Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 11:31, 21 maj 2011

Do góry
Mój nowy nabytek klonik
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 11:30, 21 maj 2011

Do góry
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 11:29, 21 maj 2011

Do góry
Ukończona rabatka kochani proszę o opinie doradźcie co jej brakuje lub czego za dużo ok !
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 11:24, 21 maj 2011

Do góry
Moje kwiatki
Nasz przydomowy ogródek 08:51, 21 maj 2011

Do góry
Podam Wam przepis jak uzyskać odrobinę szczęścia.
1.Sadzimy sadzonki na rabatce lub skalniaku.
2.Uzyskujemy takie kwiatuszki.

Po przekwitnięciu pozostawiamy do wysuszenia poniższe pojemniczki

Delikatnie rozcinamy i zawartość zjadamy. Po chwili jesteśmy w siódmym niebie.

Pogaduchy skowronków 08:35, 21 maj 2011

Do góry
Zbyszku już macham skrzydełkiem!Witaj o późnym poranku.Po wczorajszym pieleniu na słonecznej rabacie,chyba mnie trochę przygrzało.A dziś znów patelnia,ale nie w ogrodzie.

Plaża w Unieściu ,dopóki jeszcze można po niej spokojnie pochodzić-łykam jod! I karmię kaczki.

brzoza przed moim domem,ale dosięga tylko do 3 piętra......na razie.

latawce,dmuchawce,wiatr........
W ogródku Niage 07:58, 21 maj 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
a może pamiętasz jak się one nazywają(1 zdj.) ja tez je bardzo lubię i mam kilka kępek, a kiedyś siostrze proponowałam z nich wiązankę ślubną(30 lat temu) tylko zapomniałam jak się nazywają(

To jest kwiatek cebulkowy, śniedek

Mój 4 arowy azyl... 01:01, 21 maj 2011

Do góry
z Eudomisami w tym roku chcialam zacząć to mnie się cebulki zaplątaly) orliki sliczne ,czarnego w tamtym roku przy pieleniu wyciepałam a był taki Black Barlow niechcący
W ogródku Niage 00:45, 21 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Niecierpki cudnie wyglądają w tych dekoracjach

Niby nic, ale mi się też podobają, takie skromne kwiatki

Złota tawuła 00:16, 21 maj 2011

Do góry
Bogna rozmnaża się bardzo prosto . teraz powinna ci zakwitnąć . jak przekwitnie to poobcinaj końcówki łodyżek ,10-15 cm. ,zanóż w ukorzeniaczu i posadź w miejscu gdzie masz trochę cienia i dobrą ziemię.na drugi rok możesz przesadzać gdzie chcesz. taki rozsadnik dobrze jest wygospodarować gdzieś w cieniu drzewa . ja tam wysypuje co jesień ziemię z jednorocznych i wszystko się tam super ukorzenia.

tawuła z fotki to goldflame -dorasta do 60 cm .pokazuje ci na fotce ze to nic trudnego

Uploaded with ImageShack.us

a tak wygląda mój rozsadnik z frontu . nie musi to być gołe miejsce. możesz go zasłonić roślinami

Uploaded with ImageShack.us

Moje miejsce na ziemi ;) 00:16, 21 maj 2011

Do góry
...

Moje miejsce na ziemi ;) 00:14, 21 maj 2011

Do góry
...

Moje miejsce na ziemi ;) 00:12, 21 maj 2011

Do góry
Sanktuarium Matki Boskiej Płaczącej w Dębowcu otoczone jest rozległym terenem o ciekawej architekturze ...

Moje miejsce na ziemi ;) 00:08, 21 maj 2011

Do góry
Przegląd - przeglądem , ale jak to mówią "ciągnie wilka do lasu" , a mnie tam gdzie były ciekawe ... rośliny Zachwyciłam się piwonią . Wprawdzie było ich kilka , ale tylko jedna kwitła - inne miały pąki .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:44, 20 maj 2011

Do góry
Atanka napisał(a)

Na ulicy przy furtce

Aranżacja na stole

te kompozycję są tak niesamowicie piękne że nie mogę nacieszyć oczu.

