Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z przeszłością 23:07, 23 maj 2011

Do góry
Joku napisał(a)

Dwie fajne donice ceramiczne (jedna może słuzyć jako świecznik). Wypełniają puste miejsce pomiędzy dwoma krzewami, bardzo suche i zacienione.

Jeśli nic nie chce rosnąć, to bardzo dobry pomysł umieścić takie donice, mogą być też ceramiczne kule, albo amfora.
W cieniu - zacieniona 23:01, 23 maj 2011

Do góry
Azalie -jeszcze w pączkach.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:57, 23 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

A moje "Lemony" niestety są czerwone;(

O, no szkoda, czerwony też fajny, ale nie w Twojej kolorystyce

Oddam Tobie, dwie sztuki

Może będzie losowanie na spotkaniu. Urządzisz jakiś konkurs na żywo - np. zgadnij jaka to roślina
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:56, 23 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Oddam Tobie, dwie sztuki
Ogród z przeszłością 22:55, 23 maj 2011

Do góry
W moim ogrodzie jeszcze dużo pracy przede mną. Trzy lata nieobecności zrobiły swoje (gdyby nie panowie z firmy byłoby jeszcze gorzej). Pocieszam się że szkielet ogrodu już mam. To akurat takie miejsca, które zaczynają mi się podobać:

Oczko nadal straszy folią. Nie powiodła się druga próba zaklejenia dziury

Ogródek Lilki 22:53, 23 maj 2011

Do góry
Lilka napisał(a)

kompozycja z begonii i tych żółtych kwiatków ( nie wiem jak się nazywają

To są sanwitalie rozesłane
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:51, 23 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Rajski ogród Ani 22:50, 23 maj 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

A ja swojej jedynej, kwitnącej azali nie chcąco ciachnęłam kwiatek taka ze mnie niezdara zamiast brzydki listek to skasowałam kwiatuszek

[/quote
Aniu ,wygląda jak rh.]
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:50, 23 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród z przeszłością 22:46, 23 maj 2011

Do góry
Były ładne donice, drogie niestety

i kompozycje w donicach

Rajski ogród Ani 22:35, 23 maj 2011

Do góry

A ja swojej jedynej, kwitnącej azali nie chcąco ciachnęłam kwiatek taka ze mnie niezdara zamiast brzydki listek to skasowałam kwiatuszek

Ogród z przeszłością 22:35, 23 maj 2011

Do góry

Bardzo spodobał mi się ten pomysł, może zrealizuję go u siebie (oczywiście nie sama, bo nie umiem )

A to widok ogólny, ogródek przygotowała młodzież ze szkoły w Ostródzie)

Mój kawałek raju 22:31, 23 maj 2011

Do góry
żółte pod koniec kwitnienia przebarwiają się na czerwono
Ogród z przeszłością 22:27, 23 maj 2011

Do góry
Joku napisał(a)
Na obu imprezach można było zobaczyć małe ogródki:

Skąd ja to znam?
Moje miejsce na ziemi ;) 22:27, 23 maj 2011

Do góry
marysia_kielar napisał(a)
...

A ja swojej jedynej, kwitnącej azali nie chcąco ciachnęłam kwiatek taka ze mnie niezdara zamiast brzydki listek to skasowałam kwiatuszek więc muszę napatrzeć się na wasze pocieszyć oczka
Zlot Ogrodowiska w ogrodzie Gramy "Zielono mi" - maj 2011 22:26, 23 maj 2011

Do góry
agnieszka_baklarz napisał(a)
Kurczę, ale dajecie wybór !!!! Zawsze z samego rana w weekend jeżdę na tym przystojniaku.

Ale nic to, jeden raz chyba zrezygnuję - inaczej nie dojadę do Was.

E - no to na tym rumaku przyjedź. Porządnego klapsa się mu da i będzie pędzić jak wiatr
Ogród z przeszłością 22:24, 23 maj 2011

Do góry
Na obu imprezach można było zobaczyć małe ogródki:

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:22, 23 maj 2011

Do góry
Mało mnie u Was dzisiaj, bo znów mam ogrodowy remont, czyli rewolucji ciąg dalszy
Po sobotnich rozmowach i pytaniach, dziś rozebraliśmy stary chodnik i na ile się dało przekopaliśmy i zrównaliśmy teren - wszystko własnymi ręcami Na razie wygląda to tak

Jutro będzie już nawieziona ziemia, a po południu pojedziemy po kamienne płyty. Zostanie on zastosowany jak w realizacjach Danusi (za chwilę o plagiat mnie posądzi). Ponieważ ten stary podjazd czasem spełnia jeszcze tą funkcję, płyty ułożę na około 2 metry(3/4 tego brązowego) i pójdzie aż do bramy(12m). Jeszcze dróżka skręci sobie wzdłuż huśtawki i pójdzie wzdłuż całej długości reszty ogrodu. Powodem tego jest to, że trawa jest wydeptywana przez sąsiadów i innych. Ostatnio nawet jeden gościu stwierdził, że jak przechodzi to będę miał mniej koszenia - co za tupet
Oczywiście między kamieniami będzie rosnąć trawnik.
Zrobi się tu teraz całkiem dużo miejsca no i myślę nad nową rabatką, ale zobaczę jak będzie po ułożeniu kamienia.
Malunki na kostce oznaczają gdzie będzie ona ucięta - jednak wypukle, będzie nawiązywało do kształtu schodów, z których zdjęcie było robione.
Dużo dziś było z tym roboty, bo wywaliliśmy 2 wielkie przyczepy żwiru z ziemią - twardej i ubitej jak kamień, ale chcieć to móc
Jak pisałem jutro rankiem będzie ziemia, a po południu ułożę płyty - zobaczę ile będzie trzeba metrów i jak gęsto trzeba je ułożyć. Mam nadzieję, że będzie piknie
Jak będę miał czas to wpadnę do Was, ale coraz go mniej. Koniec roku szkolnego się zbliża no i trzeba poprawić co nieco
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 22:20, 23 maj 2011

Do góry
ela napisał(a)
Zakwitła azalia japońska, ale coś marnie wygląda, ma dużo suchych gałązek

A ja swojej jedynej, kwitnącej azali nie chcąco ciachnęłam kwiatek taka ze mnie niezdara zamiast brzydki listek to skasowałam kwiatuszek więc muszę napatrzeć się na wasze pocieszyć oczka
Ogród z przeszłością 22:15, 23 maj 2011

Do góry
Ostatnie dwa weekendy spędziłam na kiermaszach ogrodniczych. Pierwszy na pograniczu Sopotu i Gdyni, drugi większy przy trójmiejskiej obwodnicy. Pisała o nim i pokazywała już Basia Bieńko.
Oczywiście na każdym kupiłam co nieco.

Takie cudo pt. senetio sen blue bicolor (niestety, kolor mi nie wyszedł na zdjęciu. Jest bardziej nasycony i ciemniejszy w rzeczywistości)

Dwie fajne donice ceramiczne (jedna może słuzyć jako świecznik). Wypełniają puste miejsce pomiędzy dwoma krzewami, bardzo suche i zacienione.

Na drugim kiermaszu najbardziej ucieszyły mnie sadzonki werbeny patagońskiej (moja posiana jakoś nie chce mi kiełkować). Wyglądają tak, były rozmnażane przez sadzonkowanie - pytałam panią sprzedającą, potwierdziła opinię Szefowej że się rozsiewają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies