No tak ale ja myślałam, ze różnica między nawozami a mączką jest taka, ze ta druga powoduje rozluźnienie gleby? ... chyba, że coś pomieszałam
Czyli taką mączką bezpośredni z worka mogę posypywać rośliny? i to będzie mialo takie samo działanie jak zmieszanie z glebą?
A ten kompost to po jesiennej czy wiosennej aeracji?
Święta racja
Dałam się dzisiaj ponieść i kupiłam w końcu brzozę White light- tą na którą zachorowałam w zeszłym roku. Jest dużo dużo mniejsza od moich dorenbosów ale chyba pójdzie w miejsce gdzie planowałam dokupić jeszcze jedną- także nie szukam już jakby co Docelowa wysokość podobna więc chyba nie będzie się jakoś mocno gryzło mam nadzieję Teraz najchętniej wszystkie dorenbosy bym na te zamieniła ale czasu nie cofnę- trzeba nowe miejsca wymyślić A mój małżonek zakochał się (trzymaj się)... w nieszpółkach Myślałam że padnę Faceci to są jednak nieobliczalni Bywają przynajmniej
Iwonko
Świetny wykład!!!
Trzy razy czytałam żeby to zrozumiec i jeszcze nie wiem czy dotarło
W każdym bądź razie wiem jedno - warto mieć te dwie rzeczy i zastosować w ogrodzie jeśli chce się mieć ładne i zdrowe rośliny
Czy mogłabym Cię jeszcze tylko prosić o podpowiedź gdzie najlepiej je kupić?
Monika
Pytaj ile chcesz takie rozważania pociągają za soba kolejne informacje a przeciez o to chodzi aby wiedziec coraz więcej i by to służyło naszym ogrodom ... posadzić rośliny to nie wszystko ... trzeba tak o nie dbać aby zdobiły ogród a nie tylko "odhaczyły się" w nim ...