod wpływem śniegu nie rozkłada jak inne, no cóż jak będzie sypać śniegiem to będę biegać i strzepywać mam nadzieję, że wystarczy.... Wczoraj zobaczyłam na jednym mrówki i jakieś inne robaczki nie wiem czy to mszyca bo trochę większe, muszę zrobić oprysk Poza tym pobiegałam z miarką i okazało się, że jeżeli chcę posadzić tę jodłę koreańską pod płotem to jałowiec lub dwa muszą być przesadzone (akurat przydadzą się na podmiankę) Tu moje kolejne rozrysowanie, jak posadzę derenie i zacznę je przycinać to zobaczę na co znajdzie mi się jeszcze tam miejsce ale póki co to chyba jest już to
Jak duże doły powinnam wykopać dla jodły i cisów by wystarczyło im dobrej ziemi bo u mnie naturalnie to piach
Teraz powoli trzeba będzie brać się za realizację i obmyślanie dalszej części ogrodu a tu już trochę więcej miejsca do rozplanowania

Pogaduchy skowronków 10:19, 31 maj 2011

Do góry
Witajcie skowroneczki, u mnie remont, jutro wymiana okien i muszę zwijać stanowisko komputerowe. Dzisiaj z rana jeszcze zrobiłam kilka fotek z kwitnącego ogródka i zabieram się do roboty, szkoda,że nie w ogrodzie.Moja niebieska hortensja dalej różowa pomimo stosowania odpowiedniego nawozu.

Do zobaczenia na " Ogrodowisku ".
Mój kawałek raju 09:45, 31 maj 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Witam wszystkich i dziękuję za miłe życzenia( na urodziny tyle nie dostałam), to jest dowód,że dobrze nam razem, wszystkim również życzę jak najwięcej miłych odwiedzin)) a ja bidula zeszłam z ogrodu o 21,30, potem kąpanko, a teraz poczytam co się działo na Ogrodowisku, chociaż jestem padnięta, Bogusi głóg się przyda) dla wszystkich mój pierwszy w tym roku mak ) a na Facebooku piosenka Andresa Calamaro- Copa rota inaczej , potłuczone szkło, kiedyś do niej fajnie się piło) lub Ballada Para un Loco, która śpiewa Polak z pochodzenia ) właściwie przebój do tej pory, muzyka Piazzoli)

No to równo schodziłyśmy Aniu, tylko, że Ty masz bliżej domek, a ja jeszcze pól godziny pedałowania

Dobrze mi u Ciebie więc wpadnę pewnie wieczorem, a teraz rower odpalam i jadę ... do moich roślinek.
Ja je podleję, przytnę, odchwaszczę a one dadzą mi cień i upoją zapachem
Pogaduchy skowronków 09:40, 31 maj 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Na e-konto przyszła pora Haniu
A czas możesz spędzić na bujaniu.
Druga pociecha z tego wynika
Nie widzisz buźki urzędnika .

co racja to racja
koniec, kropka, spacja .......
Pogaduchy skowronków 09:37, 31 maj 2011

Do góry
Na e-konto przyszła pora Haniu
A czas możesz spędzić na bujaniu.
Druga pociecha z tego wynika
Nie widzisz buźki urzędnika .

Pogaduchy skowronków 09:33, 31 maj 2011

Do góry
Zbyszka pomysł popieram
i na działkę rowerem się wybieram

Justynko.piękny widok z okna
U nas jest aleja lipowa z tak strzyżonymi drzewami -fajny widok ...
U Justyny 09:27, 31 maj 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Justynko, znowu spacerowałam u Ciebie i podziwiałam

Ogród pięknie się prezentuje i widoki z okien domu jak obrazy najlepszych mistrzów

dziękuję
a, zapomniałabym, jeszcze coś pokażę, uciekając z forum:

Jakby ktoś miał problemy z rozpoznaniem - to jest hosta, rośnie u mojej mamy...przyniosłam sobie, bo mnie z lekka zamurowało....

i weź tu człowieku i rób zakupy w centrach ogrodniczych, gdzie na ogół nie ma oznaczenia odmian!
Można sobie takie coś zafundować, np w rozstawie 30 cm.....a nie metr......
Pogaduchy skowronków 09:12, 31 maj 2011

Do góry
Ale piękny widok masz Justynko !!! Katalpa odbije pięknie . W naszym uzdrowisku często celowo robią takie obrzezanie drzewek. Podobnie wyglądają.

A kto uważa że ma za dużo tu i tam - na rowery zapraszam w nasze strony . Efekt murowany !

Cały rok w ogrodzie 09:12, 31 maj 2011

Do góry
W słońcu .....