A dla mnie kompozycja na stole jest przepiękna. Nigdy, przenigdy nie pomyślałabym żeby dodać do tytoniu aksamitki. A tu proszę, ślicznie Jak nie przepadam za aksamitkami i nie planowałam ich nigdy u siebie to teraz muszę przyznać, że wpadła mi myśl żeby się po-wzorować. I pewno się z aksamitkami przeproszę . Podobnie miałam z białymi kwiatami .
Lewkonie natomiast kojarzą mi się z moją babcią i na bank u mnie zagoszczą jak tylko je napotkam.
Zielony Punkt - ogród Finki 23:40, 20 maj 2011

Do góry
Ojej, dzięki za takie porównania, to miłe, i bardzo mobilizujące...u Beth jest cudnie, nie widziałam tego ogrodu, bo słabo buszuję w internecie. Moja strona wciąż w budowie już 3 miesiąc...może się doczekam do lata.

Szkoda, że orzech na jednym ze zdjęć nie ma liści, ogród wyglądałby wtedy pełniej, miałby jakieś tło...

A jeśli chodzi o szkółkę, to jest nieduża. 4 rok od założenia, a punkt sprzedaży roślin o rok starszy. W produkcji krzewy i drzewa iglaste, trochę "liściaków" i od 3 lat byliny. Głównie byliny na rabaty,( w mniejszym stopniu na skalniaki), Szałwia, Gailardia, Lawenda, Lobelia, Penstemon, Dzwonki, Floksy wiechowate, Goździki brodate, Jeżówki, Rudbekia, Rozchodniki (kilka odmian),Ostróżki (6 odmian) Nachyłek i wiele innych.
Ciągle się rozwijamy i cieszymy się, że nasze rośliny znajdują uznanie klientów. Byliny robimy w większych doniczkach od 0,8 l do 1,5 a nawet 2 l.

Lidko, widzę, że mieszkasz całkiem blisko...gratuluję powrotu na wieś. Ja jestem rodowitą wrocławianką, przemieszkałam w mieście 26 lat, i za nic nie chciałabym już tam wrócić. Ale czasem brakuje mi miasta, a zwłaszcza letnich ciepłych wieczorów...i miejskiego zapachu o tej porze roku właśnie wieczorami. A dzisiaj gdy jechałam po sadzonki do Wrocka, to tak mnie urzekł zapach Robinii, że żal było okno zamykać w aucie. Pachną na całych Krzykach...

Uwielbiam wiosnę bo jestem wiosenną dziewczyną...hihi, ale taką wczesnowiosenną...

W moim ogrodzie oszałamiają teraz zapachem: Lilak meyera 'Palibin', Viola 'Rebecca', i Wawrzynek Burkwooda.

Lilak meyera a pod nim bratki 'Rebecca', świetnie zimują.

i Wawrzynek Burkwooda. Jest pięknym krzewem ale jego dużą wadą jest bardzo kruche drewno, łatwo się łamie pod ciężarem dużych gałęzi. Mój jest już połową pierwotnego krzewu. Od strony ławki w zasadzie go nie ma.

Udanego weekendu. Ja będę się wylegiwać w moim ulubionym hamaku...po intensywnych 2 tygodniach pracy...

Pozdrawiam wszystkich

Na początku jest chaos 23:29, 20 maj 2011

Do góry
Admiration to chyba ten? Rośnie mi obok żółtego berberysa i super kontrast robią. Rzucają się w oczy z daleka. To foto z początku wiosny

Niestety dziś już ten żółty miał przypalone czubki a niby upałów jeszcze nie ma. W lecie będzie stał goły
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:24, 20 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Niezłe marko tej brunnery

No to jeszcze liście

ogrodoweimpresjejolki 23:12, 20 maj 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Czy ktoś z Was uprawiał truskawki wiszące?
Coś mnie dzisiaj podkusiło i kupiłam ... a teraz zastanawiam się czy można je uprawiać w skrzynce balkonowej ...

miałam w zeszłym roku-owocowały całe latopyszne były, ale nie przezimowały niestety
Dwa światy 23:01, 20 maj 2011

Do góry
Ten żywopłot to ligustr ma chyba 17 lat jest szeroki na prawie 2m...co roku sobie obiecuję że będę go zwężać ,ale jakoś mi nie wychodzi;

zrobiłam przybliżenie mojej jodle(niezbyt wyrażnie robione komórką)

Persil w pełni kwitnienia:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies