Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

AniaDS 23:05, 10 maj 2011

Sebek napisał(a)
Tylko proszę Was o podpowiedź - co jednorocznego zasadzić, żeby było wyższe od aksamitek. Aksamitki miały zawsze w pełni lata około 30 cm, więc choć kwiaty były w środkach to nie było ich widać za bardzo. Może macie jakiś pomysł, bo mi nic do głowy nie przychodzi.
Chodzi mi o te gazony

Jak widzicie nie za bardzo było widać te begonie, chodzi mi o coś wyższego. Słońce świeci tu od rana do wieczora - cały dzień.

A nie ma wyższych aksamitek?
Pamiętam, że kiedyś miałam takie ponad pół metrowe.
Może kosmos?
On ma coś około metra.
Astry, cynia, czarnuszka, lewkonie, lwie paszcze.
Joanka 23:09, 10 maj 2011

Werbena?

Fajnie wygląda połączenie aksamitek z rudbekią Wklejałam zdjęcia
Lilka 09:00, 11 maj 2011

Sebku piękne zakupy, a fotorelacja z tych zakupów normalnie mnie rozwaliła - przystojniaczek z ciebie
Ewa 09:08, 11 maj 2011

No,no podziwiam Twój zapał i wiedzę ogrodniczą w tak młodym wieku. To zapewne pasja!
anetawi 09:26, 11 maj 2011

Tak, to zapewne nie tylko zainteresowanie, lecz prawdziwa pasja. Myślisz, by w przyszłości połączyć z tym pracę zawodową? Robić w życiu to co się kocha i jeszcze mieć z tego pieniądze, to życiowy sukces.
Linka 09:38, 11 maj 2011

O jak ja żałuję, że nie można cofnąć czasu i zawodowo pomyśleć o ogrodach już na etapie wybierania wykształcenia.
Sebek 10:22, 11 maj 2011

Coś tam myślę o pracy w ogrodnictwie, nawet mam już propozycję zatrudnienia u Danusi w gardenarium Kto wie?

Sebek 10:25, 11 maj 2011

No moi drodzy - chyba już się zbliżam do końca zakupów ogrodniczych w tym roku. Oto moje jednoroczne, których zawsze u mnie pełno.
Tutaj jeszcze w pudłach

Sebek 10:32, 11 maj 2011

a tutaj już posadzone. Tak wyglądają gazony

Schodziłem wiele stoisk no i nie wiele mi pasowało co by było wyższe. Jedna babka miała kanny, ale jednak ich nie wziąłem - tylko dalie. Może popełniłem błąd, bo dalie były dwa razy tańsze,a kanny były o brązowych liściach.
Te mniszki co widać w tle to nie moje. Gazony są idealnie położone na granicy mojej działki - bo nie ma płotu. U mnie chwastów na tym kawałku nie ma. Dzisiaj tam skoszę jeszcze, żeby się nie przesiały.
Sebek 10:36, 11 maj 2011

W wysepce miały być aksamitki, ale źle policzyłem begonie no i wziąłem o 10 za dużo.........
więc będą tu Co najfajniejsze brakło mi jednej aksamitki i zostało puste miejsce w gazoniku. Jednak sam tego narobiłem, bo sam je pakowałem. Wziąłem 19, a zapłaciłem za 20.

Tutaj różowe w doniczkach na schodach

No i jeszcze pelargonie. Miał iść pomiędzy nie wilczomlecz diamond frost, ale się nie zmieścił. Poszedł do osobnej doniczki

Mam jeszcze posadzone w trzech skrzynkach po 3 begonie - 2 białe i różowe. Zdjęcia nie mam.