Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:32, 11 maj 2011

Do góry
a tutaj już posadzone. Tak wyglądają gazony

Schodziłem wiele stoisk no i nie wiele mi pasowało co by było wyższe. Jedna babka miała kanny, ale jednak ich nie wziąłem - tylko dalie. Może popełniłem błąd, bo dalie były dwa razy tańsze,a kanny były o brązowych liściach.
Te mniszki co widać w tle to nie moje. Gazony są idealnie położone na granicy mojej działki - bo nie ma płotu. U mnie chwastów na tym kawałku nie ma. Dzisiaj tam skoszę jeszcze, żeby się nie przesiały.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:25, 11 maj 2011

Do góry
No moi drodzy - chyba już się zbliżam do końca zakupów ogrodniczych w tym roku. Oto moje jednoroczne, których zawsze u mnie pełno.
Tutaj jeszcze w pudłach

Dwa czerwone dęby 10:16, 11 maj 2011

Do góry
Część kamieni wykorzystaliśmy do postawienia grilla , a reszta czeka

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:11, 11 maj 2011

Do góry
Cieszę się , że kancik się podoba Muszę lecieć kupić Mospilan i psikać bukszpany!
Ale jeszcze zdjęcia, które mnie ogromnie cieszą
Miłego dnia życzę wszystkim , którzy zagoszczą w moim ogródku

to chyba machonia -z trudem u mnie rośnie

czy ktoś wie co z tego wyrośnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:47, 11 maj 2011

Do góry
Ewa napisał(a)
Po miesięcznym studiowaniu Ogrodowiska i Twoim poczynań Danusiu, uświadamiam sobie, ile mam pytań. Wcześniej kupowałam, sadziłam i rosło sobie lub nie, a teraz myślę i myślę. Z zakupem wstrzymuję się aż będę pewna, że roślinie będzie dobrze na danym miejscu i czy będzie pasować do całości itp. Zaczynam myśleć o stanie zdrowotnym już posiadanych roślin. Kiedyś szłam chyba w dobrym kierunku bo pierwszymi roślinami , które sama zasadziłam były bukszpany, formowałam je w coś na kształt kuli, ale teraz mnie niepokoi ich stan. Czy to moze choroba?

Bukszpany są podatne i trzeba pryskać profilaktycznie, porady są w naszym artykule i sposób ochrony bukszpanów także (link na dole).
Dla mnie Mospilan to też środek nr 1, wczoraj pryskałam nim profilaktycznie wszystkie bukszpany.

Uprawa bukszpanów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:05, 11 maj 2011

Do góry
Po miesięcznym studiowaniu Ogrodowiska i Twoim poczynań Danusiu, uświadamiam sobie, ile mam pytań. Wcześniej kupowałam, sadziłam i rosło sobie lub nie, a teraz myślę i myślę. Z zakupem wstrzymuję się aż będę pewna, że roślinie będzie dobrze na danym miejscu i czy będzie pasować do całości itp. Zaczynam myśleć o stanie zdrowotnym już posiadanych roślin. Kiedyś szłam chyba w dobrym kierunku bo pierwszymi roślinami , które sama zasadziłam były bukszpany, formowałam je w coś na kształt kuli, ale teraz mnie niepokoi ich stan. Czy to moze choroba?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:10, 11 maj 2011

Do góry
Zbyszku dzięki, doping jest bardzo potrzebny i mobilizujący
Już wyobrażam sobie jakby to było, gdyby tak do mnie wybrałaby się Danusia

A robótki pt "kancik" trwają:

Tomek ,a to skutki przymrozku
klon palmowy sfatygowany

azalia w opłakanym stanie

pieris stracił śliczne młodziutkie listki

Ale taki widok kocham
Pogaduchy skowronków 07:36, 11 maj 2011

Do góry
Również witam,z powitaniem się spóźniłam,ale piesek był bardzo potrzebujący i naglący.
Wybieram się na dalsze prace ogrodowe.
Wszystkim życzę umiaru w dźwiganiu ciężarów.Zdrowie jest tylko jedno!
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:35, 11 maj 2011

Do góry
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:30, 11 maj 2011

Do góry

Mój ogródek to tylko niecałe 3 ary, ale jest to mój wymarzony ogródek. Przed przeprowadzką miałam tylko kilka roślinek pod balkonem w bloku, które i tak dawały mi sporo zadowolenia.
Teraz mam kawałek swojego dopiero co powstającego raju.
Na początku nie było dobrze - sama martwica pochodząca z wykopów pod szeregówką.

W pierwszym roku jeszcze przed przeprowadzką miałam swoją prywatną łąkę. Dzieciaki miały frajdę, bo rumiany były tak wysokie, że bawiły się tam w chowanego. Sąsiedzi nie bardzo byli zadowoleni, ponieważ u nich ogródki były już pozakładane i bali się, że moja łąka zdominuje ich nowo posadzone roślinki.
Raczkujący ogród Iwony 07:22, 11 maj 2011

Do góry
Moje prace ogrodowe bardzo powoli idą do przodu, nawet nie ma co pokazywać. Ale za to pokaże coś na dowód, że jestem wierną fanką Ogrodowiska, moją hortensję w donicy. Mam ją już od miesiąca, ale nie wiem co z nią będzie, córcia cały czas obrywa listki i skubie kwiatki. Innych roślin nie rusza, tylko ją

W zeszłym roku miałam pelargonie z wilczomleczem Diamond Frost.
ogrodoweimpresjejolki 06:59, 11 maj 2011

Do góry
Dzisiaj mam w planie tworzenie zakątka trzmielinowego

Pierollino i kupione 2 nowe wczoraj wywożą na działkę i już wiem gdzie będą mieszkać - pewnie Wam też pokażę
skradły mi serce te zimozielone roślinki

Pogaduchy skowronków 06:36, 11 maj 2011

Do góry
Heja - piesek mnie oprowadził po okolicy.Cudowna pogoda. Ani jednej chmurki. Pozdrawiam skowronki.

Michael my Garden 02:31, 11 maj 2011

Do góry

Michael my Garden 02:30, 11 maj 2011

Do góry

Michael my Garden 02:29, 11 maj 2011

Do góry
Wracając od Myszorka i po wizycie u Greglis, znalazłam się u Michaela.

Michael myśli nad wysepką trawnikową, odizolowaną ekranem z bukszpanu.

A tymczasem kilka fotek z jego ogródka

Mój 4 arowy azyl... 01:03, 11 maj 2011

Do góry
W dalszym ciągu kwitną wiśnie. I tak sobie myślę, że może chociaż one owoc jakiś będą miały

Wyjątkowo długo kwitną sasanki oraz...

białe narcyzy i miesięcznica dwuletnia, której ozdobne, srebrzyste łuszczyny pięknie wyglądają w suchych bukietach

Mój 4 arowy azyl... 00:50, 11 maj 2011

Do góry
Dwa dni tu nie zaglądałam.
Na działce sporo naglących prac do wykonania. Wczoraj odkryłam wreszcie moje ogrodowe hortensje, Tak, jak przypuszczałam wszystkie pączki przemarzły. Wniosek - kwiatów tym roku mieć nie będę
Kolejno przekwitają tulipany. Te jeszcze się trzymają:

Wczoraj posadziłam do gruntu kobeę, będzie miala lepsze warunki niż w doniczce. Byle tylko nie było przymrozków!
Wschodzą dalie i mieczyki
Pąki piwonii majowej są już mocno nabrzmiałe.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:24, 11 maj 2011

Do góry
Emilianoparmezano napisał(a)

Ogród przepiękny marzenie nic dziwnego, że taki piękny, przecież Danusi wszystko samo pod (i na) taką dobrą ręką rośnie

już myślałem że to tykwa a to "Łogórek"

oooo, co za niespodzianka i Emiliano do mnie zawitał jestem pod wrażeniem wykonanej przez Ciebie pracy na Waszej posesji ale również w ogródku Hani odkrycia "archeologiczne" na Twojej działce mnie powaliły ))
Ogród minimalistyczny 00:09, 11 maj 2011

Do góry
Majowy wypad do tego ogrodu obfitował w takie oto fotki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies