Posadziłam Ellu,Ale jeszcze na efekt trzeba czekać.Emeryturka samotnej kobiety nie na wiele starcza.Hoduję więc własne sadzonki.I już posadziłam "orzeczkę krwistą ,5 krzewuszek ,Różę pnącą żółtą, kilka forsycji.No i uzupełniłam jednorocznymi,żeby pusto nie było:Floksy,aksamitki,cynie, A przede wszystkim dalie w kolorze czerwonym. Sadzonki się przyjęły, jak będzie za rzadko to w przyszłym roku znowu jednorocznymi dosztukuję.I żywopłot się odbuduje,tyle że w innej formie.
A dziś przesadziłam jedną kępę funkii.Siedziała pod tują,i już jej widać nie było.I z jednej wyszło mi 4.Poszły pod kalinę.Niezłe mam tam teraz zestawienie:funkia z białym wzorem,kalina-buldeneż, białe zawilce.Jeszcze plączą się lilie,i liliowiec,ale teraz bez kwiecia.
Bardzo mi się podoba! ale to wiesz Tam z lewej strony w donicy rośnie sobie Tawułka Arendsa?
Dobrze mi się wydaje? W gruncie nie mają takich imponujących rozmiarów, a w pojemniku na pewno
mogą mieć lepsze warunki. Zostaje w donicy całą zimę czy jest chowana? jeśli to tawułka oczywiście.
Dziś będą ogrodowe migawki, jak to mamusia siedzi sobie na podusiach na tarasie, a rodzinka pracuje w pocie czoła
spotkania z trawką są zawsze miłe, czasem mozna ją nawet podjeść...
Matusia dzielnie pomaga tacie w pielęgnacji trawnika i zakładaniu nowych rabatek
Mąż mój osobisty dopieszcza trawnik i szykuje nowe rabaty - tu akcja "trawa z rolki" - M wycina ładne fragmenty z terenu rabaty i uzupełnia suche place na trawniku
No i już po bólach ... Było pięknie ! Tematem przeglądu Był BŁOGOSŁAWIONY JAN PAWEŁ II
Najbardziej stresowałam się jak będzie odebrana pieśń , do której napisałam słowa ... Pieśń jest na mel. "Barki" ... ale wyszło super a refren nawet nucili pozostali uczestnicy i widzowie
Może ktoś będzie miał ochotę "ponucić" ...
" DZIĘKI ŻE BYŁEŚ Z NAMI "
Dzięki, ze byłeś z nami,
Przez te lata wspierałeś radami,
Miłością swoją nas obdarzałeś.
Janie Pawle miej nas w swojej opiece!
Pobłogosław z okna niebieskiego.
Wciąż pomagaj nam wypływać na głębię
I nie lękać się już wyzwania żadnego.
Ty tak kochałeś nas Ojcze ,
Swoje dzieci jak pasterz swe owce,
Więc Pozostaniesz zawsze już w naszych sercach
I nie lękać się już wyzwania żadnego.
Dziś nasze serca radosne
Wdzięczne hymny zanoszą do Boga
Błogosławionym od dziś Ciebie nazwano
I nie lękać się już wyzwania żadnego. /2x
Należałam do grupy "nie chce mi się" do momentu kiedy nie urodziłam dzieci, teraz gotowanie dla nich, robienie przetworów i pieczenie to na prawdę przyjemność. Lubię też ozdabiać słoiki, żeby nie straszyły tylko zachęcały do spróbowania Tym bardziej, że często rozdaję je rodzince i znajomym
to moja spiżarka w połowie sezonu 2010
Były dżemy, soki, konfitury, ogórki, pikle, kompoty...teraz zapasy się kończą, ale na szczęscie sezon się zbliża...
Czasem czuję, że powinnam urodzić się wcześniej, lubie starocie, przetwory, dzierganie na szydełku, szycie...zapraszam na bloga, bo tam dzielę się moimi rękoczynami tu już więcej nie zaśmiecam