Pogaduchy skowronków 09:10, 31 maj 2011

Do góry
A może wyprawa do lasu?

Pogaduchy skowronków 09:09, 31 maj 2011

Do góry
Skowronkowo obudzone-pracuje jak szalone!
Jeden trawę podlewa,inny jeszcze ciut ziewa,
Pieski wymuszają spacery.....
Dziś urzędy odwiedzam,
karmię tych co tam siedzą!
Tego nie lubię okrutnie,
bo portfel mi strasznie chudnie.
Potem zajrzę do wnuków,
Święto ich uczcić trzeba......
Wszystkich zaproszę -na jutro!

Miłego dnia!
ogrodoweimpresjejolki 09:05, 31 maj 2011

Do góry
Na dobry dzień dla wszystkich odwiedzających mnie piwonia kremowo-różowa wczoraj przyniesiona
Pachnie w całym mieszkaniu

ogrodoweimpresjejolki 09:03, 31 maj 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Łasuchowanie czas zacząć!
A u mnie jeszcze nie........jednak,Jolu ,to ty jesteś w ogrodzie do przodu przede mną!
Całuski dla wnuków!

Za chwilęDzieńDziecka!

Tak Haniu, zaczęły się już owoce: jagoda kamczacka, poziomki i pierwsze truskawki.
Niestety na jabłka i śliwki w tym roku nie mam co liczyć bo majowy przymrozek zniweczył moje nadzieje. Na szczęście czereśnie i wiśnie będą - oprócz mnie cieszą się też ptaki
To że u mnie szybciej niektóre kwiatki i owoce to zasługa raczej pogody nie moja - chociaż ja też się staram ...

Dla Ciebie jagodowy buziak

Pogaduchy skowronków 08:34, 31 maj 2011

Do góry
Witam porannie.....Chciałam tylko powiedzieć, że po odsłonięciu okna, miałam rankiem niespodziankę: zobaczyłam drzewo, trochę dziwne.............ale już nie pień drzewa:

No to jest ok!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 05:45, 31 maj 2011

Do góry
Prawda!!!
Dostałam od sąsiadki kwiatki, ale nie wiemy jak się nazywają ?

Kosaćce, irysy (Iris) 01:34, 31 maj 2011

Do góry
Irys trawolistny

Irysy bródkowe
Mój kawałek raju 00:37, 31 maj 2011

Do góry
Witam wszystkich i dziękuję za miłe życzenia( na urodziny tyle nie dostałam), to jest dowód,że dobrze nam razem, wszystkim również życzę jak najwięcej miłych odwiedzin)) a ja bidula zeszłam z ogrodu o 21,30, potem kąpanko, a teraz poczytam co się działo na Ogrodowisku, chociaż jestem padnięta, Bogusi głóg się przyda) dla wszystkich mój pierwszy w tym roku mak ) a na Facebooku piosenka Andresa Calamaro- Copa rota inaczej , potłuczone szkło, kiedyś do niej fajnie się piło) lub Ballada Para un Loco, która śpiewa Polak z pochodzenia ) właściwie przebój do tej pory, muzyka Piazzoli)
ogrodoweimpresjejolki 23:54, 30 maj 2011

Do góry
Łasuchowanie czas zacząć!
A u mnie jeszcze nie........jednak,Jolu ,to ty jesteś w ogrodzie do przodu przede mną!
Całuski dla wnuków!

Za chwilęDzieńDziecka!
Ogródek Hanusi po zimie 23:23, 30 maj 2011

Do góry
Dziś dogrzewałam plecy za free!Żadne masaże,tylko gimnastyka! Skłony przeważnie z podpórką na drążku,Poza tym przysiady i aromaterapia! Od 9:00 do 18:00.
A ile prac wykonanych?
Rabata czołowa-wyplewiona,Ścieżki wyglancowane,w szklarni.....pół porządku.I w szklarni znalazłam Verbenę! z6 szt na razie,ale będzie i więcej!Na grządce nie sprawdzałam....Wiem,że w tym miejscu moja łapka nie sprzątała......
Mimo sobotnio-niedzielnych opadów-podlałam truskawki.Niestety oprócz kwiatów,wypuszczają już wąsy,We środę muszę przejrzeć i poucinać.
No i ogórki juz wzeszły,to mogę zrobić u nich porządek ,bo dziś nie zdążyłam.
W szklarni wylałam pokrzywową gnojówkę,oczywiście,rozcieńczoną.Nastawiłam następne:jedną pokrzywową,jedną ze skrzypu.
No i jeszcze wiele innych rzeczy ,przy okazji.....

A teraz.......dobranoc wszystkim!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies