Witajcie skowronki, wszystkie jeszcze śpicie czy już pracujecie w ogrodach? U nas wczoraj zaczęła się akcja podlewanie zasianej trawy, mąż wstał raniutko i szalał z wężem Mam nadzieję, że ładnie wyrośnie.
Skowronki witajcie . U nas piękna pogoda i jestem po przebieżce z pieskiem. Iwonko trawka wyrośnie tylko postępuj jak napisane na opakowaniu. Mam to za sobą i już się zazieleniło. Najważniejsze moim zdaniem to po posianiu "schować" nasionka 2 cm pod ziemię i delikatnie ubić aby nie uległy wypłukaniu. I woda woda woda. I będzie dobrze. Pozdrawiam skowronki i wszystkich odwiedzających nas.
Witam porannie.....Chciałam tylko powiedzieć, że po odsłonięciu okna, miałam rankiem niespodziankę: zobaczyłam drzewo, trochę dziwne.............ale już nie pień drzewa:
No to jest ok!
Justynka i tak ładnie listki porosły na Twojej katalpie, moja nie podcinana a mniej rozwinięte. Ładne drzewo tylko szkoda że tak późno sie budzi
Pozdrawiam skowronki
trochę szkoda, że późno....ale jest "klimatyczne" i maiłabym spory kłopot z jego zastępstwem....
gdyby nie "odpaliło".....a myślałam, już, że tak będzie....bo to nie jest normalne tak "kosić" drzewo, zostawiając mu tylko pień.....
Skowronkowo obudzone-pracuje jak szalone!
Jeden trawę podlewa,inny jeszcze ciut ziewa,
Pieski wymuszają spacery.....
Dziś urzędy odwiedzam,
karmię tych co tam siedzą!
Tego nie lubię okrutnie,
bo portfel mi strasznie chudnie.
Potem zajrzę do wnuków,
Święto ich uczcić trzeba......
Wszystkich zaproszę -na jutro!
Miłego dnia!